skip to Main Content
1

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ 5ΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ-ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου ενέκρινε τους  Περιβαλλοντικούς όρους για το νέο κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα κλασικού τύπου κατηγορίας 5 αστέρων δυναμικότητας 259 κλινών ιδιοκτησίας της εταιρίας «ΑΣΤΕΡΙΑΣ Α.Ε.» στη θέση Μέγας Λάκκος εκτός ορίων οικισμού Σουλλάρων στη Κεφαλονιά.

Η τουριστική εγκατάσταση αναμένεται να αναπτυχθεί σε έκταση συνολικού εμβαδού 30.527,31 τ.μ. Η μονάδα περιλαμβάνει κτίριο υποδοχής, γυμναστήριο, παιδότοπο, SPA, 4 πισίνες, κτίρια σουιτών, κτίρια διαμερισμάτων και μονάδα τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων.

Για οποιαδήποτε δραστηριότητα ή εγκατάσταση, απαραίτητη για την λειτουργία του έργου, θα πρέπει προηγουμένως να έχουν χορηγηθεί όλες οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία άδειες και εγκρίσεις.

α. Οι εργασίες κατασκευής της μονάδας, να μη γίνουν κατά το δυνατόν κατά την τουριστική περίοδο και ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες όπου παρατηρείται η αιχμή της.

β. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις της μονάδας να είναι μορφολογικά δεμένες με το φυσικό και δομημένο περιβάλλον ακολουθώντας τα πρότυπα της τοπικής αρχιτεκτονικής και με γνώμονα την κατά το δυνατόν ανάπτυξή τους σε μικρό ύψος και πάντα σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους δόμησης και τις κατευθύνσεις της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου.

Πηγή: tornosnews.gr

Back To Top