skip to Main Content
1

ΟΙ “ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ” ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ

Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι συμπατριώτες μας έτρεφαν κάποιες ελπίδες με τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου και τον νέο Πρόεδρο Σταύρο Σπαθή και ανέμεναν αυτή την περίφημη επανεκκίνηση του θεσμού που τα τελευταία χρόνια και επί Μιχαλάτου είχε περιέλθει σε μία “βαλτώδη” κατάσταση.

Δυστυχώς όμως τα πρώτα δείγματα πολιτικής στρατηγικής θα έλεγα ότι τους “προσγειώνουν” και προκαλούν μία μικρή απογοήτευση “ψαλιδίζοντας” τις μεγάλες προσδοκίες. Γιατί αυτό; Διότι διαφαίνεται ότι ο πρώτος στόχος της νέας διοίκησης (όχι όμως όλης να σημειώσω) είναι απλά να “επιτεθεί” στη δημοτική αρχή Παρίση και να αποτελέσει ένα ακόμη “δεκανίκι” στην προσπάθεια του Θεόφιλου Μιχαλάτου να υλοποιήσει τον μεγάλο του “καημό” που δεν είναι άλλος από το να γίνει Δήμαρχος Κεφαλλονιάς.

Υπερβολική διαπίστωση θα σπεύσουν κάποιοι να πουν. Όμως δύο παραδείγματα την ενισχύουν. Το πρώτο ήταν η αρχική συνάντηση για την προετοιμασία της νέας τουριστικής σεζόν που πολύ γρήγορα και στοχευμένα μετατράπηκε σε μία εκδήλωση έκφρασης διαμαρτυριών για την Δημοτική Αρχή. Σε τέτοιο σημείο μάλιστα που και ο συνήθως ψύχραιμος Χρήστος Καμπανός αναγκάστηκε να προειδοποιήσει τους “διαμαρτυρόμενους” ότι εδώ ήρθαμε για να προετοιμάσουμε το νησί μας για τους επισκέπτες και όχι για άλλους σκοπούς…

Το δεύτερο παράδειγμα έλαβε χώρα προχθές στη Σκάλα. Όπου η νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου έδειξε πως γρήγορα μπορεί να περάσει στη “σφαίρα της γραφικότητας” όταν για ένα θέμα που δεν έχει την παραμικρή αρμοδιότητα και παρέμβαση αποφάσισε να το “παίξει επανάσταση και αντίδραση”!!! “Το ποντίκι που βρυχάται” δηλαδή… Βέβαια ο σκοπός της άλλος: Να ξεκινήσει και πάλι το “γαιτανάκι” της επίθεσης στη Δημοτική Αρχή ενώπιον των Σκαλισιάνων, να βγουν “άχρηστοι” ο Δήμος και οι υπηρεσίες του και έτσι να κερδίσει “πόντους” ο Μιχαλάτος που προφανώς είχε “ενορχηστρώσει” όλη αυτή την “παράσταση” από το παρασκήνιο. Άλλωστε “πρωταγωνιστές” ήταν τα “πρωτοπαλλίκαρά του, Π. Δενδρινός, N. Κουρκουμέλης και Γ. Καβαλλιεράτος. 

Κάποιες παρατηρήσεις:

  1. Πέραν του ότι το Επιμελητήριο καμία δυνατότητα παρέμβασης δεν έχει στο έργο του Βιολογικού άρα όλα όσα γράφονται στο δελτίο τύπου αλλά και στις “διαρροές” αποτελούν “στρακαστρούκες” ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, επέλεξε να συνεδριάσει και να συζητήσει το θέμα την ημέρα που είχε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να παρίσταται η Δημοτική Αρχή ώστε να καταθέσει την άποψή της. Βέβαια αυτό ήταν κάτι που ήθελε προφανώς ο Θ. Μιχαλάτος ώστε να υπάρξει μονόλογος. Όμως κ. Σπαθή και κ. Καμπανέ θα έπρεπε να έχετε αναβάλλει την συζήτηση του θέματος ώστε να γίνει σε άλλη ημερομηνία για να ακουστούν όλες οι απόψεις. Αυτό θα ήταν το σωστό και το έντιμο αλλά δεν το πράξατε.
  2. Η Δημοτική Αρχή επισήμως στο δημοτικό συμβούλιο έχει καταθέσει τις θέσεις της και το οργανόγραμμά της για την λειτουργία του Βιολογικού Σκάλας. Αυτό λίγο ενδιαφέρει, ως φαίνεται, την “παρέα του Μιχαλάτου” που μάλλον “παραβιάζει ανοιχτές θύρες” για μικροπολιτική σκοπιμότητα. Κωδικοποιημένα τα τέσσερα βήματα όπως ανακοινώθηκαν έχουν ως εξής:1)Η ΔΕΥΑΚ παραλαμβάνει το έργο στο αμέσως προσεχές διάστημα 2)Συνδέονται κατοικίες και επιχειρήσεις με τον Βιολογικό 3)Γίνεται πρόσληψη προσωπικού 4)Ξεκινάει η λειτουργία του

Διαβάστε παρακάτω το δελτίο τύπου του Επιμελητηρίου:

Στις 28-02-2018 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης στην περιοχή της Σκάλας, κάτι που αποτέλεσε και προεκλογική δέσμευση του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΝΟΗ.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησαν οι επαγγελματίες και οι σύλλογοι της περιοχής. Το κύριο θέμα που συζητήθηκε ήταν ο Βιολογικός Σκάλας – Πόρου ο οποίος δεν έχει τεθεί σε λειτουργία παρ’ όλες τις υποσχέσεις που έχουν λάβει οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες από τους αρμόδιους φορείς. Οι επαγγελματίες της περιοχής που παραβρέθηκαν εξέφρασαν την επιτακτική ανάγκη της άμεσης λειτουργίας του Βιολογικού για την αναβάθμιση της ποιότητας και των υγειονομικών συνθηκών της πλέον τουριστικής περιοχής της Κεφαλονιάς.

Το ψήφισμα που είχε ετοιμάσει ο κ. Νίκος Κουρκουμέλης πέρασε κατά πλειοψηφία ύστερα από αντεγκλήσεις και διαφωνίες από την παράταξη του κ. Γασπαρινάτου.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της εταιρείας KnowledgeBroadband Services A.E. για τις Διαδικτυακές (cloud) Ανταποδοτικές Υπηρεσίες για την Ανάπτυξη & Εξωστρέφεια των Επιχειρήσεων που προτίθεται να εγκαταστήσει άμεσα το Επιμελητήριο για τη δωρεάν εξυπηρέτηση των μελών του.

Σε πρώτη φάση θα προσφέρονται οι ακόλουθες υπηρεσίες:

Για πρώτη φορά μια Ηλεκτρονική βιτρίνα και ταυτόχρονα ένα Ηλεκτρονικό Πολυκατάστημα για όλες τις Επιχειρήσεις της χώρας, που αξιοποιεί τις τελευταίες τάσεις της αγοράς – Social Shopping Marketplace. Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα και ανεξάρτητου ηλεκτρονικού καταστήματος και διασύνδεση του με τις δυο ηλεκτρονικές βιτρίνες, της Τοπικής αγοράς του Νομού και της Πανελλήνιας των Ελληνικών Επιμελητηρίων: www.directmarket.gr.

Επίσης, για πρώτη φορά το συνολικό Τουριστικό Προϊόν της χώρας σε 8 γλώσσες και ό,τι αναζητά ο επισκέπτης μιας περιοχής, συγκεντρωμένο σε ένα σημείο: π.χ. Διαμονή, Εστίαση, Αναψυχή/Διασκέδαση, Ενοικιάσεις οχημάτων/σκαφών, Εκδρομές/μίνι κρουαζιέρες, Ειδικά σπορ/ Αθλητικές δραστηριότητες, άλλες Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις, Τοπικά Προϊόντα, κ.ά. Ειδικά στις επιχειρήσεις διαμονής δίνεται και σύγχρονη εφαρμογή Hλεκτρονικών κρατήσεων με ChannelManager και διαχείριση καταλύματος (www.bookoncloud.com). Για επιχειρήσεις με προϊόντα δίνεται η δυνατότητα πώλησης και μέσα από την Τουριστική πύλη (e-shop) σε όλο τον κόσμο.

  • On -Line ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Επέκταση και βελτίωση της υπηρεσίας Online Συμβουλευτικής με την οποία το Επιμελητήριο έγκυρα και συνεχώς Ενημερώνει και Συμβουλεύει ηλεκτρονικά τις Επιχειρήσεις μέλη του, με την συνεργασία της ΣΟΛ Συμβουλευτικής (www.solcons.gr) μέσα από ερωτήσεις Online που απαντιούνται μέσα σε λίγα 24ωρα.

Ο Πρόεδρος   Ο Γενικός Γραμματέας

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΜΠΑΝΟΣ

Back To Top