skip to Main Content
3

Γνωριμία με το «Atlantis Submarine» | Ένα ημιυποβρύχιο με απεριόριστη θέα στον Κεφαλονίτικο βυθό (εικόνες+βίντεο)

Γνωριμία με το «Atlantis Submarine» | Ένα ημιυποβρύχιο με απεριόριστη θέα στον Κεφαλονίτικο βυθό 

Προ ολίγων ημερών ένα ολοκαίνουργιο ημιυποβρύχιο προσέγγισε το Λιμάνι Αργοστολίου και ξεκίνησε τα ταξίδια του στα Κεφαλονίτικα νερά. Ένα ημιυποβρύχιο της εταιρείας «Atlantis Submarine».

Μα ποιός βρίσκεται πίσω από την εταιρεία; 

Αναζητήσαμε και ανακαλύψαμε τους ιδιοκτήτες.

Γεράσιμος και Φώτης Μωραϊτης. Γέννημα θρέμα Ληξουριού και οι δυό, μιάς και πρόκειται για αδέρφια. Γεννήθηκαν και τέλειωσαν το σχολείο στο Ληξούρι (ο Γεράσιμος) μέχρι που φεύγει για σπουδές εκτός νησιού και παίρνει μαζί του κ τον μικρότερο αδερφό του Φώτη.

Όλα αυτά τα χρόνια όμως επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τον τόπο τους, γεμίζουν τις μπαταρίες τους και επεκτείνουν τα επαγγελματικά τους βήματα σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς.

Κατάφερα να «κλέψω» λίγο από τον γεμάτο χρόνο του Μάκη και παρόλο που το κινητό του χτυπούσε ασταμάτητα, άντλησα αρκετές πληροφορίες για το νέο αυτό εγχείρημα του.

Ημιυποβρύχιο στην Κεφαλονιά.

Ας τα πάρουμε από την αρχή και ας γνωρίσουμε (ξανά) την οικογένεια Μωραϊτη.

Γνωριμία με τον Γεράσιμο Μωραϊτη

 «Το αντικείμενο των σπουδών μου δεν είχε να κάνει με την θάλασσα.Έχω σπουδάσει Μηχανικός πληροφορικής, Επικοινωνίες κ.α, αλλά έχω το «μικρόβιο» του Κεφαλονίτη με το οποίο συνεχώς βρίσκομαι στην αναζήτηση και ξεκινάω νέα πράγματα. Έχω ήδη μιά μεγάλη εταιρεία με έδρα τον Πειραιά. Συγκεκριμμένα πριν 10 περίπου χρόνια φτιάξαμε, με τον συνέταιρο μου, μιά εταιρεία η οποία έκανε ζωντανές μεταδόσεις (Live Streams). Ο συνέταιρος μου επειδή έχει πολύ μεγάλη σχέση με το αντικείμενο της θάλασσας ξεκινήσαμε να κάνουμε events θαλάσσιων σπορ. Αναπτύξαμε λογισμικά για πολλές εφαρμογές.

Πως καταλήξαμε στο υποβρύχιο; Θέλαμε να ασχοληθούμε με τον θαλάσσιο τουρισμό εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια. Αυτή ήταν μιά σκέψη σε συνεργασία με τον αδερφό μου. 

Έτσι ιδρύσαμε μιά νέα εταιρεία η οποία φέρει την επωνυμία.»Atlantis Submarine» (Γεράσιμος και Φώτης Μωραϊτης). Θέλαμε από κοινού να κάνουμε κάτι μαζί. Αρχικά αναζητούσαμε να κάνουμε κάτι στις περιοχές του Αιγαίου ή της Κρήτης αλλά σκεφτήκαμε και αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε, τελικά, στον τόπο μας, στην Κεφαλονιά.  

Το (ημι)υποβρύχιο έφτασε στο Αργοστόλι και ξεκίνησε τα δρομολόγια του πριν περίπου δέκα ημέρες και εχει έδρα στο Λιμάνι του Αργοστολίου, απέναντι από το ΣΜ ΑΒ, ακόμα είμαστε στην αρχή και σχεδιάζουμε να βρούμε ένα πέρασμα και μιά εκκίνηση από το Ληξούρι. Ακόμα είμαστε στα πρώτα βήματα και πρέπει να είμαστε καλά οργανωμένοι πριν προχωρήσουμε στο επόμενο.

atlantis sumbmarine kefalonia2

Αυτήν την στιγμή έχουμε δυό δρομολόγια. Μιά μικρή και μιά μεγαλύτερη διαδρομή.

Η πρώτη διαδρομή ξεκινάει τις 10 το πρωϊ και πηγαίνουμε βορειοδυτικά με λίγο γρήγορο ρυθμό έως το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων ενώ από εκεί και μέχρι την παραλία της Παλιοσταφίδας (Ξενοδοχείο Μεντιτερανέ) πάμε πιο αργά κατά μήκος της ακτογραμμής έτσι ώστε να κατέβει ο κόσμος στον υποθαλλάσιο θάλαμο και να παρατηρήσει τον βυθό. Επιστρέφουμε πίσω περίπου τις 12 το μεσημέρι. 

Στην πρώτη διαδρομή ο επιβάτης δεν έχει την δυνατότητα να κολυμβήσει.

Η δεύτερη διαδρομή ξεκινάει τις 1 το μεσημέρι, ακολουθούμε την ίδια πορεία έως το Φανάρι των Αγίων Θεοδώρων, περνάμε την παραλία της Παλιοσταφίδας, του μακρύ και Πλατύ Γυαλού, περνάμε και το Τουρκοπόδαρο και φτάνουμε έως τους Άσπρους βράχους όπου εκεί ο κόσμος μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του στα τυρκουάζ και πεντακάθαρα νερά. Η διαδρομή αυτή διαρκεί 4 ώρες και επιστρέφουμε τις 5 το απόγευμα στο Λιμάνι του Αργοστολίου.

Στο σχέδιο μας από την επόμενη σεζόν, μεταξύ άλλων, είναι να προσφέρουμε στους επιβάτες ένα κολατσιό και ένα αναψυκτικό. 

Όσο διαρκεί η καλοκαιρινή σεζόν, τουλάχιστον μέχρι τέλη Σεπτέμβρη θα εκτελούμε τα δρομολόγια μας. 

Υπάρχει ενδιαφέρον από ντόπιους αλλά και από Συλλόγους και Ενώσεις που θέλουν να μας γνωρίσουν και να ταξιδέψουν μαζί μας.  

Γνωριμία με το ημιυποβρύχιο «Atlantis Submarine»

Πρόκειται για μιά νέα κατασκευή, η οποία έγινε σε Ναυπηγείο στην Ζάκυνθο. «Με δική μας ομάδα, με ομάδα συνεργατών μας, το κατασκευάσαμε «συνεχίζει ο κ. Μωραϊτης. 

Περί ημιυποβρυχίου: Ημι-υποβρύχιο, άρα δεν καταδύεται. 

Έχει μπρος και πίσω σκάλες. Πρόκειται για ημιυποβρύχιο με υποθαλάσσιο θάλαμο. Μπορεί ο κόσμος να κατέβει στον υποθάλαμο κατά την διάρκεια του ταξιδιού να καθίσει και να παρατηρήσει τον βυθό (έχει δυό σειρές καθισμάτων), μπορούν να βγάλουν φωτογραφίες-βίντεο. Μπορεί όμως να καθίσει στο κατάστρωμα και να να απολαύσει την …βαρκάδα του. Είναι ευρύχωρο σκάφος και υπάρχει άνεση. 

Το επάνω μέρος του ημι-υποβρυχίου θυμίζει φουσκωτό σκάφος και συνδέεται με θόλο στο κάτω μέρος του, από όπου μπορεί κανείς θα απολαύσει τον βυθό σε συνθήκες άνεσης και ασφαλειας. Συνδυασμός κατάδυσης και βαρκάδας…. Η εμπειρία είναι μοναδική καθώς έχουμε την δυνατότητα να παρατηρήσουμε την θαλάσσια ζωή, να συναντήσουμε χελώνες καρέτα καρέτα, ίσως και κανένα δελφινάκι από αυτά που έχουμε δει άπειρες φορές από το φέρυ μπωτ που συνδέει το Αργοστόλι με το Ληξούρι, τον εντυπωσιακό γεμάτο βράχια βυθό.

Επισκεφτείτε το και απολαύστε την υποβρύχια εξερεύνηση σας….

Περισσότερες πληροφορίες θα δείτε και στο site της εταιρείας Atlantis https://underseaworld.gr/

atlantis sumbmarine kefalonia1

Όσο για εμάς ο συνάδελφος και συνεργάτης Σπύρος Αλεβιζόπουλος το επισκέφτηκε και μοιράζεται τις εντυπώσεις του μαζί μας.

Μια όμορφη και πρωτότυπη έκπληξη με περίμενε το Σάββατο το πρωί…. Μια εξαιρετική  βόλτα μ’ ένα ….υποβρύχιο επιφάνειας. Πως μπορώ να το αποκαλέσω, ένα πλεούμενο με μια ιδιαίτερη εμφάνιση. Το κάτω μέρος του  μικρού αλλά πολύ συμπαθητικού πλοίου ήταν κατασκευασμένο με τέτοιοι τρόπο που έβλεπες, αν κατέβαινες κάτω στο …..αμπάρι, τον βυθό και ένα μεγάλο μέρος θαλάσσιας ζωής.

 

Ένας βυθός με μεγάλα βράχια λες και ήταν τείχη βυθισμένα στη θάλασσα.

 

Οι πιτσιρικάδες ενθουσιασμένοι όργωναν ασταμάτητα το ημιυποβρύχιο. 

Όμορφη βόλτα, την συνιστούμε,  και ίσως είστε τυχεροί και δείτε μεγάλα ψάρια, κανέναν …..καρχαρία ή δελφίνι, σε τέτοια μικρή απόσταση από την ακτή.

Πηγή: www.lixouri.gr

Back To Top