skip to Main Content

ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ;;;;;;

Μετά την χτεσινή μετάδοση γνωστού μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού όπου παρουσιάστηκε ένα ρεπορτάζ «αφιέρωμα» για την Κεφαλονιά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, δεν  μπορώ δυστυχώς  να μην εκφράσω την αγανάκτησή μου!!!
  • Ουδείς αμφισβητεί,  τα προβλήματα των πληγέντων από τους σεισμούς, την κατάσταση των ευπαθών ομάδων, τις καταστροφές από το μένος του εγκέλαδου και το επιβεβλημένο της στήριξης και αποκατάστασής τους προκειμένου να επανέλθουν γρήγορα στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.
  • Ουδείς αμφισβητεί, ότι η πολιτεία, υποχρεούται να σπεύσει να πράξει τα δέοντα για αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους και γενικά για το νησί μας που ασθμαίνει υπό το βάρος αυτών των γεγονότων
  • Ουδείς αμφισβητεί, το ανεπίτρεπτο της όποιας ολιγωρίας διαδικασιών, εργασιών και έργων που συμβάλλουν στην εξομάλυνση της καθημερινότητας εκείνων και στις περιοχές όπου υπέστησαν τις πλέον επώδυνες επιπτώσεις.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε, την απόγνωση των συμπολιτών μας και το επιβεβλημένο των εσπευσμένων παρεμβάσεων όπου υπάρχουν ζημιές και προβλήματα.
OΜΩΣ………………..η Κεφαλονιά δεν παρουσιάζει μια εικόνα ολέθρου, με συντρίμμια, κεκλιμένα κτίρια, κατεστραμμένες υποδομές, μια εικόνα παρακμής και εξαθλίωσης!!!!! σε καμία περίπτωση!!!!
  • Μόνο νοσηρά σκεπτόμενοι θα μπορούσαμε να ανεχτούμε και κυρίως να αποδώσουμε μια τέτοια παρουσίαση του τόπου μας, πολλών δε ενόψει της ενάρξεως της τουριστικής περιόδου.
  • Μόνο νοσηρά σκεπτόμενοι θα μπορούσαμε να αποδώσουμε ή και να ενισχύσουμε μια τέτοια μηδενιστική στάση για την περιοχή μας, τορπιλίζοντας, την ευκαιρία  της οικονομικής ανάτασης που θα μας προσφέρουν τα έσοδα από την έλευση των επισκεπτών.
Η Κεφαλονιά παραμένει όπως την γνωρίζουμε, όπως την ζούμε τόσα χρόνια, πανέμορφη, πλούσια σε αξιοθέατα, πόλους έλξεως, ιστορία, παράδοση, πολιτισμό. Οι υποδομές, φέρουν ζημιές, αποκαθίστανται και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η προσβασιμότητα είναι ευρεία και για τα περισσότερα μέρη.
  • Γιατί, λοιπόν μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το νησί μας,  παρουσιάστηκε τηλεοπτικά μόνο  ένα μέρος του, αυτό που εκφράζει το «πρόβλημα», δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις, καλλιεργώντας τον φόβο στο τουριστικό κοινό και αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο, από την πραγματική εικόνα του τόπου μας;
  • Γιατί, με αφορμή την βοήθεια και το ενδιαφέρον που δικαιολογημένα αιτούμαστε, ακυρώνεται η όποια προοπτική αναγέννησης και ευημερίας, μας προσφέρεται από τον τουρισμό;
  • Γιατί απουσίαζε από την τηλεοπτική εικόνα μας, ολοσχερώς η αγαπημένη, υγιής, φιλόξενη, μαγευτική και ετοιμοπόλεμη Κεφαλονιά, ή έστω απλά ένα όμορφο πλάνο της και μοναδική νότα αισιοδοξίας ήταν τα ελάχιστα δευτερόλεπτα αναφοράς στον 4Ο Βαλλιάνειο αγώνα δρόμου;;;
Πως θα βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας και τον τόπο μας να ανακάμψουν όταν ενισχύουμε την αρνητική δημοσιότητα, παραπλανώντας  τους δυνητικούς μας επισκέπτες και αποδυναμώνοντας την ανάσα ζωής που προσφέρει κάθε χρόνο στο νησί μας ο τουρισμός;
Γιατί συντηρείται η μιζέρια ;;;;;
Λυπάμαι πολύ!!! Και αισθάνομαι αγανάκτηση!
 ΣΑΜΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Back To Top