skip to Main Content
Didimo 533 355

Καταιγιστικές εξελίξεις! Bloomberg: Η Μέρκελ θα προσφέρει στον Τσίπρα τμηματική συμφωνία – Νομοσχέδιο και λεφτά

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg η Γερμανία θα δείξει ευελιξία παρά τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας
– Η Μέρκελ αναμένεται να ζητήσει έστω μία οικονομική μεταρρύθμιση για να εισρεύσουν κεφάλαια διάσωσης
– Πηγές του Bloomberg αναφέρουν πως στην αποψινή συνάντηση Μέρκελ με Τσίπρα θα ξεκλειδώσει η συμφωνία
– Πάντως, οι Γερμανοί θα επιμείνουν σε μέτρα όπως υψηλότεροι φόροι και πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων

Ads by Google

ΑΙΧΜΗ Αιτωλοακαρνανίας
Αδέσμευτη εφημερίδα Αιτωλ/νίας on line portal με όλα τα νέα
www.aixmi-news.gr

Ένα δημοσίευμα του Bloomberg έρχεται να ταράξει τα νερά και μεταφέρει πληροφορίες από την γερμανική πλευρά επικαλούμενο δυο πηγές!

Όπως αναφέρεται στο άρθρο, η κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ θα είναι ικανοποιημένη αν η Ελλάδα δεσμευθεί για τουλάχιστον μια οικονομική μεταρρύθμιση η οποία ζητείται από τους δανειστές. Αν συμβεί αυτό, τότε θα ανοίξει η κάνουλα και θα εισρεύσουν κεφάλαια διάσωσης. Αυτό επικαλούνται δυο άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά την θέση της Γερμανίας.

Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, ενώ οι Γερμανοί επιμένουν σε ένα πακέτο μέτρων το οποίο περιλαμβάνει υψηλότερους φορους, πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων και περικοπές στις συντάξεις, μπορούν να συμβιβαστούν με μια καθαρή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να ξεκλειδώσει η βοήθεια. Αυτό, δηλωσαν στο Βloomberg πήγες που δεν θέλουν να κατονομαστούν.

Το πρόγραμμα της Ελλάδας λήγει στις 30 Ιουνίου και με το ενδεχόμενο συμφωνίας να φαντάζει μακρινό, η γερμανική πλευρά δείχνει να βάζει νερό στο κρασί της παρά την εικόνα που βγάζει προς τα έξω. Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ θα επιχειρήσουν απόψε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα να βγουν από το αδιέξοδο.

Αυτό τουλάχιστον έδειξε και η δήλωση της Ανγκελα Μέρκελ η οποία φτάνοντας για την Σύνοδο Κορυφής είπε: «Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος. Στόχος είναι να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ», γράφει το Bloomberg.

Η Μέρκελ λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει την συμφωνία του Φεβρουαρίου η οποία έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα 4 μήνες για να εφαμρόσει οικονομικές μεταρρυθμίσεις έτσι ώστε να ξεκλειδώσει η βοήθεια των 7,2 δισ ευρώ.

Και συνεχίζει: Η καγκελάριος, δεν έχει μιλήσει δημόσια για τις λεπτομέρειες πιθανής συμφωνίας και δήλωσε ότι όποια μέτρα και να πάρει ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να κάνει το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο.

Έτσι, ενώ μπορεί να δοθεί στον Έλληνα πρωθυπουργό περισσότερος χρόνος για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις όπως οι περικοπές σε συντάξεις, θα πρέπει να εφαρμόσει τουλάχιστον μια μεγάλη μεταρρύθμιση αν θέλει να αρχίσει να ρέει η βοήθεια, τόνισαν στο Bloomberg οι πηγές από την γερμανική πλευρά. Ωστόσο δεν διευκρίνησαν ποια θα είναι αυτή.

Όπως σημειώνει το Bloomberg επικοινώνησε με τους δυο εκπροσώπους της Μέρκελ, τον Στήβεν Ζάϊμπερτ και την Κριστιάνε Βίρτς αλλά εκείνοι δεν απάντησαν ποτέ.

Επίσης, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Τέλος, το Bloomberg γράφει: Για να πείσει τους δανειστές της ότι σοβαρολογεί, ο Τσίπρας θα πρέπει να πάρει συγκεκριμένα μέτρα και να τα περάσει από το κοινοβούλιο.

Αν οι Έλληνες αξιωματούχοι κινηθούν γρήγορα, τότε τα χρήματα θα αποδεσμευθούν αρχές Ιουλίου.

Η Γερμανία δεν θα φέρει αντίρρηση και σε ένα τρίτο πρόγραμμα αν ο Τσίπρας παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα πληρούν τους στόχους της συμφωνίας της 20ης

newsit.gr

Back To Top