skip to Main Content
1

Με απρόσμενη… συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «ΤΙ… ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ;»

Με απρόσμενη… συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου «ΤΙ… ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΡΩΤΑΣ;» από τις εκδόσεις ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου Ο ΚΕΦΑΛΟΣ.

Σε κλίμα μυσταγωγίας σχεδόν… η συγγραφέας και δημοσιογράφος ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ τόλμησε να μιλήσει για τον έρωτα και τον θάνατο – τις δύο αυτές κραταιές δυνάμεις – που τα τελευταία χρόνια έχουν κυριαρχήσει στην ζωή της με απόσταγμα την κυκλοφορία δύο βιβλίων. Το πρώτο με τον τίτλο ΤΟ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΣΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ ΜΟΥ αλλά και το εν λόγω… που φιλοξενήθηκε και παρουσιάστηκε στο νησί μας.

Τα έσοδα και των δύο της βιβλίων διατίθενται στον σύλλογο <Η ΠΙΣΤΗ > για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο αλλά και σε συνανθρώπους μας που περνούν δύσκολα, γιατί έτσι… η ζωή τα έφερε.

Όπως η ίδια τόνισε «εκείνο που έχει αξία για εμέ αλλά και για τον εκδότη μου κ. ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ είναι τα έσοδα να διατίθενται σε συνανθρώπους μας, που την δεδομένη στιγμή καλούνται να δώσουν την πιο σκληρή μάχη της ζωής τους. Όσο ακόμα ο Θεός μας έχει όρθιους και δυνατούς, είναι χρέος μας να λειτουργούμε έτσι. Είναι μια άσκηση διάθεσης. Μια εκστρατεία ενημέρωσης για τον παιδικό καρκίνο, που πια… κατά ένα 90 τοις εκατό είναι ιάσιμος. Κι ίσως σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα ήταν φρόνιμο να ανακοινώνουμε τις αγαθές μας πράξεις, μα σε τούτη την περίπτωση οι κανόνες τροποποιούνται. Έχουμε καθήκον να προτάξουμε την έννοια και ενωμένοι με τον κόσμο – που διψά για να προσφέρει και να προσφερθεί – να προχωρήσουμε. Σαν μια αλυσίδα που όλο και μεγαλώνει. Άλλωστε αξία έχει η προσφορά να συμβαίνει στο ελάχιστό μας. Στο λίγο μας. Στο μη… περίσσευμά μας. Να συμβαίνει από ανάγκη για να συμβεί. Για να προχωρήσουμε. Κι όταν εκεί καταλήγεις, τότε άλλος δρόμος δεν υπάρχει παρά μονάχα η διάθεση».

Την παρουσίαση άνοιξε και χαιρέτησε ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΕΚΑΤΟΣ λέγοντας «κάθε βιβλίο για εμάς είναι και μια αποστολή. Έτσι λοιπόν, όταν πληροφορήθηκα για το βιβλίο και την αποστολή του σε μία μόνο εβδομάδα έσπευσα για την προετοιμασία. Και φαίνεται πως το ένστικτο και η απολαβή όλης αυτής της σύντομης διαδικασίας επαληθεύτηκε»

Τα παιδιά της Δημοτικής Χορωδίας υπό τον μαέστρο κ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟ και με τον κ. ΒΛΑΧΟΥΛΗ στο πιάνο, με τα τραγούδια και την συγκίνηση να ξεχειλίζει από τα απορημένα μάτια τους εντάχθηκαν με ευκολία στο δύσκολο έργο που καλέστηκαν να συμμετάσχουν.

Ενωμένα τραγούδησαν σε μια αγκαλιά καθήκοντος, για τα θαρραλέα παιδιά που την ίδια στιγμή παλεύουν για το δώρο της ζωής, που τους χαρίστηκε.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που ο μαέστρος κάλεσε την δημοσιογράφο στην «παρέα της αθωότητας» κι όλοι μαζί ερμήνευσαν τα δύο τελευταία τραγούδια.

Η συγγραφέας ευχαρίστησε ένα ένα τα παιδιά καλώντας τα να πουν το όνομά τους και δίνοντάς τους την χαρά της συμμετοχής σε μια προσπάθεια από κοινού…

Οι γονείς απόλαυσαν την δράση και την συμμετοχή των απογόνων τους με δάκρυα στα μάτια. Ένα ξαφνικό κάλεσμα τους είχε κάνει αρωγούς σε μια τολμηρή προσπάθεια.

Για την λογοτεχνική δομή του βιβλίου μίλησε ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ μέλος Δ.Σ  του Σωματείου Φιλολόγων Κεφαλονιάς – Ιθάκης ενώ χαιρέτησε και ο Πρόεδρος του Σωματείου ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΒΙΤΣΙΑΝΟΣ.

Για το βιβλίο εισηγήθηκαν – onvideo – ο κριτικός τέχνης ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ο μουσικοσυνθέτης ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ και οι δημοσιογράφοι ΡΕΝΑ ΚΟΥΒΕΛΙΩΤΗ, ΕΛΕΝΗ ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΥ.

Αποσπάσματα διάβασαν οι ηθοποιοί ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΖΟΓΛΟΥ, ΒΑΝΑ ΠΕΦΑΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

Για την συνολική προσπάθεια και τον σκοπό του μίλησε ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων – κηδεμόνων παιδιών που πάσχουν από καρκίνο <Η ΠΙΣΤΗ>κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΙΟΣ.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Κεφαλονιάς, της ΚΕΔΗΚΕ και του Σωματείου Φιλολόγων Κεφαλονιάς – Ιθάκης.

 

 

Back To Top