skip to Main Content
1

ΕΚΘΕΣΕΙΣ-ΥΓΕΙΑ & ΝΟΣΗΛΕΙΑ- ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ-ΓΚΡΑΦΙΤΙ-ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Συνεδρίασε σήμερα το πρωϊ η τουριστική επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς υπό την Προεδρία του Αντιδημάρχου Τουρισμού Ευάγγελου Κεκάτου στο Δημοτικό Θέατρο Ο Κέφαλος.

Ο κ. Κεκάτος ανέπτυξε το πλάνο του Δήμου Κεφαλονιάς για τους επόμενους μήνες με συμμετοχή σε διάφορες διεθνείς εκθέσεις πάντα με τη συνεργασία τοπικών φορέων, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στην παρουσία του Δήμου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού  BIT-International Travel Exhibition στο Μιλάνο της Ιταλίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου με την συνεργασία της Ένωση Ξενοδόχων.

Επίσης άλλη μία σημαντική έκθεση όπου θα συμμετέχει ο Δήμος Κεφαλονιάς είναι η έκθεση «Οινόραμα»,  η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μεγαρο στις 10,11 & 12 Μαρτίου σε συνεργασία με τοπικούς οινοπαραγωγούς.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολύ καλή τουριστική σεζόν που αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγους μήνες. Αναφέρθηκε επίσης στην τρίτη πτήση που πρόσθεσε η British Airways, αλλά και για την πτήση που θα μπει από το Ισραήλ και συγκεκριμένα το Τελ Αβιβ τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Αναμένουμε καλά νέα και από την Sky Express όπου σύμφωνα με πληροφορίες μας θα ξεκινήσει αρχές Μαϊου με πολλές πτήσεις από Αθήνα.

Το  παρών στην συνεδρίαση έδωσε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου “Η Κράνη”, Ιάκωβος Νιφοράτος, ο οποίος στάθηκε στα ζητήματα υγείας και ασφάλειας των επισκεπτών τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να νοιώθει ασφαλής ο επισκέπτης κατά τη διάρκεια των  διακοπών του υπογραμμίζοντας ότι το Νοσοκομείο πρέπει να ενισχυθεί με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ειδικά τους  θερινούς μήνες και καθόλη την τουριστική περίοδο. Για αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα ο κ. Νιφοράτος πρόκειται να συναντηθεί με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βιβλάκη για να του εκθέσει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς του και να βρουν από κοινού κάποια λύση.

Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Νιφοράτος είναι πολύ σημαντικό στις παραλίες που δεν έχουν ναυαγοσώστη να υπάρχει τουλάχιστον ένα κουτί πρώτων βοηθειών αλλά και ένα σωσίβιο έτσι ώστε σε περίπτωση ανάγκης να μπορέσει κάποιος να βοηθήσει. Μάλιστα πρότεινε να μπει όρος στις συμβάσεις που υπογράφουν όσοι νοικιάζουν ξαπλώστρες και καντίνες στις παραλίες χωρίς ναυαγοσώστη να  έχουν τουλάχιστον ένα σωσίβιο για μία ώρα ανάγκης.

Το μέλος του Επιμελητηρίου κ. Κουρκουμέλης από τη μεριά του στάθηκε στο θέμα της καθαριότητας των δρόμων και των παραλιών κάτι που είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου καθώς επίσης και στην ανανέωση των διαγραμμίσεων στους δρόμους, ζητήματα που πρέπει να λυθούν αμέσα καθώς σε λιγότερο από δύο μήνες ξεκινάει η τουριστική σεζόν. Οι επαγγελματίες όπως δήλωσε ο κ. Κουρκουμέλης είναι αισιόδοξος ότι θα ανταποκριθούν κατά το μέγιστο δυνατόν, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά “ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του”, “όλοι θέλουμε την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου”.

Στην συνεδριάση παραβρέθηκε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων Σπύρος Μουρελάτος και η κα Ντόνα Παλιμέρη, η οποία έθιξε το ζήτημα με τα γκραφίτι στην περιοχή όπου βρίσκεται το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων που δεν κολακεύουν καθόλου την συγκεκριμένη περιοχή που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης μας αλλά και το πιο ειδυλλιακό μέρος για φωτογραφίες.

Back To Top