skip to Main Content
1

Επίσκεψη στο Μαντζαβινάτειο από τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Π. Νικολόπουλο.

Το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο επισκέφτηκε σήμερα το πρωϊ ο γιατρός-ακτινολόγος και Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσεων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Δημήτριο Κωστακιώτη.
Στο Μαντζαβινάτειο τους καλοσώρισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας κ. Δ.Δημουλιός, ο Διοικητής του ΓΝ Κεφαλονιάς. κ. Ν.Βιβλάκης καθώς και φορείς. Συγκεκριμμένα ο Δ.Μαντζουράτος (ΕΛΜΕΚΙ-ΕΚΚΙ), ο κ. Σωτήρας (ΕΚΚΙ), ο Σπ.Φαρακλός (ΚΚΕ), οι Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κύριοι Δ.Αραβαντινός (Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά), Β.Ρουχωτάς, Ηλ.Παρίσης (ΦΙΚΟ), η εκπρόσωπος των εργαζομένων του Νοσοκομείου κα Βάσω Βουτσινά, ο Πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Δ.Περδίκης, η Πρόεδρος των Τουριστικών καταλυμάτων Κ.Ατσάρου, η κα Αραβου-Παπαδάτου, η Μ.Καμινάρη, Ιατροί, Νοσηλευτές και Παλλικισιάνικος κόσμος.
Δυστυχώς δεν υπήρξε κανένας εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής ! Ούτε ο Αντιδήμαρχος, ούτε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ληξουρίου, ούτε εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι !

Μετά από απαίτηση των παρευρισκομενων ακολούθησαν τοποθετήσεις και έγιναν ερωτήσεις στον κ. Νικολόπουλο. Ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του Μαντζαβινατείου.
Ερωτήσεις σχετικές με προσλήψεις Νοσηλευτικού, Ιατρικού και Τεχνικού προσωπικού, ερωτήσεις σχετικές με την λειτουργία της Παθολογικής κλινικής λόγω των συνταξιοδοτήσεων του Διευθυντή της ΠΚ κ. Κουρή και της επερχόμενης συνταξιοδότησης του κ. Θεοφιλάτου καθώς η μοναδική Ιατρός της Παθολογικής Κλινικής κα Νόπη Αλεξανδροπούλου-Χαριτάτου αδυνατει να αναλάβει την ΠΚ μόνη της. Τονίσθηκε η συνεχόμενη και ταχεία υποβάθμιση των υπηρεσιών στην Παλλική, τονίσθηκε η αναγκαιότητα της λειτουργίας του Μαντζαβινατείου το οποίο εξυπηρετεί καθημερινά όχι μόνο τον κόσμο της Παλλικής, αλλά και της Βόρειας Κεφαλονιάς από το Φισκάρδο έως και την Πύλαρο. Δεν διαπραγματευόμαστε την Υγεία μας! Αυτό το μήνυμα πέρασε σε Διοικητή και Υποδιοικητή της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσεων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.
Μόνο η κα Αραβου-Παπαδάτου αντέδρασε στις τοποθετήσεις των φορέων και των πολιτών του Ληξουριού. Μα, η κα Αραβου-Παπαδάτου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΟΣ Παλλικής, άρα δεν γνωρίζει και δεν ζει τον καθημερινό παλμό των πολιτών αυτής της πόλης.
Στο βίντεο που θα προστεθεί θα έχετε την ευκαιρία να τους ακούσετε έναν έναν.
Αξίζει να τους ακούσετε όλους. Αξίζει να σταθείτε στον αγώνα αυτόν για το μέλλον του Νοσοκομείου μας. Αφορά την Υγεία μας, μας αφορά όλους!

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ τόνισε ότι το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ και ότι έχουν γίνει προκηρύξεις για την στελέχωση του με Ιατρικό προσωπικό. Μόνιμο Ιατρικό Προσωπικό.
Ο κ. Νικολόπουλος αμέσως μετά αποσύρθηκε στα γραφεία του κ. Δημουλιού και συζήτησε μαζί του κρίσιμα ζητήματα για την λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Τις αποφάσεις που έχει πάρει σχετικά με το Μαντζαβινάτειο, είπε ότι, θα τις ανακοινώσει με …δελτίο τύπου !!!

Η Πρόεδρος των εργαζομένων κα Βουτσινά ανέφερε “Κύριε Διοικητά έχετε ξανάρθει στην Κεφαλονιά; Στο Ληξούρι; Σας καλοσωρίζω λοιπόν επίσημα στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Κεφαλονιάς, στην Παλλική. Η επίσκεψη σας αυτή, με την σημερινή ιδιότητά σας, θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα και να μπορέσετε να οργανώσετε τις προκηρύξεις στην ώρα τους. Η άποψη του Διοικητή του ΓΝ Κεφαλονιάς κ. Βιβλάκη είναι ότι το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει, δεν ξέρω λοιπόν τι σας έχει μεταφέρει. Σας ρωτάω ευθέως. Τι ήρθατε να κάνετε; Η προσωπική σας παρουσία εδώ τι εξυπηρετεί; Ήρθατε να επιθεωρήσετε έναν χώρο υγείας, μιά δομή Υγείας η οποία λειτουργεί άψογα; ήρθατε να κλείσετε το Νοσοκομείο; ήρθατε να πείτε ότι σε συγκεκριμμένη ημερομηνία θα έρθουν αυτοί-αυτοί-αυτοί; Το κλείσιμο μιάς μονάδας υγείας όπως είναι το Νοσοκομείο αυτό έχει πολλές συνέπειες. Το κλείσιμο του Νοσοκομείου αυτού,σε μιά περιοχή η οποία είναι διαλυμένη, σημαίνει “θάνατος”. Είναι μιά ιδιαίτερη περιοχή. Εξυπηρετείται απο ξηράς και θαλάσσης. Όταν έγινε ο σεισμός πριν 3 χρόνια το κομμάτι αυτό, η Παλλική ήταν αποκλεισμένη. Δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί ούτε από ξηρά ούτε από θάλασσα. Τι θα γίνει όταν η Παλλική ξαναβρεθεί σε μιά παρομοια περίπτωση.”

Σε λίγο θα προστεθεί το βίντεο με όλες τις τοποθετήσεις φορέων και πολιτών καθώς και με τις απαντήσεις του κ. Νικολόπουλου

Αριστέα Χαριτάτου

      

Πηγή: kefalonianews.gr

Back To Top