skip to Main Content
1

Η ΒΙΛΑ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκαταλέγεται στις πιο εντυπωσιακές βίλες του κόσμου και δεν δεσπόζει σε μια εξωτική χώρα, αλλά σε ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας, την Κεφαλονιά!

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(21)Και όμως, αυτή η μοναδική βίλα δεν βρίσκεται στη Σαντορίνη! Κόβει την ανάσα, με θέα… το Ιόνιο και μάλιστα την Κεφαλονιά, ακριβώς πάνω από την παραλία του Μύρτου. Ο λόγος για την βίλα “Wild Rose”. Η θέση της κατοικίας αλλά και οι αρχιτεκτονικές επιλογές για το χτίσιμό της την καθιστούν μοναδική!Χτισμένη πάνω σε έναν τεράστιο και απόκρημνο βράχο, μοιάζει να αιωρείται και φυσικά προσφέρει στους ενοίκους την καλύτερη δυνατή θέα αλλά και πρόσβαση σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του κόσμου, αυτή του Μύρτου.lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(20)Από τα πιο… συγκλονιστικά της στοιχεία είναι η infinity πισίνα της, που έχει διακριθεί ως μία από τις ωραιότερες του κόσμου από τον έγκριτο, παγκόσμιο, ταξιδιωτικό οδηγό Conde Nast Traveller και όχι άδικα!lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(19)Η πισίνα είναι χτισμένη στην άκρη της βίλας και έχει πανοραμική θέα τόσο στο Μύρτο όσο και σε άλλες παραλίες στην περιοχή.lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(8)Όπως θα δείτε και στο απίστευτο βίντεο, η υπέροχη αυτή κατοικία με τη μαγευτική με θέα σαν από card postal, βρίσκεται στη δρόμο Αργοστολίου-Φισκάρδου, χτισμένη στην άκρη ενός απότομου βουνού.

Τα στοιχεία που την κάνουν περιζήτητη!

Οι φήμες λένε ότι η εντυπωσιακή αυτή βίλα ανήκει σε έναν πολύ ευκατάστατο και φιλέλληνα Γάλλο συγγραφέα, ο οποίoς όμως τη νοικιάζει μέσα από τουριστικά sites. Με άλλα λόγια (και προς μεγάλη μας ευχαρίστηση) η βίλα είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέροντας μοναδικά στοιχεία που την κάνουν τόσο εντυπωσιακή και περιζήτητη.

Η πισίνα

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(2)Το πρώτο και το κυριότερο είναι η μαγευτική θέα στην παραλία του Μύρτου από τη μια της πλευρά και στο χωριό του Άσσου από την άλλη, αλλά και η μοντέρνα αρχιτεκτονική της με σήμα κατατεθέν την εντυπωσιακή και πολυφωτογραφημένη πισίνα-Jacuzzi που κρέμεται 300 μέτρα πάνω από το γκρεμό!

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(8)Ποσες πολυτελείς κατοικίες άραγε στον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν αυτό το θέαμα;lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(1)Ένα χαρακτηριστικό σημείο της πισίνας είναι το εξωτερικό τζάκι που έχει διαμορφωθεί με τη μορφή εστίας, σαν να παραπέμπει στην Αρχαία Ελλάδα και τη θεά Δήμητρα!

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(33)Λόγω του ύψους της οι ένοικοι μπορεί να γίνουν “μάρτυρες” τέτοιων υπέροχων φαινομένων χαμηλής νέφωσης, όπου τα πάντα εξαφανίζονται αλλά η βίλα στέκει σαν κατοικία των θεών!

Οι εξωτερικοί χώροι

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(32)Το κτίσμα είναι ένα καλοδομημένο, πέτρινο σύμπλεγμα από τετραγωνισμένους χώρους, χωμένους κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο.

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(24)

Η βίλα είναι πολυεπίπεδη ώστε να διαθέτει αρκετά δωμάτια και όπως είναι φυσικό κάθε επίπεδο έχει απρόσκοπτη θέα στο Ιόνιο. Η πισίνα αποτελεί χαρακτηριστική προέκταση του οικήματος, σαν φυσικό τελείωμα και επιστέγασμα της πολυτέλειας που προσφέρει.

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(14)Εξωτερικά εκτός από την πισίνα, οι ζεστές καθιστικές γωνιές με χτιστούς καναπέδες ή έπιπλα ντυμένα με πελώριες και κατάλευκες μαξιλάρες μπορούν να φιλοξενήσουν πολλούς καλεσμένους για τραπέζια και αξεχαστα βράδια με όλο το Ιόνιο απλωμένο στα πόδια τους! Ένα ακόμα δυνατό χαρτί είναι η νησιώτικου στυλ τραπεζαρία, ιδανικό σκηνικό για να απολάυσει κανείς το greek summer σε όλο του το μεγαλείο. Ειδικά στις σκεπαστές αυλές μπορεί κανείς να απολαύσει το πρωινό του με θέα ή το βραδινό του καθώς ο ήλιος δύει.

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(30)Αφού η πέτρα κυριαρχεί στα κατασκευαστικά υλικά, έχουν προβλεφθεί χώροι “χτιστοί” σαν υπαίθρια σαλονάκια για να απολαμβάνει κανείς τον απογευματινό καφέ του.lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(11)Αυτή η γωνιά για παράδειγμα, με θέα στο Μύρτο είναι ιδανική για ένα μοναδικό πρωινό ξύπνημα!

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(9)Επίσης η βίλα διαθέτει πολλές επιλογές υπαίθριας χαλάρωσης με υπέροχη θέα στη θάλασσα, όπως αυτή η αιώρα που… αιωρείται στο κενό των απόκρυμνων βράχων του νησιού!

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(3)

Ο μινιμαλισμός είναι το χαρακτηριστικό των εξωτερικών χώρων, καθώς πολύ σωστά ο αρχιτέκτονας δεν θέλει να διαταράξει τη φυσική αρμονία!

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(12)Οι εσωτερικοί χώροι

Η απέριττη πολυτέλεια είναι διάχυτη παντού και στο εσωτερικό της. Εσωτερικά η βίλα εκτείνεται στα 220 τ.μ. και είναι διώροφη. Στο ισόγειο συναντάμε μια ενιαία σαλοτραπεζαρία, μια μικρή κουζίνα και μια κρεβατοκάμαρα με en-suite μπάνιο, ενώ στον 2ο όροφο τα βλέμματα έλκει ένα master υπνοδωμάτιο με μπάνιο και γκαρνταρόμπα και sea view βεράντα αλλά και τζάκι.

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(16)Το γκρι και το λευκό χρώμα, ο συνδυασμός του μοντέρνου στοιχείου με τις παραδοσιακές πινελιές, τα έθνικ κιλίμια, οι πολύχρωμες μαξιλάρες, τα κετήματα, τα έργα τέχνης δίνουν μια ντιζαινάτη διάσταση στο σπίτι που διακρίνεται από ζεστασιά, απλότητα και φινέτσα απαλλαγμένη από διακοσμητικές φλυαρίες…

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(15)Ο αρχιτέκτονας εκμεταλλεύτηκε το βασικό χαρακτηριστικό όλου του νησιού, την πέτρα και επέλεξε και στο εσωτερικό να έχει φυσικά χτιστούς καναπέδες.lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(29)Η πέτρα είναι ένα εξαιρετικό φυσικό υλικό που προσδίδει στο χώρο ζεστασιά αλλά και “συμφωνεί” με την περιβάλλουσα φύση.

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(17)

Το γεγονός ότι κυριαρχούν τα φυσικά υλικά δε σημαίνει ότι οι μοντέρνες πινελιές δεν έχουν προβλεφθεί! Και βρίσκονται… στην κουζίνα! Η βίλα διαθέτει όλον τον απαραίτητο και state-of-the-art εξοπλισμό με εντοιχισμένες συσκευές ώστε να μην της λείπει τίποτα!

lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(28)Οι κρεβατοκάμαρες είναι πάντα το ζητούμενο σε μια πολυτελή βίλα, και εδώ δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτές του εξωτερικού! Για την ακρίβεια, έχουν να προσφέρουν πολλά περισσότερα, εκτός από τα κλασικά κομφόρ όπως το τζάκι. Η θέα είναι σε κάθε περίπτωση αυτό που κάνει κάθε δωμάτιο μοναδικό!lifemagazinegr-i-wraioteri-villa-stin-ellada-wild-rose-kefalonia-cefalonia-paralia-murtos-(31)

Τα έθνικ χρώματα κυριαρχούν στα καλύματα και στις επιλογές των υφασμάτων δίνοντας μια μεσογειακή πινελιά στους χώρους.

lifemagazine_villa_kefalonia

Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα μπάνια, που διακρίνονται για τις πέτρινες κατασκευές τους και τα σκούρα χρώματα που έρχονται σε αντίθεση με το άπλετο φυσικο φως της περιοχής.

www,lifemagazine.gr

 

Back To Top