skip to Main Content
An1

ΠΡΟΣ ΟΛΟKΛΗΡΩΣΗ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΛΑΧΑΤΩΝ-“ΜΠΑΙΝΕΙ” ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Είναι μία από τις ανοιχτές “πληγές” για την Λειβαθώ αλλά και για τον Δήμο Κεφαλλονιάς, όμως από ότι δείχνουν τα πράγματα ήρθε η ώρα να “κλείσει” με τον καλύτερο τρόπο. Ο λόγος για την πλατεία των Βλαχάτων, η ανάπλαση της οποίας έχει στην κυριολεξία περάσει από “σαράντα κύματα” ενώ τελευταία είχε φτάσει ο “κόμπος στο χτένι” και οι κάτοικοι της περιοχής απαίτησαν την ενεργοποίηση όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου να “ξεκολλήσει” επιτέλους το έργο.

Πρέπει να πούμε ότι ο Δήμος Κεφαλλονιάς έχει αποστείλει δύο αιτήματα τα τελευταία χρόνια (ένα πέρσι και ένα το 2013) για εξασφάλιση χρηματοδότησης όμως δεν κατέστη δυνατόν να ενταχθεί το έργο την πρώτη φορά κάτι όμως που άλλαξε την δεύτερη και έτσι σήμερα φαίνεται να βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση ένα βήμα πριν την ένταξη του έργου στο Πράσινο Ταμείο.

Απαραίτητη προυπόθεση όμως είναι σήμερα το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει την επικαιροποίηση της μελέτης των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου προυπολογισμού περίπου 205.000 ευρώ σε ένα θέμα με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Λειβαθούς Ηλία Κουρκουμέλη που θα τεθεί σήμερα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Όλα δείχνουν ότι ένα σημαντικό έργο για την Άνω Λειβαθώ βαίνει προς την ολοκλήρωσή του κάτι που θα ικανοποιήσει τους κατοίκους των Βλαχάτων και τον Πρόεδρο της Τ.Κ Α. Χαραλαμπάτο.

Back To Top