skip to Main Content
An 188

Δ. ΛΥΚΟΥΔΗΣ: “Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ-ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ”

“H Κεφαλονιά θα πάει μπροστά. Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσουμε στο παρελθόν και δεν πρόκειται να αφήσουμε ξανά να διοικήσουν το νησί αυτοί που θέλουν να κρατήσουν το νησί μας πίσω” υπογράμμισε μιλώντας στο Σάκη Βούτο και στον Ιόνιαν Γκάλαξι ο Αναπληρωτής Δημάρχου Διονύσης Λυκούδης απαντώντας στην κριτική που δέχεται η Δημοτική Αρχή από την αντιπολίτευση αλλά και από ανώνυμα δημοσιεύματα σε “έμμισθα site” του διαδικτύου όπως τα χαρακτήρισε.

Σε ότι αφορά προσωπικά στον Θεόφιλο Μιχαλάτο τόνισε ότι “η δουλειά του είναι να λέει αυτά που λέει” και απαντώντας στα περί “ελέγχου των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής” που γράφει στην ανακοίνωσή του ο Μιχαλάτος είπε ότι οι έλεγχοι στον Δήμο είναι συχνοί και σε όλα τα επίπεδα και μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει το παραμικρό. 

Ο Αναπληρωτής Δημάρχου αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα έργα που δημοπρατεί ο Δήμος την ερχόμενη εβδομάδα. Στις 13 Νοεμβρίου το εργοστάσιο επεξεργασίας νερού στο Αργοστόλι και στις 14 την ανάπλασης της περιοχής Κυανή Ακτή-Μαιστράτο. Τόνισε δε ότι είναι απαράδεκτο να εγκαλείται για καθυστερήσεις η Δημοτική Αρχή που μελέτησε, ενέταξε και θα υλοποιήσει το έργο του εργοστασίου νερού και να “πανηγυρίζουν” κάποιοι επειδή υπήρξαν ενστάσεις που καθυστέρησαν το έργο! Για πρώτη φορά οι Αργοστολιώτες θα πιουν νερό από τη βρύση τους σε συνδυασμό με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης από τους καρκινογόνους αμιαντοσωλήνες, δύο έργα που γίνονται σε εποχή “ισχνών αγελάδων” και με αγώνα που έδωσε αυτή η Δημοτική Αρχή.

Σε ότι αφορά στον τουρισμό ο Δ. Λυκούδης άσκησε σκληρή κριτική σε όσους επιχειρούν να “μηδενίσουν” την συνεισφορά του Δήμου και του Αντιδημάρχου Τουρισμού Β. Κεκάτου και τόνισε ότι “κάποιοι αγωνίζονται για την αύξηση του τουρισμού και χλευάζονται γι’αυτό” (υπήρξαν δημοσιεύματα για το κόστος της παρουσίας του κ. Κεκάτου στην έκθεση στο Λουγκάνο της Ελβετίας). Ο Δήμος, είπε, είναι δυναμικά “παρών” σε όλες τις μεγάλες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως και σε συνδυασμό με τα μεγάλα έργα (ανάπλαση ιστορικού κέντρου και παραλιακού μετώπου, ανάπλαση Κυανής Ακτής και εργοστάσιο νερού) συνεισφέρει καθοριστικά στην προσπάθεια ανόδου του τουρισμού και αυτό και φαίνεται και καταγράφεται. 

Σε ότι αφορά στην Kefalonian Lines τόνισε ότι είναι άδικη η επίθεση που δέχεται από τα “παρα-site” καθώς ανέλαβε το μεγάλο ρίσκο της επαναλειτουργίας της γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη και μάλιστα από το μήνα Νοέμβριο (και όχι από τον Αύγουστο όπως είχε κάνει η προηγούμενη ακτοπλοική εταιρεία) δείχνοντας την κοινωνική της ευαισθησία. Επανέλαβε δε, για μία ακόμη φορά, ότι η Kefalonian Lines δεν ζήτησε, ούτε θα πάρει κρατική επιδότηση.  Αντέκρουσε την άποψη ότι το εισιτήριο του αυτοκινήτου είναι ακριβό καθώς είπε ότι είναι 49 ευρώ έναντι 39 που είναι από την γραμμή Πόρος-Κυλλήνη λέγοντας ότι θα πρέπει να συνυπολογιστούν η ταλαιπωρία και τα έξοδα του δρόμου Πάτρα-Κυλλήνη και Πόρου-Κυλλήνης.

Επεσήμανε ότι η Kefalonian Lines συμμετείχε στην έκθεση στο Λουγκάνο με δικά της έξοδα και για να διαφημίσει το πρότζεκτ της αλλά και τα νησιά μας ενώ χρηματοδοτεί δικό της περίπτερο με 5 άτομα στην μεγάλη έκθεση ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ που ξεκινάει αύριο όπου και εκεί θα διαφημιστούν η Κεφαλονιά και η ΙΘάκη.

Αν θέλουν να χτυπήσουν εμένα είμαι εδώ δεν κρύβομαι” είπε ο Δ. Λυκούδης. “Είναι ανεπίτρεπτο και άδικο κάποιοι να χτυπούν την Kefalonian Lines που την διαχείριση έχουν τα παιδιά μου” είπε με νόημα ο Αναπληρωτής Δημάρχου.

Τέλος, η συζήτηση έβγαλε και μία είδηση καθώς απαντώντας σε ερώτηση για την συντήρηση του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Φαραώ είπε ότι και γι’αυτό αλλά και για την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Σκάλας που απαιτεί τουλάχιστον 5 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό και λόγω του ότι ο Δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε  προσλήψεις λόγω του μνημονιακού καθεστώτος, η Δημοτική Αρχή προσανατολίζεται σε δημόσιους διαγωνισμούς ώστε τις συντηρήσεις να τις αναλάβουν ιδιώτες.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Δ. Λυκούδη

Back To Top