skip to Main Content
1

Ληξούρι: Έσπασαν κανάτια από γερανό, Ναό και μπαλκόνια (εικόνες+video)

Για τέταρτη χρονιά αναβίωσε το έθιμο του σπασίματος της στάμνας στο Ληξούρι. Τέταρτη χρονιά, μα η καλύτερη προσπάθεια μέχρι σήμερα στο Ληξούρι.

Με την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου να παιανίζει και τον εξαίρετο Αρχιμουσικό μας Χαράλαμπο Μακρή να την καθοδηγεί, ξεκίνησε η ρίψη των μποτηδων ή κανατιών, όπως τους λέμε στην Κέρκυρα, από μπαλκόνια της γειτονιάς αλλά και από δυό παλικάρια που ανέβηκαν ψηλά με την βοήθεια γερανού.

Στις 11 ακριβώς, σήμαναν οι καμπάνες του Αγίου Νικολάου Μηνιατάδωνκαι ο Ψάλτης του Ναού κ. Νικόλας Σαβράμης έριξε τον πρώτο μπότη εκεί στην πλατεία του Ηλ.Μηνιάτη.

Κατόπιν η Φιλαρμονική και κορίτσια της «Χωροπούλας» με τις παραδοσιακές φορεσιές τους κατευθύνθηκαν στην κεντρική μας πλατεία όπου και εκεί άρχισε η …χορωδία… του σπασίματος από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες καταστημάτων.

Φέτος κόσμος πολύς επέλεξε την πόλη μας για να περάσει τις Άγιες Μέρες του Πάσχα και τους ευχόμαστε ολόψυχα Χρόνια πολλά.

Χριστός Ανέστη

Με την ευκαιρία επειδή απόψε το βράδυ Ανάσταση δεν θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία, παρά τις περσινές υποσχέσεις του Ιερέα του Παντοκράτορα, σας ενημερώνουμε ότι η Ανάσταση στον Άγιο Νικόλα των Μηνιατάδων θα πραγματοποιηθεί, όπως πάντα, στην πλατεία της Εκκλησίας (Πλατεία Ηλία Μηνιάτη).

Το «Χριστός Ανέστη» του Ιερέα στην πλατεία του Αγίου Νικολάου θα ακολουθήσουν πυροτεχνήματα.

Πηγή: lixouri.gr

Back To Top