skip to Main Content
1

Στο έλεος της κακοκαιρίας – Πλημμύρες και κατολισθήσεις [εικόνες]

Η κακοκαιρία «χτυπά» αλύπητα τη νότια Ηλεία το τελευταίο 24ωρο.

Χθες τα ξημερώματα, οι κάτοικοι των χωριών της Ζαχάρως και της Νέας Φιγαλείας έζησαν τον εφιάλτη της πλημμύρας και της κατολίσθησης και είδαν τις περιουσίες τους να υφίστανται σοβαρές ζημιές.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτια στο Νεοχώρι και στον Κακόβατο, ενώ τα νερά σκέπασαν δεκάδες αγροτικές εκτάσεις εκατέρωθεν του δρόμου Κακόβατος-Νεοχώρι.


Όπως τόνισε ο κ. Παναγιώτης Μπαχάρης από το Νεοχώρι, η ζημιά θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη αν δεν αντιλαμβανόταν εγκαίρως την έκταση του καιρικού φαινομένου και ζήτησε από τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί η ίδια κατάσταση.


«Για καλή μας τύχη ακούσαμε τον συναγερμό και προλάβαμε να βγούμε έξω και να πάρουμε τα αυτοκίνητα, περιορίζοντας τη ζημιά. Όμως το υπόγειο και άλλοι χώροι που έχουμε, πλημμύρισαν και προκάλεσαν ζημιά στα λάδια και σε άλλα πράγματα που έχουμε σε αποθηκευτικούς χώρους. Η ουσία όμως είναι ότι δεν πρέπει να ξαναγίνει, διότι και το 2013 είχαμε ξαναπλημμυρίσει και έπαθα ζημιά 100.000 ευρώ χωρίς να αποζημιωθώ. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να σπάσει το ποτάμι με μια παρέμβαση για να μη γυρίσουμε στην εποχή του Μαυρογιαλούρου. Δεν πιστεύω ότι θέλει κάποιος να πλημμυρίζουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαχάρης.

Εκτός από τις πλημμύρες, όμως, η κακοκαιρία προκάλεσε ντόμινο κατολισθήσεων, τόσο στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, όσο και στην επαρχιακή οδό Θολού-Νέας Φιγαλείας, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.


Ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως, κ. Κόσσυφας, εξέφρασε την ανησυχία του για το Λέπρεο και πρόσθεσε ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες τα μηχανήματα του δήμου ξεκίνησαν τις παρεμβάσεις καθαρισμού του οδικού δικτύου.


«Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλο πρόβλημα, όμως είχαμε πολλές πλημμύρες στο Νιοχώρι και στον Κακόβατο, αλλά και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο. Καθαρίσαμε τα γεφύρια και αποκαταστήσαμε την κυκλοφορία στον δρόμο Θολό-Νέα Φιγαλεία, όμως είμαστε έντονα προβληματισμένοι για το Λέπρεο και τον κίνδυνο νέας κατολίσθησης», ανέφερε ο κ. Κόσσυφας.

Πηγή: patrisnews

Πηγή: Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ηλεία- Πλημμύρες και κατολισθήσεις [εικόνες] | iefimerida.gr

Back To Top