skip to Main Content
1

Γεράσιμος Λιγνός: Παγκόσμιος Πρωταθλητής Κολύμβησης/ Θέλω η χώρα μου να με σέβεται λίγο παραπάνω και να με στηρίζει

Είναι ένα αγόρι που έγραψε την δική του ιστορία την τελευταία δεκαετία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο  αλλά και σε άλλες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Γεράσιμος Λιγνός αποτελεί έναν αθλητή, ο οποίος γράφει τη δική του ιστορία αν και νεαρός μόλις 23 ετών Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση κάνοντας περήφανη την Κεφαλλονιά που είναι ο τόπος καταγωγής του, αλλά και όλη Την Ελλάδα.

Είναι ένα αγόρι που έγραψε την δική του ιστορία την τελευταία δεκαετία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο  αλλά και σε άλλες εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Το πρόβλημα με το μάτια του του δίνει δύναμη και τον ανεβάζει στα μεγάλα σκαλιά και στις πρώτες θέσεις που του αξίζουν. Γίνετε μοντέλο στην Επίδειξη Μόδας του Συλλόγου »Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες μόνο άνθρωποι» και είναι έτοιμος για τα επόμενα χρυσά του μετάλλια !!

  

Μίλησε μας για σένα για να σε γνωρίσει ο κόσμος που δεν σε ξέρει.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κεφαλλονιά. Εχω μια αδελφή 28 χρονών και δυο υπέροχους γονείς Ασχολούμαι απο ηλικία 4 χρονών με την κολύμβηση.

Τι όνειρα έχεις; Τι στόχους θέλεις να κατακτήσεις;

Απο μικρό παιδί είχα ένα όνειρο να γίνω ένας καλός αθλητής..

Πιστεύω το έχω καταφέρει! Από εδώ και πέρα έχω σαν όνειρο να είμαι στο πανευρωπαϊκό στο Δουβλίνο που θα γίνει το καλοκαίρι! Μεγάλο όνειρο για μένα είναι η ολυμπιάδα στο Τοκυο το 2020 και γιατί όχι και στο Παρίσι το 2024. Στόχος να είμαι υγιής και να φτάσω οσο πιο ψηλά μπορώ εμενα και την χώρα μου!

 Πως ήταν η πρώτη παρουσία σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Η πρώτη παρουσία στην ολυμπιάδα το 2016 ήταν μαγική! Μπήκα ουσιαστικά από το παράθυρο αφου αποκλείστηκαν οι ρώσοι και με κάλεσαν τελευταία στιγμή! Παρ όλα αυτά βγήκα 6ος παραολυμπιονικης ειμαι περήφανος ήταν όλα υπέροχα αλλά δεν θα πω ψέματα θέλω και άλλο δεν θα χορτάσω ποτέ μια ολυμπιάδα είμαι σίγουρος

Πως αισθάνεσαι σαν παγκόσμιος πρωταθλητής; Είναι όνειρο για άλλους και εσύ το πέτυχες; Τι συναισθήματα σου δημιουργεί όλο αυτό;

Πραγματικά όλοι οι αθλητές ονειρευόμαστε έναν τέτοιο τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλητή! Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω ευλογημένος που κατάφερα κάτι τέτοιο! Γενικά όμως μου αρέσει να παραμένω ταπεινός και ψύχραιμος για να μένω συγκεντρωμένος στον επόμενο στόχο!

 Πόσο  δυσκολεύει την καθημερινότητα σου το πρόβλημα υγείας που έχεις;

 Το πρόβλημα στην όραση μου δυσκολεύει κάποια πράγματα στην καθημερινότητα μου όπως η ανάγνωση κάποιων πινακίδων σε λεωφορείο χάρτες που δείχνουν μέρη στο μετρο και αλλα! Παρο ολα αυτά προσπαθώ να βρίσκω λύσεις με κάθε τρόπο!

 

Το γεγονός ότι το πρόβλημα όρασης που έχεις σου επιτρέπει να αυτό εξυπηρετείσαι, σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις ό,τι και ένας αρτιμελής αθλητής;

Ναι κάνω ακριβώς ότι ένας αρτιμελής αθλητής! Προπονήσεις συνέχεια στο νερό (8 την εβδομάδα) αλλά και γυμναστήριο καθώς και άλλες ασχολίες!  Είμαι ένας άνθρωπος που θέλει να είναι ανεξάρτητος και να μην ζητάω εύκολα την βοήθεια του άλλου παρ όλα αυτά αν βρω πολύ δυσκολία μιλώ στον άλλον ή άλλη και πάντα θα με βοηθήσουν με κάποιο τρόπο!

Τι θα ήθελες αν μπορούσες να αλλάξεις κάποια πράγματα στην ζωή σου;

Τι θα ήθελα να αλλάξω?? Είναι δύσκολο ερώτημα θα σου έλεγα τα πάντα αλλά είναι λάθος! Σίγουρα θα ήθελα να ζούσα σε μια χώρα που θα με σεβόταν και θα με στήριζε για αυτό που κάνω! Λυπάμαι που το λέω αλλά η Ελλάδα δεν το κάνει! Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας!

Λίγο παραπάνω προσοχή ζητάμε τίποτα παραπάνω! 

 

Ποιο είναι το αντικείμενο των σπουδών σου; Θα το ακολουθήσεις; Για σένα η κολύμβηση είναι αυτό που θέλεις να κάνεις στην ζωή σου;

 Σπουδάζω διαιτολογία Διατροφολόγος στο τει Καρδίτσας. θεωρω ότι είναι πολυ ενδιαφέρον επάγγελμα που σιγουρα στο μέλλον θα ακολουθήσω! Για την ακρίβεια η κολύμβηση είναι η ζωη μου δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ειναι ξεκούραστος να μην υποφέρει απο μια δύσκολη απογευματινή προπόνηση και την επομένη μερα να ξυπναω 5 το πρωι για να κολυμπήσω παλι! Δεν μπορω να φαντάστώ πως θα ήμουν χωρίς τους μεγάλους αγώνες!

Η μητέρα σου, Αλεξία Μωραΐτου είναι και προπονήτρια σου, πόσο δύσκολο είναι για εσένα και εκείνη να έχει αυτόν το διπλό ρόλο;

Η μητέρα μου είναι ενα ξεχωριστό κόμματι της ζωής μου! Ειναι πολυ δύσκολο να κρατάμε της ισορροπίες και πολλες φορες οδηγούμαστε σε τσακωμούς κυρίως εντος νερού οχι τόσο στο σπίτι!

Παρο ολα αυτά βρίσκουμε την λύση με αμοιβαίες υποχωρήσεις  όπως δείχνουν και τα αποτελέσματα!

Πόσο όμορφο αγόρι είσαι το ξέρεις Σε έχει φέρει σε δύσκολη θέση στην κολύμβηση αυτό ή στα κορίτσια που σε πολιορκούν;

Χαχα ενταξει για κάποιους ειμαι όμορφος για κάποιους άλλους όχι.

Κοίτα γενικά αποφεύγω να εχω ερωτικές σχέσεις με κοπέλες απο το κολυμβητήριο γιατί μερικές φορές γυρνάει μπουμερανγκ και φςρνει εντάσεις χωρις λογο. Γενικα οι κοπελες δεν με φέρνουν σε δύσκολη θεση ειναι γοητευτικό να σε φλερταρουν ή και το αντίθετο αυτή είναι η φυση εξάλλου! Αλλα συνηθίζω να μένω σταθερός!

 

Θα συμμετέχεις σε ρόλο μοντέλου στην Επίδειξη Μόδας αμεα της Κυρίας Αντώναρου. Πως αισθάνεσαι για αυτό που θα ανέβεις και στην πασαρέλα;

 Ναι πράγματι θα συμμετάσχω στην πασαρέλα του Συλλόγου »Δεν υπάρχουν άνθρωποι με αναπηρίες μόνο άνθρωποι» που διοργανώνει η Κυρία Αντώναρου.

Η αλήθεια είναι οτι είμαι λιγο αγχωμένος γιατί δεν θα νιώθω τόσο άνετα χωρίς το μαγιό μου χαχα πλάκα κάνω ,είναι ενα γεγονός για καλό σκοπό οπότε θα είμαι εκεί με μεγάλη μου χαρά.

Ελπίζω να τα καταφέρουμε!

http://www.bizznews.gr/

Back To Top