skip to Main Content
1

Βραβεύτηκε ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος

Μία ακόμα διάκριση για τον Βαγγέλη Γαλιατσάτο.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, η Τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α.Γ. Λεβέντη, με τη συμμετοχή, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δύο ακόμη ιδρυμάτων, της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Με όραμα να στηρίξουν τον ολυμπισμό αλλά και τις ελπίδες των νέων αθλητών, οι τρεις φορείς ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο να ενισχύσουν αθλητές από την Ελλάδα και την Κύπρο που συνεχίζουν την επίπονη προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020, μοιράζοντας συνολικά 41 υποτροφίες σε αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους το 2017.

Στιγμιότυπο από την Τελετή Απονομής Βραβείων Ολυμπιακής Προετοιμασίας στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής . Photo Credits: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση / Marq Riley

Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς, ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Σπύρος Γιαννιώτης, αφηγήθηκε την προσωπική του ιστορία στον αθλητισμό, μοιράστηκε τη δική του δύσκολη διαδρομή, αλλά και τις σκέψεις του για το σημαίνει να είσαι νικητής, τι χρειάζεται για να κρατήσεις την πίστη στον εαυτό σου αλλά και να πράξεις το σωστό ακόμη και την πιο δύσκολη στιγμή – και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε., κ. Σπύρος Καπράλος, ο οποίος εξήρε την αφοσίωση των αθλητών και τη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη στήριξη της ολυμπιακής προετοιμασίας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, Χάρης Γ. Δαυίδ, αναφέρθηκε στη διαχρονική δέσμευση του Ιδρύματος για την προαγωγή του αθλητισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα υποτροφιών που μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες ζωής, αλλά και στη νέα συνεργασία των τριών ιδρυμάτων που στηρίζει έμπρακτα την αριστεία.

Πολλά από τα αστέρια το ελληνικού αθλητισμού –πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες- έδωσαν το «παρών», τίμησαν τον θεσμό και συγκίνησαν το κοινό συμμετέχοντας στη βράβευση των υποτρόφων – μεταξύ αυτών οι: Λευτέρης Πετρούνιας, Παύλος Καγιαλής, Σοφία Μπεκατώρου, Δημοσθένης Ταμπάκος και Βασιλική Μιλλούση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε., Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας, Χάρης Δαυίδ, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκος Α. Κενεβέζος, ο Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, Δημήτρης Αφεντούλης, o Σύμβουλος Διοίκησης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, Κώστας Καλλίτσης, καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από τον αθλητικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο και εκπρόσωποι ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε.,
Σπύρος Καπράλος.
Photo Credits: Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση / Marq Riley

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας

Από το 1999 και για 19 χρόνια, το Πρόγραμμα Αθλητικών Υποτροφιών του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη στηρίζει εκείνους που προπονούνται σκληρά, συχνά σε μη ευνοϊκές συνθήκες, για να μπορούν να συναγωνιστούν επάξια τους καλύτερους του κόσμου στους επερχόμενους κάθε φορά Ολυμπιακούς Αγώνες. Έως σήμερα, περισσότερες από 450 ετήσιες υποτροφίες έχουν εστιάσει σε αυτήν την πολλά υποσχόμενη νέα γενιά πρωταθλητών, προσφέροντας σε αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο τη δυνατότητα να επιδοθούν απρόσκοπτα στην προσπάθειά τους για διάκριση. Φέτος, για δεύτερη χρονιά, η Ελληνική Πρωτοβουλία – The Hellenic Initiative και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, με την κοινή επιθυμία να στηρίξουν τόσο την αριστεία, το πνεύμα του ολυμπισμού και το ευ αγωνίζεσθαι, όσο και τις ελπίδες των αθλητών μας στην επίπονη προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς του Τόκυο το 2020.

Οι αθλητές και αθλήτριες που παίρνουν τις υποτροφίες Ολυμπιακής προετοιμασίας:

Τατιάνα Γκούσιν (στίβος, ύψος), Παναγιώτα Δόση (στίβος, ύψος), Ναταλία Ευαγγελίδου (στίβος, 800μ, 1.500μ), Εμμανουήλ Καραλής (στίβος, επί κοντώ), Οδυσσέας Μουζενίδης (στίβος, σφαιροβολία), Μίλτος Τεντόγλου (στίβος, μήκος), Ιωάννα-Σταυρούλα Δεσύλλα (Τάεκβοντο), Μιχάλης Τζάνος (καράτε), Διονύσης Ξένος (καράτε), Γιάννης Σγουρόπουλος (πινγκ πονγκ), Ευάγγελος Γαλιατσάτος (άρση βαρών), Κώστας Κωνσταντινίδης (ενόργανη γυμναστική), Ελένη Κελαϊδίτη ρυθμική γυμναστική), Ζαφείρης Βολικάκης (ποδηλασία), Γιώργος Σταυρακάκης (ποδηλασία), Στέλιος Φαραντάκης (ποδηλασία), Χαράλαμπος Καστραντάς (ποδηλασία), Μαρία Πρεβολαράκη (πάλη), Γιώργος Πιλίδης (πάλη), Βασιλεια Καραχάλιου (ιστιοπλοϊα), Μαρία Μπόζη και Ραφαηλία Κλωναρίδου (ιστιοπλοϊα), Γιάννης Μιτάκης (ιστιοπλοϊα), Λεωνίδας Τσορτανίδης (ιστιοπλοϊα), Στέφανος Δημόπουλος (Κάνοε-Καγιάκ), Ανδρέας Βαζαίος (κολύμβηση), Κριστιάν Γκολομέεβ (κολύμβηση), Απόστολος Χρήστου (κολύμβηση), Ευαγγελία Παπάζογλου και Ευαγγελία Πλατανιώτη (συγχρονισμένη κολύμβηση), Θεοδώρα Γκουντούρα (ξιφασκία), Μαργαρίτα Γεωργούδη και Χριστίνα-Ιωάννα Μπούρμπου (κωπηλασία), Νίκος Νικολαϊδης και Σπύρος Γιάνναρος (κωπηλασία), Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα-Σοφία Τσαμοπούλου (κωπηλασία), Χρήστος Στεργιάκας και Χαράλαμπος Ντιντενής (κωπηλασία), Κατερίνα Νικολαΐδου (κωπηλασία), Μαρία Πέργουλη και Θωμαϊς Εμμανουηλίδου (κωπηλασία), Άννα Κορακάκη (σκοποβολή), Παναγιώτα Ανδρέου (σκοποβολή), Νίκος Βασιλείου (σκοποβολή), Άρτεμις Κεφαλίδου (σκοποβολή), Ευαγγελία Πλυτά (ενόργανη γυμναστική), Θανάσης Καλάκος (στίβος, 800μ και 1.500μ), Κώστας Γκελαούζος (στίβος, 1ος Έλληνας στον 35ο Κλασικό Μαραθώνιο) και Ουρανία Ρεμπούλη (1η Ελληνίδα στον 35ο Κλασικό Μαραθώνιο).

Φωτογραφία-video: sportsthea.blogspot.gr

Πηγή: kefalonitikanea.gr

 

Back To Top