skip to Main Content
1

Διπλός ηλεκτρονικός πλειστηριασμός την Τετάρτη στο Αργοστόλι

“Διπλοί” θα είναι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, 13 Ιουνίου, στο Αργοστόλι, στα δυο πιστοποιημένα για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς συμβολαιογραφικά γραφεία.
Ο πρώτος αφορά ένα ακίνητο σε χωριό πολύ κοντά στην Σάμη που χρησιμοποιείται ως κατοικία και για οφειλή στην ALPHA BANK και ουσιαστικά είναι επαναληπτικός ενός συμβατικού πλειστηριασμού που είχε γίνει στο Ειρηνοδικείο Σάμης και που είχε προκαλέσει κινητοποιήσεις φορέων και συλλογικοτήτων έξω από το κτίριο του Ειρηνοδικείου. Ο πλειστηριασμός τότε δεν ολοκληρώθηκε και με τον φόβο εκ νέου κινητοποιήσεων αλλά και μετά από την μη πιστοποίηση της αρχικής υπαλλήλου του πλειστηριασμού και συμβολαιογράφου της περιοχής στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών, τελικά άλλαξε “χέρια” και τρόπο διεξαγωγής και θα γίνει ηλεκτρονικά από συμβολαιογράφο στο Αργοστόλι.
Για την ημέρα αυτή έχουν ήδη αναγγελθεί δράσεις από συλλογικότητες, φορείς και πολίτες, κάτι ανάλογο δηλαδή με όσα είχαν συμβεί πριν λίγο καιρό έξω από το ίδιο συμβολαιογραφείο και με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (από εκεί και η φωτογραφία).
Παράλληλα, στην άλλη πλευρά του Αργοστολίου, με την ίδια διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα επιχειρηθεί η εκποίηση ακινήτου, αυτή την φορά όμως όχι για οφειλή σε κάποια τραπεζική εταιρία, αλλά για οφειλή σε ιδιώτη και σε συνέχεια έκδοσης δικαστικής Απόφασης. Στην περίπτωση αυτή, οφειλέτης και επισπεύδων του πλειστηριασμού δεν κατοικούν στην Κεφαλονιά, ούτε το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στο νησί μας, αλλά έχει “χρεωθεί” να γίνει στο Αργοστόλι, καθώς στον τόπο του ακινήτου δεν πιστοποιήθηκε ηλεκτρονικά συμβολαιογράφος.
Back To Top