skip to Main Content
1

Ολοκληρώθηκε η 3η φάση του Κρυμμένου Θησαυρού με παιχνίδια-δοκιμασίες και χορό

Με την συμμετοχή όλων των ομάδων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωϊ στο Δημοτικό Θέατρο “Ο Κέφαλος”, η τρίτη φάση του Κρυμμένου Θησαυρού.

Σήμερα οι ομάδες έπρεπε να διαγωνιστούν σε διάφορα αθλήματα και να πάρουν μέρος σε πολλά παιχνίδια για να κερδίσουν το έπαθλο του Κρυμμένου Θησαυρού. Οι δοκιμασίες που έπρεπε να φέρουν εις πέρας τα παιδιά ήταν τρεις, η πρώτη περιλάμβανε θεατρική αναπαράσταση της στιγμής που η Πηνελόπη βρίσκεται μετά από πολλά χρόνια στην αγκαλιά του συζύγου της Οδυσσέα, με υπεύθυνο της θεατρικής παράστασης τον Σκηνοθέτη Σταύρο Παπαδάτο.

Στην δεύτερη δοκιμασία ένας παίχτης από κάθε ομάδα διαγωνίστηκε στο σκίτσο χρησιμοποιώντας χαρτί και μολύβι και άλλα υλικά που τους δόθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας. Η τρίτη δοκιμασία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη όπου χθες στα πλαίσια του προγράμματος “Στην βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε …θέμα” κατασκεύασαν καταπληκτικές Βενετσιάνικες μάσκες και σήμερα δύο άτομα από κάθε ομάδα του κρυμμένου θησαυρού ανέλαβαν να τις ζωγραφίσουν και να τις διακοσμήσουν τις μάσκες ενώ μετά το τέλος της δοκιμασίας η κάθε ομάδα πήρε και από μία μάσκα μαζί της ως αναμνηστικό δώρο για το σχολείο της.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν τα παιχνίδια με τον “Μπούφο”, τις “Μπαλονοδρομίες” και ολοκλήρωθηκαν με το “Χάσκα”, ένα έθιμο που γίνεται την Κυριακή της Τυρινής όπου ομάδα ανθρώπων  σχηματίζουν ένα κύκλο με τα χέρια πίσω και προσπαθούν να πιάσουν με το στόμα ένα λουκούμι που δεμένο με έναν σπάγγο και κρέμεται από ένα στειλιάρι.

Η επιτροπή αποτελείτο από μέλη του Θεατρικού Εργαστηρίου της ΚΕΔΗΚΕ και βαθμολόγησε την κάθε δράση με άριστα το 10, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την τελευταία Παρασκευή 16 Φερβουαρίου λίγο πριν την βραδινή παρέλαση των αρμάτων και των μασκαράδων.

Πριν την ολοκλήρωση των παιχνιδιών και των δοκιμασιών ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Ο Μπάλλος” που συμμετείχε παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς των Αποκρεών από όλη την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Άγγελος Κωνσταντάκης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Σουζάνα Πεφάνη, ο Πρόεδρος του Π.Σ. “Ο Μπάλλος”, Σπύρος Πεφάνης πολλοί γονείς και φίλοι των παιδιών που συμμετείχαν.

Και του χρόνου!

 

Back To Top