skip to Main Content
Theofilos11

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΟΙ 4 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!

Μπορεί να “τ’άκουσε” στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο Θεόφιλος αλλά επιμένει…

Κάποιος φαίνεται του έχει πει ότι άμα επιμένεις μπορεί και να κερδίσεις…

Και ας έχεις ηττηθεί κατά κράτος σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις…

Και ας έχεις αναγάγει “σε επιστήμη” την αντιπολίτευση της “κοπτοραπτικής”…

Αφού ο Θεόφιλος επιμένει, εμείς θα του χαλάσουμε χατήρι;

Όχι βέβαια, στο κάτω-κάτω μας “διασκεδάζει” με τις “εύστοχες” ανακοινώσεις του…

Τέσσερις επισημάνεις πάνω στην τελευταία:

  1. Τα 5 τελευταία χρόνια η δημοτική αρχή έχει εμπνευστεί, έχει μελετήσει, έχει εντάξει, έχει δημοπρατήσει και μπορεί να υλοποιήσει αρκετά μεγάλα έργα! Θα του τα υπενθυμίσουμε αν και νομίζουμε ότι τα γνωρίζει: α) Ανάπλαση πλατείας Βαλλιάνου, β) Ανάπλαση οδού Π. Βαλλιάνου, γ) Βιολογικός (κόμποστ) Φισκάρδου, δ) Ανάπλαση παραλίας από Γέφυρα έως Παλιά Λαχαναγορά, ε) Πεζόδρομος Σκάλας, στ) Ενεργειακή Αναβάθμιση Κολυμβητηρίου Αργοστολίου κ.ο.κ. Κάποια έχουν τελειώσει κάποια εκτελούνται και τα υπόλοιπα βρίσκονται ένα βήμα πριν ξεκινήσουν. Και ο λόγος που δεν ξεκινούν Θεόφιλε είναι ότι η “συμπαθής” στην παράταξή σου κυβέρνηση της “Αριστεράς” άδειασε τους κωδικούς των έργων για να πληρώσει τους δανειστάς. Όλα τα υπόλοιπα που λες είναι “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”
  2. Τα τέλη για την ταφή των νεκρών προκύπτουν από την νομοθεσία του κράτους. Τουλάχιστον αυτή η Δημοτική Αρχή θέλει να σεβαστεί την νομοθεσία
  3. Με τον Καλλικράτη έχουμε ενιαίο Δήμο Κεφαλλονιάς. Όσοι θέλουν να μείνουν στο παρελθόν και να συμπεριφέρονται με βάση την εκλογική περιφέρεια από την οποία εκλέγονται και να συμπεριφέρονται ως “τοπάρχες” είναι έξω από το πνεύμα του ενιαίου Δήμου. Καλύτερο θα ήταν αντί να κατηγορείς την Δημοτική Αρχή για τα τέλη στην Παλική να καλούσες την “φιλική” κυβέρνηση και την βουλευτίνα να αποδώσουν στην σεισμόπληκτη Παλική αυτά που της οφείλονται ώστε να αποκαταστήσει τις κατεστραμμένες υποδομές της.
  4. Σε ότι αφορά στον ΟΚΑΠ και στην Κοινωνική Πολιτική αντί να τα βάζεις με την Δημοτική Αρχή καλό θα ήταν πάλι να έβλεπες ότι η κρατική επιχορήγηση είναι μηδενική και να έδινες συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή που με “ψίχουλα” καταφέρνει και κρατάει όρθιο αυτό τον τομέα. Διότι σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν πρέπει να χωρούν.

Τέλος, δεν γνωρίζω αν η ιστορία αντέξει αυτή την Δημοτική Αρχή ή αν τελικά αυτή θα μείνει στην ιστορία.

Το βέβαιο είναι ότι την δική σου παράταξη η ιστορία δεν πρόκειται να την γράψει. Διότι ήδη την έχει καταχωρήσει με την ετικέτα “looser” στο μεγάλο χρονοντούλαπο των “πολιτικών αποτυχιών”

Πιο κάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση του Θεόφιλου:

Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δεν πιστεύαμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή θα φαινόταν τόσο ανίκανη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και τόσο ανεπαρκής να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας.

  • Θα μείνει στην Ιστορία γιατί είναι η μόνη Δημοτική Αρχή που πέντε χρόνια τώρα δεν μπορεί να εμπνευστεί, να μελετήσει, να σχεδιάσει, να υλοποιήσει ένα έργο.

Το τεχνικό πρόγραμμα που μας παρουσίασε για το 2016 δεν είναι παρά μια επανάληψη, μια μονότονη αντιγραφή από τα τεχνικά προγράμματα των προηγούμενων ετών.

  • Θα μείνει στην Ιστορία γιατί είναι η μόνη Δημοτική Αρχή που έβαλε τέλη ακόμα και στην ταφή των νεκρών.
  • Θα μείνει στην Ιστορία γιατί, με απίθανη μικροψυχία, δεν δέχτηκε να μειώσει τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας στο σεισμόπληκτο Ληξούρι.
  • Θα μείνει τέλος στην Ιστορία γιατί, χωρίς ίχνος ευαισθησίας, αποφάσισε να μειώσει τα χρήματα με τα οποία επιχορηγεί κάθε χρόνο τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης αντί να τα αυξήσει, προκειμένου να γίνουν περισσότερες δράσεις με κοινωνικό πρόσημο και μάλιστα σε περίοδο έντονης ανθρωπιστικής κρίσης.

Αυτή η Δημοτική Αρχή θα μείνει στην Ιστορία! Το ερώτημα είναι: Η Ιστορία θα την αντέξει;

Εκ του Γραφείου Τύπου

της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Back To Top