skip to Main Content

Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ, Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, ΤΑ “ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ” ΚΑΙ 5 ΣΧΟΛΙΑ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα η απερχόμενη βουλευτίνα μας, προσπαθώντας να περισώσει ότι μπορεί μπροστά στην εκλογική λαίλαπα που έρχεται με βήμα ταχύ.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και κυρίως τις πολιτικές “κωλοτούμπες” που ακολούθησαν των προεκλογικών της αντιμνημονιακών διακηρύξεων, υπέπεσε σε ουκ ολίγα “μαργαριτάρια”…

Για να δούμε μαζί κάποια από αυτά:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η  απερχόμενη βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου αναφέρθηκε στη κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής για την υπογραφή του 3ου Μνημονίου τονίζοντας ότι ήταν μια οδυνηρή απόφαση.

ΣΧΟΛΙΟ: Φαντάζομαι ότι ήταν το ίδιο “οδυνηρή” τόσο για τον Λαφαζάνη, τον Στρατούλη και άλλους…Όμως αυτοί επέλεξαν να σεβαστούν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να σεβαστούν τον κόσμο που τους έστειλε στην εξουσία. Αντίθετα η δική μας βουλευτίνα “πριν αλλέκτωρ λαλήσει” πέρασε με εξαιρετική ευκολία στο μνημονιακό στρατόπεδο…Και ούτε μία συγγνώμη…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ψήφισε ΝΑΙ γιατί πίστευε και πιστεύει ότι μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας για την βελτίωση και την αντιμετώπιση των όρων του Μνημονίου με την διεκδίκηση ισοδύναμων και αξιοποίηση των πόρων για ανάπτυξη. Διευκρίνισε δε ότι αν διαφωνούσε με τον Πρωθυπουργό θα παρέδιδε και την έδρα της.

ΣΧΟΛΙΟ: Αυτά έλεγε και ο Σαμαράς αλλά τότε η κ. Θεοπεφτάτου προτίμησε να τον κατακεραυνώνει σε κάθε δημόσια εμφάνισή της και να διακηρύσσει ότι θα “έσκιζε” το μνημόνιο. Αντ’αυτού υπερψήφισε χωρίς τύψεις το πιο σκληρό από όλα τα μνημόνια και τώρα μας μιλάει για “ισοδύναμα” και “ανάπτυξη”…”Μπαρμπούτσαλα” και “φύκια για μεταξωτές κορδέλλες”…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Κυβέρνηση Τσίπρα, είπε, κρίνεται για ένα έργο μόλις πέντε μηνών , αλλά η κριτική γίνεται σαν να κυβερνούσε πολλά χρόνια.

ΣΧΟΛΙΟ: Η κυβέρνηση Τσίπρα κρίνεται για έργο 8 μηνών και όχι πέντε…Και κρίνεται σκληρά διότι προεκλογικά ανέβασε πολύ τον πήχυ της “επανάστασης”…Δυστυχώς κ. Θεοπεφτάτου μου θα “λουστείτε” την κριτική και το “μαύρισμα” στην κάλπη…Διότι μας κουνούσατε το χέρι ότι “με ένα νόμο και ένα άρθρο” θα καταργούσατε το μνημόνιο και αντ’αυτού “με ένα νόμο και ένα άρθρο” μας φέρατε ένα καινούργιο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το προγραμμά μας ήταν 4ετίας με εξελικτικά στάδια για την υλοποίηση των υποσχέσεων.. σε πέντε μήνες και κάτω απο αυτές τις συνθήκες , καταφέρα λίγα αλλά σημαντικά .

ΣΧΟΛΙΟ: Το μόνο που κατάφερε αυτούς τους 8 (και όχι 5) μήνες η βουλευτίνα μας ήταν να ψηφίσει μνημόνιο και σκληρά μέτρα. Τίποτε από ότι έλεγε προεκλογικά δεν πέτυχε…Ο ΕΝΦΙΑ για την Κεφαλονιά παραμένει, η αύξηση του κατώτατου μισθού πάει περίπατο, όπως και το αφορολόγητο, μισθοί και συντάξεις κάθε μήνα πετσοκόβονται, όλα τα έργα έχουν σταματήσει διότι δεν υφίσταται χρηματοδότηση και η “πληγωμένη” από τον σεισμό Παλική παραμένει στο ίδιο σημείο που την άφησε ο Χρυσοχοίδης. Με την κ. Θεοπεφτάτου στην κυβερνητική πλειοψηφία, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αυτή η συμφωνία έχει σκληρά μέτρα, κατέληξε, αλλά είναι στο ήθος και τις αξίες της Αριστεράς να μη δραπετεύει στα δύσκολα.”

ΣΧΟΛΙΟ: Όχι μόνο “δραπέτευσε” η “Αριστερά” από τα δύσκολα αλλά είναι τέτοιο το “ριφιφί” που πλέον αποτελεί τον κορυφαίο σύμμαχο των δανειστών. Διότι αν δεν “δραπέτευαν” βουλευτίνα και ΣΥΡΙΖΑ θα τηρούσαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και θα μπορούσαν να κοιτάξουν στα μάτια τους Κεφαλονίτες! Όχι μόνο δεν μπορούν να το κάνουν αλλά έχουν το απύθμενο θράσος να ξαναζητούν την ψήφο μας λες και δεν μας “φόρτωσαν” στην καμπούρα μνημόνιο και μέτρα.

Ευτυχώς σε λίγες μέρες θα πούμε οριστικά αντίο σε μία άχρωμη, άοσμη, άγευστη και επικίνδυνη βουλευτική εκπροσώπηση για τα νησιά μας…

Back To Top