skip to Main Content
1

Γεράσιμος Λιγνός: Ζω κι αναπνέω γι’ αυτόν τον τεράστιο αγώνα…

Λίγες μέρες πριν την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μεξικού και ο Γεράσιμος Λιγνός φαίνεται πανέτοιμος, μετά το Ρίο να μας γεμίσει χαρά και υπερηφάνεια.

Συνέντευξη: sportsthea

Ο Κεφαλονίτης παραολυμπιονίκης προπονείται σκληρά και καθημερινά στο Κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης με την ομάδα του Μίλωνα με στόχο να πετύχει την καλύτερη δυνατή παρουσία σε αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου, όπως είναι αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Μια παρουσία που ευχόμαστε να συνδυαστεί με πολλά μετάλλια.

Με την ευκαιρία αυτή το Sportsthea μίλησε με τον Έλληνα αθλητή, σε μια συνέντευξη που πρέπει να διαβάσετε.

Ο Γεράσιμος μιλάει για τους στόχους που έχει βάλει, για το ρόλο που έπαιξε η μητέρα και προπονήτρια του Αλεξία Μωραίτου στην εξέλιξη του, αλλά και για πολλά άλλα πράγματα τα οποία έπαιξαν ή και θα παίξουν μεγάλο ρόλο στα αγωνίσματα τα οποία θα λάβει μέρος.

Να σημειώσουμε εδώ ότι τα αγωνίσματα του αθλητή μας θα διεξαχθούν στις 2-5 και 6 Δεκεμβρίου.
Ας δούμε παρακάτω τι μας είπε:

Δεκατέσσερις μήνες μετά τη συμμετοχή σου στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο βρίσκεσαι μπροστά σε μία νέα μεγάλη πρόκληση που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Πως αισθάνεσαι;

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα για εμένα όπως έχω δηλώσει και άλλες φορές στο παρελθόν ήταν ένα παιδικό όνειρο.

Ανταγωνίζεσαι τους καλύτερους αθλητές και φέρνεις τον εαυτό σου στα όρια του, αυτό από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για εμένα. 

Δεν μπορώ να πω ψέμματα από το Μάρτιο που ουσιαστικά εξασφάλισα το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ζω και αναπνέω για αυτό τον τεράστιο αγώνα, είμαι καλά τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά…!!!

Που πραγματοποιήθηκε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας σου, αντιμετώπισες κάποια προβλήματα και αν το γεγονός της αναβολής των αγώνων λόγω του καταστροφικού σεισμού στο Μεξικό επηρέασε το πρόγραμμα σου;
Η προετοιμασία είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον πρωταθλητισμό. Ξεκίνησα από πέρυσι τον Οκτώβριο στην Καρδίτσα όπου εκεί ήμουν για την σχολή μου μέχρι και τον Φεβρουάριο.
Στη συνέχεια επέστρεψα στο νησί μου την Κεφαλονιά όπου ήθελα να μείνω μέχρι το Παγκόσμιο το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει τον Σεπτέμβριο αλλά λόγω της αναβολής αναγκαστήκαμε να τροποποιήσουμε το πρόγραμμα μας.

Έπρεπε να μεταβώ στην Αθήνα για την πρακτική μου άσκηση όπου και παραμένω ακόμα και σήμερα κάνοντας την προετοιμασία μου στην Νέα Σμύρνη με την ομάδα του Μίλωνα.

Ήταν πολύ δύσκολο μετά την αναβολή αλλά όλα είναι καλά τώρα και μπορώ να πω πως νιώθω πολύ πιο έτοιμος από το Σεπτέμβριο, αν και έχω αντιμετωπίσει όπως ήταν αναμενόμενο μέσα σε 13 μήνες προετοιμασία πολλά μυϊκά προβλήματα χωρίς δόξα το Θεό κανέναν σοβαρό τραυματισμό.

Το καλοκαίρι συμμετείχες στο διεθνές μίτινγκ IDM Berlin όπου και κατέκτησες τρία μετάλλια κάνοντας παράλληλα και τρία ατομικά ρεκόρ στα 100 μ. ελεύθερο, στα 100μ. ύπτιο και στα 200μ. μικτή Ατομική. 

Τους τελευταίους μήνες υπήρξε βελτίωση περαιτέρω στους χρόνους σου στα παραπάνω αγωνίσματα;
Το Βερολίνο είναι πάντα ένας από τους πιο δυνατούς αγώνες και θεωρώ το πιο δύσκολο μίτινγκ στον κόσμο. Εκεί κολύμπησα πολλές κούρσες, ουσιαστικά δεν μπορείς να φορμαριστείς 100% σε πολλούς αγώνες μέσα στην ίδια χρονιά.
Θεωρώ και δείχνω στην πισινά πως είμαι καλύτερα αλλά μόνο στον αγώνα θα φανεί αυτό.
Πηγή: kefalonitikanea.gr
Back To Top