skip to Main Content
An 119

Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα η κατάκτηση της 2ης θέσης για τον Βαγγέλη Σιδέρη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Πρόεδρος του ΝΟΑ, Λούκας Νιφοράτος παρουσία του πρόσφατα Βαλκανιονίκη αθλητή Βαγγέλη Σιδέρη, του προπονητή, Βαγγέλη Στερεόπουλου και του έφορου κωπηλασίας και πατέρα του αθλητή, Ηλία Σιδέρη.
Η συνέντευξη έγινε στα πλαίσια της πρόσφατης μεγάλης επιτυχίας του νεαρού αθλητή που κατέκτησε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στο άθλημα της κωπηλασίας και συγκεκριμένα στο τετραπλό σκιφ με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος στο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά.
Ο κ. Νιφοράτος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «Κάθε χρόνο ο ΝΟΑ βγάζει και ένα Βαλκανιονίκη παρόλο το κυνηγητό που γίνεται και τις δικαστικές διαμαχές, καταφέρνουμε και όχι μόνο επιβιώνουμε αλλά φέρνουμε και επιτυχίες. Ελπίζω κάποια στιγμή η πολιτεία να σκύψει πάνω σε αυτά τα παιδιά, γιατί όλα τα έξοδα τα επωμίζονται οι γονείς». Σχολιάζοντας αρνητικά και την στάση της Δημοτικής Αρχής που δεν έχει καλέσει ποτέ τα παιδιά αυτά για τα τιμήσει που προβάλουν και διαφημίζουν την Κεφαλονιά μέσω του αθλητισμού. Ο Πρόεδρος του ΝΟΑ συνέχισε: «Είμαστε χαρούμενοι για τον Βαγγέλη, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια και κατέκτησε τη δεύτερη θέση μετά τη Ρουμανία ενώ τρίτη τερμάτισε η Τουρκία. Η αξία τους ήταν για την πρώτη θέση αλλά ίσως από απειρία ή ατυχία δεν τα κατάφεραν, δεν πειράζει όμως είμαι σίγουρος ότι ο Εθνικός μας ύμνος θα ακουστεί κάποια στιγμή. Του εύχομαι καλή σχολική χρονιά, υγεία πάνω από όλα και κουράγιο να συνεχίσει το άθλημα αυτό».
Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΝΟΑ, ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος Κώστας Κοντομανώλης έμεινε ενθουσιασμένος με το ήθος, την προσπάθεια και την προθυμία που είχε σε σχέση με τους άλλους αθλητές ο Βαγγέλης Σιδέρης.
Ο αθλητής Βαγγέλης Σιδέρης στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο χαρακτήρισε την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ως το μεγαλύτερο όνειρό του, που έμοιαζε άπιαστο. Ευχαρίστησε τον Ναυτικό Όμιλο, τον προπονητή και τους γονείς του για την αμέριστη στήριξη στην προσπάθεια που κατέβαλε.
Μίλησε για τις αντιξοότητες που συνάντησε και για την μετάβασή του στα Γιαννιτσά όπου έμεινε είκοσι μέρες μαζί με τον προπονητή του Βαγγέλη Στερεόπουλο για να προετοιμαστεί καλύτερα έτσι ώστε να κατακτήσει τον στόχο που είχε θέσει. Αφιέρωσε το μετάλλιο στους γονείς του, τον προπονητή του αλλά και τον ΝΟΑ, που είναι πάντα δίπλα του. Οι στόχοι για τη νέα χρονιά όμως μας είπε, περιλαμβάνουν συμμετοχή σε προκριματικούς αγώνες με την Εθνική ομάδα.
Ο προπονητής Βαγγέλης Στερεόπουλος που παραβρέθηκε στην συνέντευξη τύπου ανέλαβε τον Βαγγέλη Σιδέρη μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων που συμμετείχε, και ουσιαστικά είχαν μόνο δύο μήνες για να προετοιμαστούν για το Βαλκανικό, αλλά είδε σε αυτόν πολλά θετικά στοιχεία που οδήγησαν με τη σειρά τους στην κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου.
Ο πατέρας του αθλητή και έφορος κωπηλασίας Ηλίας Σιδέρη από τη μεριά του, ευχαρίστησε τον Βαγγέλη που τους έκανε υπερήφανους, το ΝΟΑ αλλά και τον προπονητή που συνέβαλαν στην κατάκτηση της 2ης θέσης.
Στο κλείσιμο της συνέντευξης ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου, κ. Νιφοράτος μας ενημέρωσε για την αλλαγή προπονητή καθώς ο κ. Στερεόπουλος δεν θα μπορέσει να προπονεί τον Βαγγέλη Σιδέρη και τη θέση του θα αναλάβει ο Γιώργος Τσιομπανίδης, ένας προπονητής με μεγάλες διακρίσεις, αλλά και ο βοηθός του Σπύρος Δρακονταειδής αποχωρεί προσωρινά από τον ΝΟΑ λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων.
Πηγή: portoni.gr

siderisnoa-1siderisnoa-2siderisnoa-4siderisnoa-520160911_112739received_1520934031265806screenshot_2016-09-11-13-23-45screenshot_2016-09-11-13-27-11screenshot_2016-09-12-09-12-37
Back To Top