skip to Main Content
2

Το μαγευτικό νησί της Κεφαλονιάς, με την απείρου κάλλους απίστευτη φυσική ομορφιά (εικόνες)

Στην Ελλάδα βρίσκονται 6.000 νησιά, βραχονησίδες και νησίδες εκ των οποίων κατοικούνται τα 117. Τα 53 από αυτά έχουν πάνω από 1000 κατοίκους ενώ τα 79 πάνω από 100.
Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στο Αιγαίο Πέλαγος, πιο λίγα στο Ιόνιο και ελάχιστα στο Λιβυκό. Τα Ιόνια νησιά είναι ένα σύμπλεγμα των Επτανήσων την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, την Ζάκυνθο, την Λευκάδα, την Ιθάκη, τα Κύθηρα και τους Παξούς ενώ υπάρχουν και άλλα νησάκια.

Ο προορισμός μας ξεκινά από το μαγευτικό νησί της Κεφαλονιάς, απείρου κάλλους φυσικής άγριας ομορφιάς.

Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Επτανήσων με πολύ πράσινο, με παραλίες που κόβουν την ανάσα από τα ιδιαίτερα χρώματα αλλά και τα πεντακάθαρα νερά τους που γίνονται οι βασικοί πόλοι έλξης και όχι μόνο. Τα παραμυθένια σπήλαια της Δρογκαράτης, της Μελισσάνης και ένα σύμπλεγμα άλλων σπηλαίων που μας φλερτάρουν με την ύπαρξή τους και την αγωνία να γίνουν πόλοι έλξης για το μέλλον, τα ιστορικά Μοναστήρια που προσελκύουν σε καθημερινή βάση τους επισκέπτες και τους εφοδιάζουν με δύναμη ψυχής όπως ο Άγιος Γεράσιμος που είναι ο προστάτης του νησιού, η Μονή Κηπουραίων, η Μονή Αγ. Ανδρέα Μηλαπιδιάς,η Μονή Κορωνάτου,η Μονή Σισίων, των Αγίων Φανέντων και πολλές άλλες ακόμα που αναμένουν με τις πόρτες ανοιχτές τον επισκέπτη.

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης

Σπήλαιο Δρογκαράτης

Τα αμέτρητα Μουσεία και πιο σημαντικά το Κοργιαλένειο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Τυπάλδων – Ιακωβάτων στο Ληξούρι, το Μουσείο του Αγ. Ανδρέα Μηλαπιδιάς, αλλά και τα Ιστορικά Μνημεία όπως το Κάστρο του Αγ. Γεωργίου στα Περατάτα,που υπήρξε η Παλιά Πρωτεύουσα του νησιού και το Υπέροχο Κάστρο της Άσσου με θέα απείρου κάλους.

Αργοστόλι

Ληξούρι

Αρχαίες πόλεις όπως η αρχαία Σάμη και οι Πρόνοι και ευρήματα μεγάλης αξίας από τη Μυκηναϊκή και ρωμαϊκή εποχή, Βυζαντινές εκκλησίες, πανέμορφα γραφικά κοσμοπολίτικα ψαροχώρια όπως το Φισκάρδο, η Άσσος, η Αγ. Ευφημία, ο Καραβόμυλος με την υπέροχη λίμνη με τις πάπιες που περιμένουν να τις κεράσετε, τον Πόρο, τον Κατελειό, η διάσημη και κοσμοπολίτικη Σκάλα και άλλα πολλά μαγευτικά χωριά με τοπία μοναδικά και υπέροχες παραλίες.

Μύρτος

Πετανοί

Η πολύ όμορφη πρωτεύουσα το Αργοστόλι που συνδυάζει πανέμορφα μέρη με υπέροχες παραλίες και πλούσια διασκέδαση, το υπέροχο κεντρικό και εμπορικό Λιθόστρωτο με την διάσημη πλατεία της Καμπάνας, την μαγευτική λίμνη του Κουτάβου και τη πασίγνωστη γραφική γέφυρα Δεβοσέτου πόλος έλξης για πεζοπορία και απόλαυση.

Άσσος

Αγία Ευφημία

Υπέροχες κοσμοπολίτικες περιοχές γύρω από το Αργοστόλι με μοναδικά μαγαζιά η Λάσση και οι Καταβόθρες. Στην απέναντι όχθη από το Αργοστόλι, βρίσκεται το Ληξούρι όμορφο και γραφικό με τα πανέμορφα καντούνια του και τις μοναδικές παραλίες του. Μεγάλος πρωταγωνιστής του νησιού η πολυφημισμένη παραλία του Μύρτου, με φαντασμαγορικό θέαμα που κόβει την ανάσα.  Άπειρα ακόμα μέρη που σας υποδέχονται και σας υπόσχονται πολλές αποκαλύψεις.

Καραβόμυλος

Φισκάρδο

Μια ξεχωριστή εξαίσια ματιά ο Εθνικός Δρυμός του ψηλότερου βουνού του νησιού ο Αίνος, με τη σπάνια και πλούσια πανίδα και χλωρίδα, τη σπάνια μαύρη ελάτη και τα πανέμορφα άγρια άλογα που ζουν εκεί. Προσέγγιση στο νησί γίνεται με πλοία από τα λιμάνια της Πάτρας, του Αστακού, της Κυλλήνης της Βασιλικής μέσω Λευκάδας και δια αέρος.

Σταματία Βιτσεντζάτου

Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέα

Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου

Κάστρο Αγίου Γεωργίου

Γέφυρα Δεβοσέτου Αργοστόλι

Back To Top