skip to Main Content
2

Ούτε 1, ούτε 2, αλλά 5 πλειστηριασμοί σήμερα στο Αργοστόλι

Αυξάνεται ο ρυθμός των πλειστηριασμών στο Αργοστόλι.

“Σέντρα” σε λίγη ώρα για τους πλειστηριασμούς ακινήτων στα συμβολαιογραφεία της Κεφαλονιάς και η σημερινή “αγωνιστική” περιλαμβάνει 5 ακίνητα, τα δυο στο νησί μας και τα 3 για ακίνητα στο Αγρίνιο, την Ζάκυνθο και τον Πύργο Ηλείας.
Συγκεκριμένα, στις 10:00 το πρωί στα δυο “γνωστά” πλέον συμβολαιογραφικά γραφεία τα οποία έχουν πιστοποιηθεί και “εντατικοποιούν” σε ρυθμούς και… αριθμούς τους πλειστηριασμούς, βγαίνουν στο σφυρί ένα ακίνητο στο Ληξούρι και ένα στο “μακρινό” Βαλιεράνο στην Δ.Ε Ελειού-Πρόννων.
Το πρώτο ακίνητο στο Ληξούρι, “βγαίνει” στο σφυρί από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας εις βάρος ιδιώτη και για οφειλή 50.000 ευρώ. Πρόκειται για μια διώροφη κατοικία τεσσάρων επιπέδων συνολικού εμβαδού 150,54 τ.μ. στα οποία όμως η αρμόδια Δικαστική Επιμελήτρια έχει προσμετρήσει και τις αποθήκες και το λεβητοστάσιο. Τιμή εκκίνησης ορίστηκαν τα 237.000 ευρώ.
Το δεύτερο ακίνητο ανήκει σε αναπτυξιακή εταιρία με έδρα την Αθήνα, βρίσκεται εντός των ορίων του οικισμού Βαλεριάνου της Δημοτικής Ενότητας Ελειού Πρόννων και πρόκειται για οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο επιφάνειας τεσσάρων χιλιάδων διακοσίων πενήντα οκτώ και 10/100 (4.258,10) τετραγωνικών μέτρων, ενώ στην σημερινή του μορφή περιέχει ελιές και εσπεριδοειδή. Η οφειλή για την οποία βγαίνει στον πλειστηριασμό από την Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία είναι 100.000 ευρώ, ενώ τιμή εκκίνησης ορίστηκαν τα 91.000 ευρώ.
Εκτός όμως από τα ακίνητα της Κεφαλονιάς, στα ίδια γραφεία θα διεξαχθούν και πλειστηριασμοί ακινήτων άλλων περιοχών, από την Ζάκυνθο, τον Πύργο και το Αγρίνιο, κάτι που προφανώς οφείλεται ότι πλέον στο Αργοστόλι οι πλειστηριασμοί γίνονται “ομαλά”, χωρίς καμία αντίδραση, όπως σε άλλες περιοχές της χώρας.
Τέλος, μέχρι και αυτή την ώρα δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθεί αν κάποιος από τους σημερινούς (26-9-2018) πλειστηριασμούς πρόκειται να αναβληθεί εξαιτίας κάποιου συμβιβασμού των “οφειλετών” με τις τράπεζες την τελευταία στιγμή.
Σύνταξη-Επιμέλεια
Back To Top