skip to Main Content
Spyrou21

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση στην Κέρκυρα για το συνδυασμό «Νέα Ιόνιος Πολιτεία» Σπ. Σπύρου: «Το άστρο του συνδυασμού μας λάμπει σε όλα τα νησιά και δεν μπορεί κανείς να το εμποδίσει να συνεχίσει να φωτίζει τον ιόνιο χώρο»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή του κόσμου έγινε χθες το βράδυ, στην Κέρκυρα, η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Νέα Ιόνιος Πολιτεία», με επικεφαλής τον υπ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπ. Σπύρου και υπ. Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας τον Τάκη Μεταλληνό.

 

Ο κ. Σπύρου εκφράζοντας τη μέγιστη ικανοποίησή του για την αγάπη των Κερκυραίων, δήλωσε ότι θα ήταν δειλία αν αποχωρούσε – αυτή τη δύσκολη στιγμή – από την Πολιτική, καθώς νιώθει την υποχρέωση να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει, να συνδράμει αποφασιστικά και αποτελεσματικά στην ισχυροποίηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και να προάγει τον Πολιτισμό της, βασικό και θεμέλιο λίθο της ύπαρξής της.

Αναφερόμενος, αναλυτικά, στο έργο της θητείας του και απαντώντας στους επικριτές του – ότι δεν έχει υπάρχει έργο – παρουσίασε μέσω προβολής βίντεο όλα τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, καθώς και εκείνα που βρίσκονται στο στάδιο εκτέλεσης και θα ολοκληρωθούν σταδιακά μέχρι το τέλος του 2015.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σπύρου στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, προκειμένου να οργανωθεί σε ενιαία διοικητική βάση η Περιφέρεια, στην έλλειψη προσωπικού, στα γραφειοκρατικά εμπόδια, στις χρονοβόρες διαδικασίες για να απεμπλακούν τα σταματημένα έργα, δίνοντας παραδείγματα έργων από όλα τα νησιά.

Επίσης, ο υπ. Περιφερειάρχης παρουσίασε τα μεγάλα έργα που γίνονται στα νησιά, δίνοντας μήνυμα σε εκείνους που τον κατηγορούν και ήταν απόντες από τα μεγάλα γεγονότα των νησιών.

Η περιπέτεια της Κεφαλονιάς με τους σεισμούς ήταν στο επίκεντρο της ομιλίας του κ. Σπύρου, δίνοντας βαρύτητα σε όσα έγιναν αλλά και σε όσα αναμένεται να γίνουν, προκειμένου να επανέλθει ο κανονικός ρυθμός ζωής, τονίζοντας ότι οι συνέπειες από τους σεισμούς είναι μεγάλες και χρειάζεται και χρόνος και χρήμα αλλά περισσότερο προθυμία και ενδιαφέρον για την πλήρη αποκατάσταση.

 

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σπύρου τόνισε την αξία της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής – Ιονίου, το βασικό ρόλο που θα παίξει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους υδρογονάνθρακες και στη νέα οικονομική προοπτική για τα νησιά του Ιονίου, με τη παράλληλη φροντίδα για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Τέλος, ο κ. Σπύρου παρουσίασε τις ενέργειες που έχουν γίνει για την νέα Προγραμματική Περίοδο, το σχεδιασμό που έγινε με τη συνεργασία όλων των φορέων αλλά και ειδικών, προκειμένου το νέο πρόγραμμα να καλύψει όλες τις ανάγκες των πολιτών, κυρίως δε την απασχόληση μέσω της έξυπνης εξειδίκευσης, της αγροτικής οικονομίας σε σύνδεση με τον τουρισμό.

Τόσο η αγροτική οικονομία όσο και η βασική πηγή οικονομίας, ο Τουρισμός, είπε ο κ. Σπύρου ήταν και θα συνεχίσει να είναι αναπτυξιακοί παράγοντες για την Περιφέρειά μας.

Το άστρο του συνδυασμού μας λάμπει σε όλα τα νησιά, σημείωσε ο κ. Σπύρου, προσθέτοντας ότι το άστρο αυτό δεν μπορεί κανείς να το εμποδίσει να συνεχίσει να φωτίζει τον ιόνιο χώρο.

 

Ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας

 

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Τάκης Μεταλληνός, ο οποίος έστειλε μήνυμα ενότητας για το καλό της Περιφέρειας, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει ταυτότητα και αυτή είναι ο Πολιτισμός της που την ενώνει, τη δυναμώνει, την κάνει ξεχωριστή και προς αυτή την κατεύθυνση θα αναπτυχθεί η πολιτική του, με στόχο τη σύνδεση του Πολιτισμού με τον Τουρισμό, την ανάδειξη όλων εκείνων των ιδιαίτερων στοιχείων που είναι διάχυτα σε όλα τα νησιά.

Back To Top