skip to Main Content
2

Το αδιαχώρητο στον Μύρτο…

Tο «αδιαχώρητο» είναι μία λέξη που περιγράφει επακριβώς το τι συμβαίνει στην Κεφαλλονιά και συγκεκριμένα στον Μύρτο, τις μέρες λίγο πριν…
από τη μεγάλη γιορτή του Δεκαπενταυγούστου. Η κίνηση είναι σαφώς μεγάλη για το νησί, αλλά και για μία από τις διάσημες ελληνικές παραλίες, που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες, Έλληνες και ξένους.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο Μύρτος μπορεί να μη διαθέτει ατελείωτο πάρκινγκ, καθώς το άνοιγμα πάνω από την παραλία μπορεί να χρησιμοποιηθεί από περίπου 50 αυτοκίνητα, όμως γι’ αυτό, τις ημέρες με τεράστια κί΄νηση, επιστρατεύεται και ο δρόμος, ο οποίος οδηγεί από τον κεντρικό μέχρι την παραλία.
Myrtos1

Υπάρχουν όμως και προβλήματα. Ο δρόμος, που όποιος τον έχει κάνει γνωρίζει ότι είναι «φίδι», με κλίση άνω του 10%, είναι ιδιαίτερα στενός. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό το μαρτύριο που τραβάει κάποιος, ο οποίος έχει παρκάρει στην αρχή του παραδρόμου, ψηλά, όταν πρέπει να κατέβει μία αποσταση που διανύεται περίπου σε δέκα λεπτά. Φανταστείτε το ανέβασμα. Και σαν να μη φτάνει αυτό, σε αρκετά σημεία του, ο δρόμος είναι φτιαγμένος για να χωρά δύο αυτοκίνητα, ένα που ανεβαίνει κι ένα που κατεβαίνει. Στις στροφές, όπου ο χώρος είναι ελάχιστος, ή όταν παρκάρουν αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές του δρόμου, επίσης γίνεται αντιληπτός ο Γολγοθάς και η υπομονή που πρέπει να επιστρατευθεί για να βρεθεί κάποιος σε δρόμο που να… τσουλάει.

myrtos2

Παρά τα όποια προβλήματα στάθμευσης, όπως αποκαλύπτουν οι εικόνες, ο Μύρτος, δύο-τρεις μέρες πριν τη γιορτή της Παναγίας δεν… καταλαβαίνει και πολλά καθώς έχει γεμίσει από τουρίστες, που απολαμβάνουν τα καταγάλανα νερά…

protothema.gr

Back To Top