skip to Main Content
PANAGIWTOPOYLOY NIKH ITHAKI

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ: ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Δ. ΣΤΑΝΙΤΣΑ

Απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα και του εύχομαι να έχει υγεία και δύναμη, για  να επιτελέσει το έργο που πρόκειται να αναλάβει.

Ο Δήμος μας έχει ανάγκη από ομόνοια και σύμπνοια, ενώ χρειάζεται άτομα με καλή και θετική διάθεση και με  μοναδικό στόχο το όφελος του τόπου και των δημοτών του.

Προσωπικά μέχρι την 1η Σεπτέβρη που θα παραδώσω τη δημοτική αρχή στον νέο δήμαρχο κ. Στανίτσα, θα προχωρήσω, σε συνεργασία και με συνεννόηση, τα έργα που ήδη έχουμε  ξεκινήσει.

Αυτά είναι:

1. Η συνέχιση του χωροταξικού.

Ηδη έπεται η επικοινωνία  με την εκπρόσωπο της εταιρίας που έχει αναλάβει τη μελέτη   με τίτλο:  ”  Σχέδιο Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης του Δήμου Ιθάκης” ( Χωροταξικό ) , κα Χουσιανάκου, για να καθοριστεί η δεύτερη συνάντηση για ενημέρωση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου  και να τεθεί το θέμα σε δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με την σύμβαση, η μελέτη θα πρέπει να παραδοθεί στο Δήμο μας σε 8-9 μήνες.

2. Κτηματολόγιο

Θα επικοινωνήσουμε με την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε, εφ’ όσον έχει ανατεθεί από το Υπουργείο η εφαρμογή του κτηματολογίου στο Δήμο μας, για ενημέρωση ως  προς το χρόνο που θα ξεκινήσει  και θα γίνει προσπάθεια για την  επίσπευση των διαδικασίών.

Ενημερώνουμε τους δημότες, ότι τα δύο παραπάνω έργα, θα αυξήσουν κατακόρυφα τις αξίες των ακινήτων στην Ιθάκη και θα αποτελέσουν τη βάση για το νοικοκύρεμα και την ανάπτυξη του νησιού.

3. Η άμεση συνέχιση των προμηθειών και έργων που έχουν εγκριθεί για χρηματοδότηση μέσω της δικής μας πλέον ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ που είναι:

α. Να προχωρήσει το έργο της “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ του Γυμνασίου – Λυκείου -Επάλ Ιθάκης το οποίο έχει ήδη ανατεθεί και του οποίου η χρηματοδότηση είναι 230.000 ευρώ.

β. Να κατατεθούν άμεσα όλα τα δικαιολογητικά, για να προχωρήσει η εγκεκριμμένη χρηματοδοτούμενη με 135.000 ευρώ, προμήθεια ΔΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΔΩΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ.

γ. Η ενημέρωση σχετικά με το φάκελο που υπέβαλλε ο Δήμος μας για την ένταξή στο χρηματοδοτούμενο με 60.000 ευρώ, πρόγραμμα “ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ-ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ” και κρίθηκε πλήρης.

4. Να παραδοθούν στη νέα Δημοτική Αρχή οι μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί για τη μετατροπή του Οικοτροφείου σε Κέντρο Μέριμνας Ευπαθών Ομάδων, να προχωρήσουμε στην ανάθεση της ολοκλήρωσης του φακέλου και στη λήψη της οικοδομικής άδειας για την επισκευή.

Να έρθουμε σε επαφή με τη δικηγορική εταιρία που διαχειρίζεται τη δωρεά Συρμή και να επαναφέρουμε τη συνεργασία, στο σημείο που σταμάτησε με την παύση του Γιάνναρου.

5. Να προκυρηχθούν άμεσα ( την ερχόμενη Παρασκευή ) οι διαγωνισμοί για τα έργα που η έγκρισή τους από την Ενιαία Αρχή Προμηθειών επέστρεψε λίγο πριν τις εκλογές.

Αυτά είναι:

α. Η τσιμεντόστρωση του δρόμου του Μάρμακα

β. Η τσιμεντόστρωση του δρόμου για τον αρχαιολογικό χώρο του Αη Θανάση.

γ. Η Τσιμεντόστρωση του δρόμου για τον Ταξιάρχη στο Περαχώρι

δ. Η τσιμεντόστρωση του δρόμου στο Γυφτοχώρι

ε. Η τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο του Σταυρού.

στ. Η αγορά και εγκατάσταση ενός εργοστασίου αφαλάτωσης για την Βόρειο Ιθάκη.

ζ. Η τσιμεντόστρωση του δρόμου για τα Καμίνια.

Παράλληλα, υπάρχουν και τρέχοντα θέματα, όπως ο καθαρισμός των δρόμων και η διευθέτηση των παιδικών χαρών, θέματα που καθυστέρησαν σε γραφειοκρατικές διαδικασίες και έγκρισης των κονδυλίων.

Το σημαντικότερο βέβαια είναι η παράδοση του ταμείου του Δήμου, με όλες τις εγγραφές, όπως οργανώθηκε από τον πρώην Δήμαρχο, Ιωάννη Κασσιανό.

Τα παραπάνω, είναι ελάχιστα από τα θέματα που πρέπει να ενημερωθεί η Νέα Δημοτική Αρχή, προκειμένου απρόσκοπτα να συνεχιστεί το πρόγαμμα ανάπτυξης, που είχε θέσει ο πρώην Δήμαρχος για την Ιθάκη με τη σύμφωνη γνώμη πάντα της νέας δημοτικής αρχής.

Ηδη ο νέος Δήμαρχος κ. Στανίτσας, ζήτησε να αρχίσει να ενημερώνεται από αύριο.

Η απάντηση ήταν πως με μεγάλη ευχαρίστηση δέχομαι τη συνεργασία, δεδομένου ότι ο Δήμος χρειάζεται πάντα άτομα πρόθυμα να δουλέψουν, να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν κάθε προσπάθεια προς όφελος των δημοτών.

Πιστεύουμε πως η συνεργασία παλιάς και νέας Δημοτικής Αρχής θα είναι άριστη, αφού και στις δύο περιπτώσεις στόχος είναι η ανάπτυξη και η ευημερία του τόπου, μακριά από εμπάθειες, μικρότητες και μικροπολιτικά συμφέροντα.

Εύχομαι στη Νέα Δημοτική Αρχή με υγεία και δύναμη να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του νησιού και δεσμεύομαι να σταθώ ενεργά βοηθός,  σε οποιοδήποτε θετικό έργο επιτελείται για τον τόπο.

Η Δήμαρχος Ιθάκης

Νίκη Παναγιωτοπούλου

Back To Top