skip to Main Content
An 101

Θανάσης Μουϊκης: Ο ΑΣΚ τιμάει το νησί μέσω του αθλητισμού

Συνεχίζοντας το πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στην ομάδα καλαθοσφαίρισης του Αθλητικού Συλλόγου Κεφολονιάς (ΑΣΚ) δεν θα μπορούσαμε να μην συναντήσουμε τον Γενικό Διευθυντή της ομάδας, Θανάση Μουϊκη, την κινητήριο δύναμη, την ψυχή και το μυαλό πίσω από τον ΑΣΚ.

Ο Θανάσης Μουϊκης αξίζει να σημειώσουμε ότι παραμένει πιστός στους στόχους που έχει θέσει για την ομάδα, είναι αισιόδοξος και αποφασιστικός στις κινήσεις που κάνει, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των αθλητών και όσους απαρτίζουν την μεγάλη αθλητική οικογένεια του ΑΣΚ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μέσω της πολύ καλής παρουσίας της ομάδας στα παρκέ εντός και εκτός του νησιού, η Κεφαλονιά προβάλεται και διαφημίζεται σε όλη την Ελλάδα με τον καλύτερο τρόπο.

-Δυναμικό ξεκίνημα για τον ΑΣΚ και φέτος, συνεχίζει με επιτυχίες την πολύ καλή πορεία του. Ήδη σημειώνει 4 νίκες σε έξι αγώνες.

Ο Α.Σ.Κεφαλονιά είναι η ομάδα του νησιού μας με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο χώρο του μπάσκετ και αυτό φαίνεται μέσα από όλα τα ηλικιακά του τμήματα από το 2001 έως και σήμερα, αλλά και από τις παράλληλες ενέργειες που έχει φέρει εις πέρας (τοποθέτηση του υπάρχοντος παρκέ, διεθνές φεστιβάλ μπάσκετ, πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων Εθνικών ομάδων, το βιβλίο της ιστορίας του μπάσκετ της Κεφαλονιάς κ.α.).

-Μετά από πέντε χρόνια ο ΑΣΚ επέστρεψε ξανά στα σαλόνια της Α1 ΕΣΚΑ-Η.

Μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τα σαλόνια της Α1 ΕΣΚΑ-Η., πέρυσι αλλά ακόμα περισσότερο φέτος μας φαίνεται σαν να μην λείψαμε μια μέρα από την κορυφαία αυτή κατηγορία. Πιο έτοιμοι οι παίκτες και ο σύλλογος αντιμετωπίζουν τα παιχνίδια και τις ομάδες στα ίσια μη φοβούμενοι κανέναν. Έχοντας υγιείς σχεδόν όλους τους αθλητές του ο ΑΣΚ πρωταγωνιστεί ήδη μετά από έξι αγωνιστικές στην κατηγορία, θεωρείται μία από τις καλύτερες ομάδες στην ΕΣΚΑ-Η και όλοι καμαρώνουν που στην επαρχία υπάρχουν τέτοιες ομάδες που προοδεύουν και προχωρούν με την αξία τους, την εργατικότητά τους επενδύοντας στον αθλητισμό δεκαετίες τώρα πάντα μέσα από τις δυνατότητες μας. Τιμούμε το νησί με την εικόνα αυτή γιατί ακούγεται και αναφέρεται σε πολλά σάιτ εκτός Κεφαλονιάς. Το βασικότερο βέβαια αποτέλεσμα είναι οι αθλητές μας να βελτιώνονται και να γίνονται ακόμα καλύτεροι ως αθλητές αλλά και ως άνθρωποι!

-Να μιλήσουμε λίγο για την αναβάθμιση του ρόστερ της ομάδας με μία σημαντική μεταγραφή που είναι ο Κώστας Ακτύπης, που ήδη έχει αρχίσει και αποδίδει καρπούς.

Είναι αλήθεια ότι χρόνια τώρα ο ΑΣΚ μέσα από την πολυετή εμπειρία του ξέρει να κρατά τον βασικό του κορμό και να δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά του αλλά παράλληλα και να κάνει μεταγραφές που θα τον κρατούν μέσα στους στόχους του. Ξέρει να ζυγίζει το που χρειάζεται ενίσχυση όταν ανεβαίνει κατηγορίες και έχει τον τρόπο και τις γνωριμίες να μαθαίνει για αθλητές που ενδεχομένως ενδιαφέρονται να έρθουν στο νησί και μετά να τους ενσωματώνει στον τρόπο που αυτή θέλει να λειτουργεί. Ο Κώστας Ακτύπης ήταν σκέψη του προπονητή Φ. Ροδόπουλου και ήταν μία μεγάλη πραγματικά επιτυχία. Από εκεί και πέρα ανέλαβα να μιλήσω μαζί του να διαπραγματευτώ και να τον πείσω να έρθει στον Α.Σ.Κ. Είναι ένα παράδειγμα ζωντανό μέσα στην ομάδα για το πως θα πρέπει να είναι ένας αθλητής και πως θα πρέπει να συμπεριφέρεται και εξω-αγωνιστικά και κατά τη διάρκεια των αγώνων λόγω της μεγάλης του εμπειρίας. Μιλάει και συμβουλεύει πάρα πολύ τα παιδιά γιατί από 15 χρονών έφυγε από το σπίτι του και ασχολήθηκε με το μπάσκετ σοβαρά στην Θεσσαλονίκη, τον Ηρακλή και άλλες ομάδες, οπότε δεν ξεχνάει τα χρόνια τα δύσκολα που βρέθηκε μακριά από τον τόπο του, τις θυσίες που πρέπει να κάνουν οι αθλητές που θέλουν να προοδεύσουν σε οποιοδήποτε επίπεδο και να μην μείνουν στάσιμοι. Τους συμβουλεύει συνεχώς και προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι δεν είναι τίποτα όλα αυτά που φαντάζονται και φοβούνται. Μόνο με μάχη και πάλη συνεχώς με τον εαυτό τους και με τους γύρω τους θα γίνουν καλύτεροι και να μην λυγίζουν κάτω από καμία συνθήκη. Όλοι οι συμπαίκτες του έχουν να πουν τα καλύτερα και αυτός το ίδιο για αυτούς και την οικογένεια του Α.Σ.Κ..

-Η συνεργασία με τον Δημήτρη Κουμαριώτη πως προέκυψε;

Τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης έλεγε σε φίλους του ότι είναι κουρασμένος και ότι οι συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του ποδοσφαίρου δεν τον ικανοποιούν. Εγώ προσωπικά το έμαθα αυτό σύντομα καθώς και την κουβέντα του ότι, αν σταματήσω θα ήθελα να ασχοληθώ με το μπάσκετ και τον ΑΣΚ. Όταν επικοινώνησα μαζί δεν μου το διέψευσε και έτσι κάθε καλοκαίρι τον ρωτούσα αν έχει αλλάξει κάτι έως που αυτό τον Ιούλιο δώσαμε τα χέρια και πια πορευόμαστε μαζί! Η χαρά μου σκεπτόμενος ότι ο Δημήτρης είναι πλέον κοντά μας είναι μεγάλη γιατί ο δρόμος είναι δύσκολος για μία ομάδα με τόσα πολλά αγωνιστικά τμήματα (όλα με ταξίδια εκτός νησιού) και ως εκ τούτου με υψηλό budget. Ο κόσμος ίσως δεν καταλαβαίνει πόσο ψηλά φτάνουν τα έξοδα όταν μία ομάδα δίνει πάνω από 50 αγώνες εκτός έδρας, όταν χρειάζεσαι συχνά ιδιωτικό λεωφορείο, ταξί, εισιτήρια, σάντουιτς, νερά, tape για τα πόδια των αθλητών, ιδιωτική ασφάλιση αθλητών, γεύματα, εννέα προπονητές καθώς και μεταγραφές για την αντρική ομάδα! Παράλληλα έχουμε μειώσει πολύ την μηναία συνδρομή των ακαδημιών ενώ τα έξοδα παραμένουν μεγάλα. Ο ερχομός του μου έδωσε κουράγιο για το μέλλον, το μυαλό μου τώρα είναι ακόμα πιο συγκεντρωμένο στην ομάδα και στο να κάνουμε ωραία πράγματα. Σίγουρα δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε όλους, σίγουρα θα κάνουμε και λάθη και πάντα θα είμαστε υπό την κριτική κάποιων αλλά έτσι είναι η ζωή όταν ασχολείσαι με κάτι τόσο ζωντανό και ενεργό. Αυτό δεν μας επηρεάζει, δεν μας απομακρίνει από την αποστολή μας, πιστεύουμε ότι ως επί το πλείστον θετικά παράγουμε και άνθρωποι είμαστε για να διορθώνουμε και να διορθωνόμαστε.

-Ολοκληρώνοντας την συζήτησή μας υπάρχει κάτι που θα θέλατε να αναφέρετε;

Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, προπονητές, εφόρους και συμβούλιο για το ήθος και την προσήλωση τους στους στόχους της ομάδας κάθε χρόνο αλλά και στο Δημήτρη Κουμαριώτη που μπήκε τόσο γρήγορα στο πετσί της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς, μικρούς και μεγάλους, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε σε αυτό το επίπεδο με πέντε αγωνιστικά τμήματα. Καθώς επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της Γραμματείας των αγώνων μας, στους φιλάθλους που είναι κοντά και μας δίνουν χαρά περιμένοντας τους να γίνουν ακόμα περισσότεροι αφού προσφέρουμε κάτι το τόσο όμορφο και υγιές σε αυτούς και τα παιδιά τους.

Back To Top