skip to Main Content
An 9

USA TODAY: Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ στα 5 κρυμμένα νησιά-διαμάντια της Ελλάδας

Τα 5 κρυμμένα νησιά-διαμάντια της Ελλάδας αναδεικνύει σε δημοσίευμα του το CNN, προτείνοντάς τα ως προορισμούς σε ταξιδιώτες που αναζητούν μια ταξιδιωτική εμεπιρία που συνδυάζει αρχαιολογικά ευρήματα, περιπέτεια, γεύσεις και ελληνικούς χορούς και μπουζούκι.

Η ζωή των ντόπιων στα νησιά αυτά δεν χάνεται ανάμεσα στα μεγάλα πλήθη των τουριστών.

Δείτε τα…

1. Αμοργός

Η Αμοργός βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων και έχει καταφέρει να μην κατακλύζεται από τουρίστες που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά.

Η φυσική ομορφιά, οι ήρεμοι ρυθμοί ζωής, τα γραφικά χωριά και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική σαγηνεύει τους επισκέπτες.

Διαθέτει εντυπωσιακές παραλίες που ενέπνευσαν τον σκηνοθέτη Luc Besson να κάνει εδώ τα γυρίσματα της ταινίας «Το απέραντο γαλάζιο».

Που να μείνετε | Αιγιάλι, Κατάπολα και Χώρα.

Πού να φάτε | Στο Αιγιάλι και τα Κατάπολα. Στα τοπικά πιάτα είναι ο καλόγηρος και το εξοχικό, καθώς και τα φρέσκα θαλασσινά.

Μη χάσετε | Το εντυπωσιακό μοναστήρι της Παναγιάς Χοζοβιώτισσας από τον 11ο αιώνα.

 

2. Κεφαλονιά

Έγινε γνωστή από τα γυρίσματα της ταινίας «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι» του Louis De Bernieres, με πρωταγωνιστές τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ.

Λάσση και Σκάλα διαθέτουν απομονωμένες παραλίες, και περιοχές που μπορεί κανείς να εξερευνήσει με τα πόδια.

Ο Μύρτος είναι πασίγνωστη παραλία στο εξωτερικό.

Που να μείνετε | Αργοστόλι, Ληξούρι, Φισκάρδο και καταλύματα σε Σκάλα, Λάσση, Λουρδα, Τραπεζακι, Κατελιο και Αγία Ευφημία.

Που να φάτε | Αργοστόλι για ελληνική και διεθνή κουζίνα. Τοπικα πιάτα από θαλασσινά, από κρεατόπιτες με παραδοσιακό φύλο, ριζότο.

Μη χάσετε | Κάστρο Αγίου Γεωργίου για θέα, η γοητευτική Ασσος, Μύρτος, λίμνη Μελισσάνη, σπήλαιο Δρογαρατη, Άγιος Γεράσιμος, όρος Αίνος.

 

3. Κίμωλος

Εδώ οι επισκέπτες μπορούν να βρουν την παραδοσιακή ελληνική ζωή στο νησί στους πιο χαλαρούς ρυθμούς της.

Αν μείνετε αρκετά, οι ντόπιοι θα σας προσφωνούν με το μικρό σας όνομα, όπως κάνουν μεταξύ τους.

Το νησί είναι γεμάτο από κρυφά ψαροχώρια και μοναχικές παραλίες.

Οι παραλίες Ρέμα και Καρας δίνουν την εντύπωση ότι είναι φυσικές πισίνες.

Πού να μείνετε | Δεν υπάρχουν ξενοδοχεία, αλλά ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τα περισσότερα βρίσκονται στο Χωριό και στις παραλίες Ψαθι, Αλική, Μπονατσα, Καλαμητσι.

Πού να φάτε | Θα βρείτε ταβέρνες στο λιμάνι Ψαθί και στο Χωριό. Σπιτικά πιάτα με φρέσκα θαλασσινά, χυμώδες κατσίκι, αρνί και άλλες τοπικές σπεσιαλιτέ. Το σήμα κατατεθέν του νησιού είναι το ψωμί που μοιάζει με focaccia με ντομάτα και κρεμμύδι που λέγεται Λαδένια.

Μη χάσετε | πεζοπορία στον ορεινό όγκο Σκιάδι.

 

4. Mήλος

Ογδόντα μίλια νοτιοδυτικά της Αθήνας, προϊόν υποθαλάσσιων γεωλογικών εκρήξεων 3 εκατ. χρόνια πριν, με εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και ρομαντικά τοπία.

Διαθέτει 75 παραλίες με μοναδικά χαρακτηριστικά η καθεμία. Η διασημότερη είναι το Σαρακήνικο, ενώ προτείνονται το Παλιοχώρι, ο Παπάφραγκας και το Κλέφτικο.

Που να μείνετε | Ο Αδάμαντας και τα Πολλώνια, η πρωτεύουσα Πλάκα, διαθέτουν δωμάτια από 50 έως 300 δολάρια τη βραδιά.

Που να φάτε | Στο λιμάνι του Αδάμαντα, στα Πολλώνια και στην Πλάκα. Σπεσιαλιτέ είναι η πιταράκια, οι μικρές πίτες γεμιστές με τυρί τοπικής παραγωγής και μέντα, το κουφέτο από λευκή κολοκύθα, μέλι και αμύγδαλα, πίτα καρπούζι με ελαιόλαδο, σουσάμι και μέλι, κόκορας μαγειρεμένος με λευκό κρασί.

Μη χάσετε | διαλέξτε σκάφος για ιστιοπλοϊα.

 

5. Ζάκυνθος

Διαθέτει αεροπορική σύνδεση μέσω easyJet, Ryanair και άλλες εταιρίες χαμηλου κόστους και το καλοκαίρι γεμίζει επισκέπτες.

Εδώ βρίσκεται η διάσημη παραλία Ναυάγιο, ενώ οι παραλίες Άγιος Νικόλαος, Αλικές, Αργάσι, Δάφνη, Γέρακας, Καλαμάκι και Πόρτ Ζορο έχουν εξαιρετικά νερά.

Πού να μείνετε | Στην πόλη.

Πού να φάτε | Τοπικές και ιταλικές γεύσεις στην πόλη και σπιτικά φαγητά. Σπεσιαλιτέ ο αστακός, τα λαχταριστά χταπόδια, το φρέσκο ψάρι.

Μη χάσετε | Εξερευνήστε την ενδοχώρα του νησιού και τα ορεινά χωριά της, τα αρχαία μοναστήρια και την εντυπωσιακή χλωρίδα και πανίδα.

Back To Top