skip to Main Content
Kats

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗ

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες

Από την περασμένη Τετάρτη 25/3 που έγινε η Λαική Συνέλευση με τον υπουργό υποδομών στην αίθουσα του ΤΕΙ μέχρι σήμερα περίμενα μήπως δημοσιευτεί κάποια επιστολή διαμαρτυρίας από τους , κατά τα άλλα λαλίστατους ,συμπολίτες μας Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Αλλά μάταια..σιγή ιχθύος.

Στις τοποθετήσεις τους αντί να απαιτήσουν από τον υπουργό έβαλλαν κατά της Δημοτικής Αρχής λες και είχαμε Δημοτικό Συμβούλιο (πάλι καλά που δεν αποχώρισαν.)

Είμαι σίγουρος πως από εκείνη τη μέρα μέχρι σήμερα «διυλίζουν τον κώνωπα» για να στοιχειοθετήσουν μια ακόμη φορά ¨αποκλειστική ευθύν稨 της Δημοτικής αρχής.

Βέβαια , «κατάπιαν την κάμηλον» όταν άκουσαν τον υπουργό ουσιαστικά να μη δεσμεύεται για τίποτα και να επαναλαμβάνει συνεχώς τις φράσεις «.θα το δούμε, λεφτά δεν υπάρχουν , όχι σε νέο Λύκειο, όπως ήταν το αίτημα του Διευθυντή του προέδρου του συλλόγου γονέων και της ΕΛΜΕΚΙ, αλλά σε επισκευή του παλαιού,όχι σε χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των κοινόχρηστων χώρων και άλλα πολλά ασαφή. το ίδιο έγινε όταν ο Αντιπεριφερειάρχης (με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία) είπε ότι από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έχουν λάβει 88.000 ευρώ αντί 1.100.000 που δικαιούνται!!!

Κατάπιαν κυριολεκτικά τη γλώσσα τους όταν ο κ. Σπρίντζης ανακοίνωνε ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει φέτος για όλη τη χώρα 140 εκατομύρια ευρώ .

Την ίδια στιγμή ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι σύμφωνα με την τεχνική του υπηρεσία για να αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές στην Παλική απαιτούνται ακόμη 45 εκατομύρια ευρώ!!!

Να τόλμαγε να έλεγε κάτι τέτοιο ο Παρίσης ;

Θα τον έστηναν στα πέντε μέτρα.

Σε μια αποστροφή του λόγου του «τόλμησε» ο αντιδήμαρχος Διονύσης Λυκούδης να αναφέρει τη λέξη «Μύρτος» που συμπεριλαμβάνεται στο έργο των βραχοπτώσεων και οι Παλικημάχοι έπεσαν να τον φάνε.

Όταν μίλησε ο υπουργός ο ένας είχε ήδη αποχωρήσει..τι να του πει ο υπουργός άλλωστε όταν ο ίδιος τα γνωρίζει όλα.και οι άλλοι «σφύριζαν κλέφτικα» και ύψωσαν φωνή πότε;

Μόνο όταν άκουσαν τον αντιδήμαρχο Διονύση Λυκούδη να λέει στον υπουργό ότι μια ενδεχόμενη αναμονή για να αποκατασταθούν οι κοινόχρηστοι χώροι, τα πεζοδρόμια και το εσωτερικό οδικό δίκτυο από το Ευρωπαικό πρόγραμμα ΣΕΣ θα είναι καταστροφή για την τοπική κοινωνία και οικονομία τότε αντέδρασαν!!!!!!όχι βέβαια εναντίον του υπουργού αλλά εναντίον του αντιδημάρχου!!!!

Τότε αντί να είναι στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής που ζητούσε το αυτονόητο επέλεξαν να λοιδορούν και να χλευάζουν λέγοντας «.αφήστε τους , δε γνωρίζουν από Ευρωπαικά προγράμματᨨ και το έλεγαν ποιοι;;.εκείνοι που μας έχουν γεμίσει ..με έργα και υποδομές τα προηγούμενα χρόνια από τα Ευρωπαικά προγράμματα που ερχόταν σωρηδόν και αφειδώς..εδώ γελάμε.

Το ΣΕΣ όλοι οι σοβαροί άνθρωποι που ασχολούνται με την επιχειρηματικότητα γνωρίζουν ότι και πιο αργό στην εκτέλεσή του είναι από το ΕΣΠΑ που έχει κλείσει αλλά,ούτε καν έχει ανοίξει και όταν ανοίξει θα γίνει διαβούλευση στην Περιφέρεια για τον καταμερισμό των κονδυλίων.

Διαδικασίες που για να φτάσουμε στην δημοπράτηση και συμβασιοποίηση των έργων μπορεί να πάρουν και τρία χρόνια!!!

Δηλαδή υποστηρίζουν ότι πρέπει το Ληξούρι να μείνει άλλα τρία χρόνια βομβαρδισμένο τοπίο και να περιμένει να ενταχθεί ,αν ενταθχεί, ως έργο ανάπλασης η αποκατάσταση των πλατειών ,των πεζοδρόμων,των πεζοδρομίων και του εσωτερικού οδικού δικτύου!!!

Δηλαδή την υποχρέωση της πολιτείας να αντιμετωπίσει μια φυσική καταστροφή τη βαφτίζουμε ¨¨ανάπλαση» και την παραπέμπουμε στις καλένδες!!!

Κι όμως, αυτό κάποιοι το επικρότησαν!!!

Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι…

Κύριοι συνάδελφοι Ληξουριώτες Δημ. Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ,εκλογές Δημοτικές έχουμε το 2019.

Κάντε αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή αλλά όχι όταν διεκδικεί για τον τόπο!!

Αν ψάχνετε πεδία δράσης για να χτίσετε πολιτικές καριέρες κρυφοκοιτάζοντας τη διοικητική μεταρρύθμιση και την επανασύσταση του Δήμου Παλικής ,έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε ,όταν όμως έρθει η ώρα και όχι εις βάρος του τόπου.

Κύριε υπουργέ.

Δικαίωμά σας να βαφτίζετε την τρόικα ¨¨θεσμούς» και το μνημόνιο ¨΄δανειακή σύμβαση» , να βαφτίζετε όμως την αποκατάσταση τέτοιας κλίμακας ζημιών σε ανάπλαση όχι ,δεν έχετε κανένα δικαίωμα.

Απαίτηση όλων των συμπολιτών μας , ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός , είναι η άμεση παραδοχή των υποχρεώσεων που οφείλει να αναλάβει το κράτος και η κυβέρνηση.

Κυρία Βουλευτή ,δεν αμφισβητούμε τις προθέσεις σας αλλά το κομματικό όφελος πρέπει να το βάλετε σε δεύτερη μοίρα.

Πρωτεύει το όφελος του τόπου που εκπροσωπείτε.

Η φωνή σας στα κέντρα των αποφάσεων πρέπει να είναι επίμονη ,δυνατή και σταθερή.

Η σιωπή σας στην Λαική Συνέλευση εύχομαι να σημαίνει προβληματισμό.

Κύριε Δήμαρχε Αλέξανδρε Παρίση και Αντιδήμαρχε Διονύση Λυκούδη ,οι υποχρεώσεις μας έναντι της πόλης μας και των κατοίκων της αυξάνονται!!

Πλέον πρέπει με το πενιχρό ταμείο του ο Δήμος να δείξει ιδιαίτερο βάρος στην περιοχή μας.

Πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν εργασίες αποκατάστασης όλων των πληγών που άφησε ο σεισμός και που δεν προτίθεται να επουλώσει όπως ακούσαμε υπουργός υποδομών.

Δήμαρχε ακόμη και σήμερα που δεν έχεις τις προσβάσεις που είχες στην προηγούμενη κυβέρνηση αν ρωτήσεις τον απλό κόσμο σε σένα ελπίζει και από σένα απαιτεί γιατί είσαι ο Παρίσης!!!

Πάμε λοιπόν μια ακόμη φορά να αποδείξουμε ότι μπορούμε.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΒΕΛΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΑΛΙΚΗΣ

Back To Top