skip to Main Content
DSCN0014

ΑΘΑΝΑΤΗ!

Ήταν όλοι εκεί! Εκκλησία, Αρχές του τόπου, η οικογένειά της, οι συναθλήτριές της, φίλοι και απλός κόσμος! Για να “αποχαιρετήσουν” και πάλι την Αννούλα ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν και να βροντοφωνάξουν ότι θα μείνει αθάνατη στους αιώνες! Διότι ένας άνθρωπος φεύγει από κοντά μας μόνο όταν περνάει στην λήθη…Και την Άννα κανένας Κεφαλονίτης, κανένας Έλληνας δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ! Διότι, πλέον το αεροδρόμιο του νησιού μας, που συνδέει την Κεφαλονιά με τα πέρατα του κόσμου, φέρει υπερήφανο το όνομά της. Σε μία σεμνή τελετή, στην οποία περίσσευε η συγκίνηση έγιναν τα αποκαλυπτήρια μίας υπέροχης φωτογραφίας με την Ολυμπιονίκη μας που θα κοσμεί από εδώ και πέρα τον αερολιμένα “Άννα Πολλάτου”. Εμφανώς συγκινημένος ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

“Με βαθιά συγκίνηση, σας ευχαριστώ όλους, που τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας την Τελετή Ονοματοδοσίας του Αεροδρομίου του Νησιού μας, σε «Αεροδρόμιο Κεφαλονιάς – Άννα Πολλάτου».

Είναι βέβαιο ότι στη ζωή μας υπάρχουν στιγμές, που τα λόγια δεν αρκούν, δεν φθάνουν, για να περιγράψουν τα αισθήματα πόνου, που εδώ και ένα χρόνου εσκίασαν αναπάντεχα τις καρδιές όλων μας, τόσο εδώ και στη Χώρα μας γενικότερα, όσο και στην παγκόσμια Αθλητική Οικογένεια, με την αναπάντεχη, αιφνίδια και άδικη αναχώρηση της Αννούλας από κοντά μας.

Κάθε «φυγή», ανεξαρτήτου ηλικίας ή βαθμού συγγένειας,  είναι συνώνυμο του πόνου στην Οικογένεια του εκλιπόντος, ο πόνος όμως είναι διάχυτος και κατακλύζει όλους μας όταν το άτομο που αναχωρεί έχει προλάβει να φωτίσει με το σύντομο πέρασμά του τον τόπο που γεννήθηκε και να δοξάσει με τις δραστηριότητές του τη Χώρα του και τον κόσμο ολόκληρο.

Ο τίτλος του Ολυμπιονίκου ήταν από την αρχαιότητα η διάκριση που ξεχώριζε, αφού όλοι γνωρίζουμε, ότι συμβολικά «γκρέμιζαν τα τείχη» του τόπου καταγωγής του Αθλητού, που διέπρεπε και δόξαζε τη γενέτειρα του.

Αυτό ακριβώς κάνουμε και εμείς σήμερα εδώ στο Αεροδρόμιο του Νησιού μας.

Με το συμβολικό τρόπο της ονοματοδοσίας γκρεμίζουμε τα τείχη του νησιού μας, και συνδέουμε το όνομα της Αννούλας μας με όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται ή φεύγουν από το Νησί μας, σε Ελλάδα και εξωτερικό, ως ένα διαρκή χαιρετισμό καλωσορίσματος ή κατευόδιου από μία Ολυμπιονίκη, που ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να φύγει ψυχικά από κοντά μας.

Ευχαριστώ όλους όσους σε Θεσμικό και Υπηρεσιακό επίπεδο συνυπέγραψαν μία συμβολικά συναισθηματική ανάγκη έκφρασης της διαχρονικής επαφής με την Αννούλα μας,  που διατυπώθηκε άμεσα με το άκουσμα της τραγικής είδησης από τους κατοίκους του Νησιού μας και ανέλαβα ,ως Δήμαρχος, με βαθιά συγκίνηση να διεκπεραιώσω.  

Ευχαριστώ ιδίως τον τέως Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη που στάθηκε αρωγός στη προσπάθεια να ξεπεράσουμε τα πλείστα γραφειοκρατικά προβλήματα που ανέκυψαν και με την πολύτιμη συμβολή του, είμαστε εδώ σήμερα σε αυτή την ιστορική στιγμή.

Ευχή μου είναι η κίνηση αυτή της πολιτείας να απαλύνει στο μέτρο του ανθρωπίνως δυνατού τον πόνο και την πίκρα των γονιών , των αδελφών και των συγγενών από τη φυγή του κοριτσιού τους. 

Αννούλα μου, το χαμόγελό σου και η ζωντάνια σου, η ενέργεια και το πάθος σου, το ήθος και η αξιοπρέπειά σου, ας πλημμυρίσουν τους ουρανούς”

Back To Top