skip to Main Content
1

Παν-Ιόνιο Πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος ανακοίνωσε ο Δρακουλόγκωνας, με αφορμή το “Μονοπάτι του Ανέμου”

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή
Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα των συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, στο Αργοστόλι, με θέμα τις εναλλακτικές δράσεις άθλησης και ψυχαγωγίας στο ορεινό περιβάλλον του Αγκώνα, στο πλαίσιο του ορεινού αγώνα “Το Μονοπάτι του Ανέμου”, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια με επιτυχία από τον νεοσύστατο πολιτιστικό σύλλογο “Αγκώνας”. 
 
Στο τραπέζι κάθισαν ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Αγκώνας”, κ. Παρίσης Κουλουμπής, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων, κα Ευαγγελία Σαμόλη. 
 
Η συνέντευξη τύπου δεν περιελάμβανε μόνο ενημέρωση για τον φετινό αγώνα στον Αγκώνα, ο οποίος κάθε χρόνο εξελίσσεται και προσπαθεί να καθιερώσει το ορεινό τρέξιμο ως μια νέα μορφή εναλλακτικού τουρισμού στο νησί μας, αλλά και δύο σημαντικές ανακοινώσεις από τον κ. Δρακουλόγκωνα σχετικά με το πως αντιμετωπίζει η Περιφέρεια πλέον το ορεινό τρέξιμο. 
 
Αρχικά λοιπόν ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια εξετάζει το ενδεχόμενο οργάνωσης, μέσα στο 2019, ενός παν-Ιόνιου Πρωταθλήματος ορεινού τρεξίματος σε πέντε νησιά του Ιονίου με τον τελευταίο αγώνα να διεξάγεται στην Κεφαλλονιά. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως υπάρχει η σκέψη να πραγματοποιηθεί ένας μεγάλος ορεινός αγώνας στο νησί μας, πιθανότατα τον Σεπτέμβρη του 2018, ο οποίος θα συνδυάζει αθλητισμό και πολιτισμό, ώστε να αναδεικνύεται ο τοπικός χαρακτήρας της Κεφαλλονιάς και να συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. 
 
Εκείνο που έχει αξία να μείνει είναι η φράση του κ. Δρακουλόγκωνα ότι “λίγοι άνθρωποι αν έχουν όρεξη μπορούν να κάνουν πολλά και μεγάλα πράγματα”, αναφερόμενος στην δραστηριότητα του συλλόγου “Αγκώνας”, που προσπαθεί να αναδείξει με τον τρόπο του την περιοχή της Θηνιάς, αλλά και όλη την Κεφαλλονιά. 
 
ΥΓ) Το Μονοπάτι του Ανέμου διεξάγεται στις 13 Μαΐου, έχοντας ως χώρο έναρξης τις ανεμογεννήτριες του Αγκώνα και ως χώρο τερματισμού την εκκλησία της Παναγίας στο χωριό. 
Back To Top