skip to Main Content
1

Παραδοσιακό λικέρ μαστίχας με Κεφαλονίτικο τσίπουρο

Φτιάξτε εύκολα ένα αρωματικό, γευστικό και χωνευτικό λικέρ μαστίχας.

 

Υλικά που θα χρειαστείτε:

 

1 λίτρο Κεφαλονίτικο  τσίπουρο

20 γραμμάρια δάκρυα μαστίχας

4 ποτήρια νερό

5 ποτήρια ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Μπουκάλια για να αποθηκεύσετε το λικέρ

Αποστειρώστε ένα μπουκάλι, προσθέστε μέσα το τσίπουρο, 2 ποτήρια ζάχαρη και 10 γραμμάρια μαστίχας. Κλείστε καλά το μπουκάλι, αφήστε το σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος έστω για δύο ώρες την ημέρα, ανακινείτε 1 φορά την ημέρα και αφήστε το εκεί για 40 μέρες. Μόλις περάσουν οι μέρες, βράστε το νερό με την υπόλοιπη ζάχαρη για 5 λεπτά (από το σημείο βρασμού), προσθέστε μέσα την υπόλοιπη μαστίχα, τον χυμό λεμονιού  και αφήστε το σιρόπι να κρυώσει. Μόλις κρυώσει αναμείξτε το σιρόπι με το μείγμα του τσίπουρου, σουρώστε το για να μην έχετε καθόλου υπολείμματα μαστίχας και για να γίνει πιο διάφανο το λικέρ σας. Αποθηκεύστε το σε μπουκάλια της αρεσκείας σας και το λικέρ σας είναι έτοιμο.

* Η μαστίχα που έχετε βάλει στο τσίπουρο θα γίνει μια ομοιόμορφη μάζα και θα κάτσει στον πάτο του μπουκαλιού, είναι φυσιολογικό δεν πρόκειται να λιώσει απλά μόλις περάσουν οι μέρες θα μεταφέρετε το υγρό σε άλλο μπουκάλι.

kefaloniamas.gr

Back To Top