skip to Main Content
An183

Αγρια κόντρα στη Βουλή -Φωνές και ένταση για το «ξεχασμένο» εκατομμύριο

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή και σημειώθηκαν έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα, με αφορμή τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» στελεχών της κυβέρνησης και το «ξεχασμένο» εκατομμύριο του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Συμανέλος (ΣΥΡΙΖΑ) σε ΝΔ και Ποτάμι:«Είστε απολειφάδι του διαπλεκόμενου ΠΑΣΟΚ»
Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, υποστήριξε ότι το κόμμα του έχει πάρει με το μέρος του τον λαϊκό κόσμο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως είπε, ενώ έγινε εξουσία στηριζόμενο στα μικρομεσαία στρώματα, στη συνέχεια μεταλλάχτηκε σε διαπλεκόμενο κόμμα. «Εσείς σήμερα είστε απολειφάδι του διαπλεκόμενου ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε ο κ. Συρμαλένιος απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της ΝΔ και του Ποταμιού, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις τους.

Βρούτσης: Να είστε προσεκτικοί, δεν είστε αθώες περιστερές
Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Γιάννης Βρούτσης σημείωσε: «Ακούω με ενδιαφέρον τα ζητήματα ηθικής. Να είστε προσεκτικοί. Δεν είστε αθώες περιστερές. Δύο μέρες τώρα ανεβαίνουν στο βημα της βουλής στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και το πρώτο θέμα είναι τα περί ηθικής ανωτερότητας της Αριστεράς και όλοι οι άλλοι είναι ανήθικοι. Εχετε και παρελθόν και τώρα έχετε ζητήματα ανοικτά και υπαρκτά. Αν θέλετε να ισορροπήσει το σύστημα να είστε πιο προσεκτικοί. Η ανηθικότητα δεν διατρέχει μια παράταξη. Είναι θέμα ανθρώπων και συμπεριφορών. Ολοι μαζί να σταματήσουμε αυτή την συμπεριφορά. Η ηθική δεν είναι μονοπώλιο κανενός».

Αμυράς σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε κυβερνώσα εκατομμυριούχος Αριστερά
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς με αφορμή την υπόθεση του Γιώργου Σταθάκη και το 1 εκατ. ευρώ.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο, κατά την αρχή της τοποθέτησής του, αναρωτήθηκε αν είναι «αριστερός» ένας υπουργός που ξεχνά να δηλώσει την κατοχή ενός εκατομμυρίου ευρώ. «Είναι αριστερός ο υπουργός που ξέχασε το 1 εκατ. ευρώ;. Δεν είστε κυβέρνηση της Αριστεράς. Είστε η εκατομμυριούχος αριστερά» με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αντιδρούν  και τον κ. Αμυρά να συνεχίζει: «Είναι αριστερή πρακτική να πηγαίνεις από την Αθήνα στο Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ; Σας βρωμάει το ΚΤΕΛ; Αυτή είναι η κυβερνώσα εκατομμυριούχος Αριστερά. Ακούστε και μην εξεγείρεστε, δεν σας είδα να εξεγείρεστε με το πολυνομοσχέδιο που κόβει τα προνοιακά επιδόματα αναπήρων».

Λοβέρδος: Να σταματήσει το αφήγημα περί ηθικής ανωτερότητας της Αριστεράς
«Δεν μπορεί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρονται με ποταπό τρόπο σε ανθρώπους και κόμματα που το έχουν παλέψει την περίοδο της κρίσης, η οποία δεν έχει αγγίξει κάποια μέλη της κυβέρνησης, όπως δείχνουν τα πόσχεν έσχες τους», αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Πρέπει να σταματήσει το αφήγημα περί ηθικής ανωτερότητας της Αριστεράς. Πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Και παρελθόν έχετε τώρα και ανοιχτά υπαρκτά ζητήματα. Αν θέλετε να ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις σας γιατί η ανηθικότητα δεν διατρέχει μόνο μία παράταξη, διαχέεται παντού».

Μαντάς: Η λάσπη πρέπει να σταματήσει εδώ
Απάντηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χρήστος Μαντά που υπογράμμισε ότι «έχουν, ήδη, δοθεί πλήρης εξηγήσεις και ερμηνείες για το θέμα των πόθεν έσχες». «Δεν χρειάζεται να επαναφέρουμε πράγματα που θα λυθούν και θα απαντηθούν με θεσμικό τρόπο. Η λάσπη πρέπει να σταματήσει εδώ», επεσήμανε ο κ. Μαντάς.

Κασιδιάρης: να πέσει άπλετο φως στα οικονομικά των κομμάτων
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, υποστήριξε ότι «πρέπει να πέσει άπλετο φως στα οικονομικά των κομμάτων και τότε θα φανεί ότι όλο το πολιτικό σύστημα είναι απολύτως διαβρωμένο».

Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ και Μαξίμου
Η κόντρα όμως συνεχίστηκε και εκτός του Κοινοβουλίου με τη ΝΔ να υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της πως το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο και ρωτάει ποια είναι η θέση του πρωθυπουργού απέναντι στις παρανομίες και τι προτίθεται να κάνει με τους εμπλεκόμενους υπουργούς. Η απάντηση από το Μέγαρτο μαξίμου ήρθε με ανακοίνωση λίγη ώρα αργότερα κάνοντας λόγο για επιθεωρητές Κλουζώ του Γραφείου Τύπου της ΝΔ που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ του επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους».

ΝΔ: Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο
«Το δήθεν “ηθικό πλεονέκτημα” που ανέμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο» επαναλαμβάνει και σήμερα η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, σχετικά με τα «πόθεν έσχες» υπουργών.
Μετά τον κ. Φλαμπουράρη που ομολόγησε “πρόβλημα” στο δικό του “πόθεν έσχες”, χθες μετά την πίεση της ΝΔ “εμφανίστηκε αργοπορημένος και ο κ. Σταθάκης να παραδέχεται το δικό του “πρόβλημα”” σημειώνει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , διατυπώνοντας τα ερωτήματα: “Πόσοι και ποιοι άλλοι υπουργοί ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογοι για ανάλογα ζητήματα; Τι αφορά η κάθε μια από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις; Ποια είναι η θέση του πρωθυπουργού απέναντι στις παρανομίες και τι προτίθεται να κάνει με τους εμπλεκόμενους υπουργούς;”.

Και καταλήγει η ανακοίνωση: “Η ΝΔ απαιτεί διαφάνεια εδώ και τώρα. Καμία συγκάλυψη δεν γίνεται ανεκτή. Καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή”.

Μαξίμου: Οι επιθεωρητές Κλουζώ της ΝΔ δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους
Το Μέγαρο Μαξίμου σήκωσε το γάντι κάνοντας λόγο για “επιθεωρητές Κλουζώ του Γραφείου Τύπου της ΝΔ που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ του επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
“Κόλλησε η βελόνα στη Νέα Δημοκρατία, και επαναλαμβάνουν τα ίδια θεσμικά ατοπήματα και μάλιστα κατά λέξη. Δεν φτάνει που τα στελέχη της δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, οι επιθεωρητές Κλουζώ του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επαναλαμβάνουν τον εαυτό τους.
Επειδή, εκτός των άλλων, είναι και ανενημέρωτοι, τους πληροφορούμε ότι:
Οι αντιθεσμικές «διαρροές» πήραν θεσμικές απαντήσεις
Η αρμόδια επιτροπή για τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» συνεδριάζει την ερχόμενη εβδομάδα
Σε αυτήν συμμετέχει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, τον οποίον προφανώς δεν έχουν ρωτήσει
Ένα σχόλιο αρμόζει στη Νέα Δημοκρατία, όταν -θεατρινίστικα- κόπτεται για τη διαφθορά: φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”.

 

Πηγή:  iefimerida.gr

Back To Top