skip to Main Content
1

«Βούλιαξε» η Κέρκυρα -Τουρίστες και celebrities γιορτάζουν στο νησί το Πάσχα [εικόνες & βίντεο]

Η Κέρκυρα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του Πάσχα, καθώς οι επισκέπτες θέλουν να ζήσουν από κοντά τα μοναδικά δρώμενα του νησιού που κάνουν αυτές τις ημέρες πιο ξεχωριστές.

Ταξιδιώτες απ΄ όλη την Ελλάδα ακολούθησαν το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής τις περιφορές των Επιτάφιων δημιουργώντας μία απίστευτη λαοθάλασσα πίσω από τις φιλαρμονικές του τόπου, κρατώντας τον ίδιο βηματισμό και ζώντας με απόλυτη κατάνυξη το «Θείο Δράμα».

Η πρώτη Ανάσταση του Κυρίου βρήκε τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου συγκεντρωμένους στην Πλατεία Σπιανάδα, ή στο Λιστόν, όπως είναι ευρέως γνωστό, για να παρακολουθήσουν το μοναδικό έθιμο των τεράστιων «Μπότηδων» που έπεφταν από κάθε φανέστρα (μπαλκόνι), προκειμένου να στείλουν με το δυνατό τους κρότο το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του Κυρίου και τον τρόμο που σκόρπισε στο Άδη.

Οι μοναδικές στιγμές απαθανατίστηκαν με smartphones, drones κάμερες και φωτογραφικές μηχανές και η Κέρκυρα πρωταγωνίστησε στα social media.

Στο νησί βρίσκονται ήδη τις τελευταίες ημέρες και διάσημοι Έλληνες από τον καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο, ενώ το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι της Βουλής. Μεταξύ αυτών ο Νίκος Δένδιας, η Αντζελα Γκερέκου, ο Βασίλης Κικίλιας, η Συλβάνα Ράπτη καθώς επίσης ο Σάκης Ρουβάς με την οικογένεια του, ο Γιώργος Λιάγκας, η Κερκυραία Φαίη Ξυλά, με τους γονείς της, η Ι. Ταράντου, η Τόνια Σωτηροπούλου με τον Κωστή Μαραβέγια, ο μαέστρος Διονύσης Γραμμένος, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους, η συγγραφέας Λένα Μαντά και ο χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός.

Η Κέρκυρα, φόρεσε ήδη τα γιορτινά της και ντύθηκε στα κόκκινα, αναμένοντας το βράδυ, όπου θα γίνει και η αποκορύφωση των θρησκευτικών δρώμενων, του Πάσχα. Ορθόδοξοι και Καθολικοί θα συγκεντρωθούν στο «Πεντοφάναρο» για να υποδεχθούν το Άγιο Φως που θα μεταφερθεί από τον καθολικό Αρχιεπίσκοπο στο Duomo και μετά από τον ορθόδοξο Μητροπολίτη, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου και θα αρχίσει και η «Ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου». Μετά το πέρας των Ακολουθιών, λίγα λεπτά πριν τις 12.00, θα ξεκινήσει η πομπή των Ορθοδόξων και των Καθολικών με σημείο συνάντησης το «Πάλκο» της Πάνω Πλατείας Σπιανάδας.

Στο άκουσμα του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης οι φιλαρμονικές της πόλης θα παιανίσουν ταυτόχρονα το εμβατήριο «Γραικοί» μέσα σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα, όπου χιλιάδες βεγγαλικά θα φωτίσουν τον ουρανό και τη θάλασσα του Ιονίου.

Τόνια Σωτηροπούλου, Κωστής Μαραβέγιας και Τάκης Ζαχαράτος

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: IntimeNews/ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Πηγή: «Βούλιαξε» η Κέρκυρα -Τουρίστες και celebrities γιορτάζουν στο νησί το Πάσχα [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr

Back To Top