skip to Main Content
1

Έσπασαν τα κοντέρ τα θερμόμετρα στην Κεφαλονια – Αποπνικτικό κοκτέιλ ζέστης, χαμηλής υγρασίας και αφρικανικής σκόνης!!!

Πολλοί αντικρίζοντας σήμερα Κυριακή 15 Απριλίου τα θερμόμετρα στην Κεφαλονιά δεν πίστευαν στα μάτια τους, αφού σε κάποιες περιοχές του νησιού που “έσπασαν τα κοντέρ” ξεπερνώντας οριακά τους 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμα ημερολογιακά βρισκόμαστε ακόμα στα μέσα την άνοιξης!!!

Στο Αργοστόλι η θερμοκρασία ξεπέρασε τους τους 31°C εν μέσω θυελλωδών νότιον νοτιοανατολικών ανέμων λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι.

Το αποπνικτικό κοκτέιλ ζέστης, χαμηλής υγρασίας και αφρικανικής σκόνης δημιουργεί αρκετά προβλήματα σε ανθρώπους με  ευαισθησίες, αλλεργίες και άτομα με προβλήματα στο αναπνευστικό!

Προσοχή χρειάζεται στα άτομα μικρής και μεγάλης ηλικίας που καλό είναι να αποφεύγουν το αποπνικτικό κοκτέιλ της αφρικανικής σκόνης παραμένοντας στα σπίτια τους μέχρι να υποχωρήσει σταδιακά από τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπου θα υποχωρήσουν σταδιακά οι ισχυροί νοτιοανατολικοί άνεμοι και μαζί η σκόνη και την ζέστη…

Αύριο Δευτέρα σταδιακά ο καιρός θα επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα, σταδιακά οι άνεμοι θα κοπάσουν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση μέχρι και 8 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα! Η συννεφιά που θα επικρατεί μέχρι τις μεσημεριανές ώρες ίσως φέρει μερικές ψιχάλες λάσπης.

Back To Top