skip to Main Content
1

«Ληξούρι Αντίο» μία ταινία γεμάτη… Ληξούρι [εικόνες – video]

Κυκλοφόρησε σε DVD το «Ληξούρι Αντίο» του Μάκη Μωραΐτη, μία ταινία γεμάτη με εικόνες και μνήμες απ’ το Ληξούρι.

Η ταινία αναφέρεται στο Ληξούρι, τον γενέθλιο τόπο του σεναριογράφου και σκηνοθέτη της, Μάκη Μωραΐτη. Παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, ενώ προβλήθηκε και στην Κεφαλονιά, στον κινηματογράφο Άννυ, το καλοκαίρι που μας πέρασε.
Υπόθεση

Ένας συγγραφέας κατεβάζει έναν άγγελο στη γη. Αυτός συναντάει ένα μικρό αγόρι και του διηγείται την παρελθούσα, την τωρινή και τη μελλοντική ζωή του. Πρόσωπα, καταστάσεις, ζωντανές και ακινητοποιημένες στιγμές εμφανίζονται μέσα στην αφήγηση.

Σε κρίσιμες στιγμές εισάγεται μια δεύτερη αφήγηση –αυτή του ίδιου του συγγραφέα– που προσθέτει μια άλλη διάσταση.

Το σενάριο της ταινίας έγραψε ο Μάκης Μωραΐτης, την φωτογραφία έκανε ο Κωστής Παπαναστασάτος, το μοντάζ ο Τζαννέτος Κομηνέας, τον ήχο ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, τα σκηνικά και κοστούμια ο Σπύρος Καλογεράτος.

Παίζουν: Λεωνίδας Βαρδάρος, Θεόδωρος Κατσαφάδος, Κώστας Λάσκος, Βίκυ Σταύρακα, Κώστας Καρβουνιάρης, Κώστας Σιμενός, Φανούρης Κορρές, Αντώνης Βλησίδης.

Βιογραγικό

Ο Μάκης Μωραΐτης γεννήθηκε στο Ληξούρι το 1953. Σπούδασε κινηματογράφο στη Νέα Υόρκη.

Το 1977 ξεκίνησε να γυρίζει ταινίες μικρού μήκους και παράλληλα ξεκίνησαν οι συνεργασίες του με την κρατική τηλεόραση.

Έχει διδάξει κινηματογράφο σε ιδιωτικές σχολές για περίπου 30 χρόνια και έχει γράψει δέκα βιβλία σε θέματα του κινηματογράφου.

Από το 2004 έως πρόσφατα έχει εκδώσει τρεις συλλογές διηγημάτων. Ασχολήθηκε και με το θέατρο και το 1998 ανέβασε στο θέατρο Πάτρας το έργο του Στραβίνσκι «Η ιστορία του στρατιώτη». Το 2009 στο θέατρο Καισαριανής ανέβασε το θεατρικό «Η ψαρόσουπα».

Το DVD μπορείτε να βρείτε στο βιβλιοπωλείο Happy House, στο Ληξούρι και στο Βιβλιοχαρτοπωλείο Νικολάτου, Σόλωνος 118, Αθήνα.

Πηγή: kefalonitikanea.gr
Back To Top