skip to Main Content
1

Μια εκδήλωση για …. γερά νεύρα με θέμα τα σχολεία του νησιού (εικόνες)

Για γερά νεύρα εξελίχθηκε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. το ΤΕΕ Κεφαλονιά και Ιθάκης, με θέμα την «Επισκευή και ενίσχυση σχολικών μονάδων Κεφαλονιάς». Εισηγητής ήταν ο Βασίλειος Καραγιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στο Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Αργοστόλι και την ίδια μέρα  στην στο Αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Ληξούρι.

Τον κ. Καραγιάννη παρουσίασε ο κ. Αλ. Παντελειός πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Στην εκδήλωση – ενημέρωση παραβρέθηκε η Βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου,  Σύλλογοι γονέων και Κηδεμόνων, γονείς καθηγητές και εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ-ΚΙ.. Επίσης εκεί ήταν ο προϊστάμενος της Β/Βάθμος εκπαίδευσης κ. Δ. Μαρκάτος, επίσης και  αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τους αντιδήμαρχους Γ, Κατσιβέλη και Σοφία Γαρμπή.

Αναρωτήθηκα πολλές φορές κατά τη εξέλιξη της συζήτησης που ακολούθησε μετά την εισήγηση του κ. Καραγιάννη, ποιος ο λόγος που δημιούργησαν αυτή τη συζήτηση. Για να ενημερώσουν τους φορείς και κάθε ενδιαφερόμενο να μάθει ότι θα επισκευαστούν τα σχολεία; Ήταν μια “στημένη” υπόθεση για να απολογηθούν για την καθυστέρηση της επισκευής των σχολείων; Η ένταση και η αγανάκτηση όσων βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα περίσσεψε. Ακούστηκαν ομιλίες που δημιούργησαν απορίες. Γίνονταν συνεχώς διακοπές, με συνέπεια να εκνευρίζεται ο κ. Καραγιάννης και να λέει, ότι εγώ δεν ήρθα γι αυτό, ήρθα να κάνω ενημέρωση. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα σχολεία το 4ο Δημοτικό και το 2ο και 3ο Γυμνάσιο.

Οι δυο σύλλογοι επέμεναν ότι πρέπει να γίνουν καινούργια σχολεία αλλά κάτι τέτοιο δεν το δέχονταν ο κ. Καραγιάννης. Τελικά άλλαξε η ….ρώτα και έλεγαν ότι εμείς θέλουν σχολεία λειτουργικά. Τα σχολεία αυτά δεν είναι λειτουργικά. Ιδιαίτερα ο κ. Δανάλλης επέμενε ότι το κτίριο του 2ου και 3ου Γυμνασίου, κτίριο του 1950 πρέπει να γκρεμιστεί και να γίνει ένα καινούργιο σχολείο, δεν είναι λειτουργικό όπως τόνισε. Τα ίδια έλεγαν και για το 4ο Δημοτικό.

Προσπάθησε η Βουλευτής να … “μαζέψει” τη συζήτηση, αλλά δεν μπόρεσε και πολλά πράγματα, το ίδιο έκανε και η κ. Γαρμπή. Ο κ. Κατσιβέλη παρουσίασε έγγραφο προς την βοηθό του κ. Καραγιάννη, το οποίο ανέγραφε ότι  από το 2015 ότι όλα είναι έτοιμα, και η κυρία του απάντησε (έτσι απλά) ότι δεν υπήρχαν τα χρήματα τότε. Ο Δήμος τελικά είναι ο μόνος υπεύθυνος να προτείνει για νέο σχολείο, μαζί με προϊστάμενο της Β/Βάθμιας εκπαίδευσης, τότε  στέλνετε στο Υπουργείο Παιδείας και ακολουθούν οι Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. Ο κ. Μαρκάτος στην ομιλία του άφησε να εννοηθεί ότι είναι καταλυτικός παράγοντας στην ανέγερση ή την επισκευή ενός σχολείου.

Φαντάζομαι ότι στο Ληξούρι ο κ. Καραγιάννης δεν θα περάσει (πέρασε) καλά, όπως τουλάχιστον έδειξε η σημερινή συγκέντρωση. Την Δευτέρα θα συνεχίσουμε το σχολιασμό της συγκέντρωση αυτής. Ομολογώ ότι   η ουσία της συζήτησης ήταν πολύ ….ανατρεπτική τουλάχιστον για όσα γνωρίζαμε γι αυτήν υπόθεση που καθυστερεί τόσα χρόνια. Εντύπωση πάντως προκάλεσε όταν ο κ. Καραγιάννης έλεγε συνεχώς: Ευτυχώς που η βουλευτής σας ήταν Μηχανικός και ξέρει απ’ αυτά. Δηλαδή, αν δεν ήταν, σκεφτείτε πόσα χρόνια θα θέλαμε ακόμα.

 

                                        

Πηγή: kefalonianews.gr

Back To Top