skip to Main Content
An 195

“ΚΡΑΝΗ”: ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Με τις γιορτές των Χριστούγεννων να είναι μία ανάσα μακριά, ο Εμπορικός Σύλλογος Αργοστολίου «Η Κράνη» πραγματοποίησε συνάντηση στο Επιμελητήριο για την οριστικοποίηση των εκδηλώσεων και των δράσεων που ετοιμάζει για τις γιορτές για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κόσμου και να ενισχύσει την τοπική αγορά.
Έτσι λοιπόν όπως είχε προαναγγείλει και σε προηγούμενη συνάντηση, η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, όπου το συγκρότημα των «Master Tempo» θα μας βάλει για τα καλά στο πνεύμα των εορτών με γνωστές επιτυχίες στη  συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο στην αρχή του Λιθοστρώτου. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «Η Κράνη», Σταύρος Σπαθής, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών και θα τοποθετηθούν 30 σπιτάκια κατά μήκος της Πλατείας Καμπάνας, όπου και θα φιλοξενήσει τις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις, με την κεντρική πλατεία να είναι κλειστή λόγω της ανάπλασης που επιτελείται.
Ακόμα όπως ανέφερε ο κ. Σπαθής δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα γίνει το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου ή ποιος τελικά θα το ανάψει καθώς δεν έχουν πάρει ακόμα επίσημη απάντηση από το Δήμο, με τον Σύλλογο να έχει προτίνει το άναμμα του δέντρου να γίνει από Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες και με την συμμετοχή κάποιας Μπάντας ή Χορωδίας, θέλοντας να περάσει το κοινωνικό μήνυμα, ότι δεν πρέπει τα παιδιά που διαθέτουν ειδικές ικανότητες να αποκλείονται από τις κοινωνικές εκδηλώσεις του τόπου, όπως επανέλαβε και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιάκωβος Νιφοράτος.
Οι εκδηλώσεις όμως δεν σταματούν εκεί, με την επόμενη συναυλία να είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου με το συγκρότημα των «Otherview ενώ λίγο πριν το τέλος του 2016 το δημοφιλές συγκρότημα των «Vegas» αναμένεται να μας ξεσηκώσει και να μας ανεβάσει ψυχολογικά έτσι ώστε να υποδεχτούμε το νέο έτος με χαμόγελο και αισιοδοξία.
Στο τραπέζι έπεσαν και άλλες προτάσεις για όλη τη διάρκεια των εορτών όπως να στηθούν πάγκοι σε ορισμένα σημεία του Λιθοστρώτου όπου θα προσφέρουν κουραμπιέδες και μελομακάρονα στον κόσμο που θα κάνει περατζάδα στα μαγαζιά, ενώ μουσική συντροφιά θα κρατάει το συγκρότημα των Signori Band αλλά και διάφοροι Dj’s. Ο κ. Νιφοράτος ανέφερε ότι θα προσφέρει χορηγία το Αστικό Λεωφορείο για όσους θέλουν κατέβουν από τα γύρω χωριά στο Αργοστόλι για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις ενώ υπάρχει ακόμα και σκέψη για κιόσκι που θα παρέχει πληροφορίες για τις καθημερινές δράσεις και τα happening των ημερών στους επισκέπτες στον χώρο του Ταχυδρομείου.
Από τις εορταστικές εκδηλώσεις που ετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος «Η Κράνη»  δεν θα μπορούσε να λείπει η «Λευκή Νύχτα», μετά και την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε πέρυσι, όπου φέτος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου σε συνδυασμό με τη συναυλία των «Vegas», με τα καταστήματα να παρέχουν εκπτώσεις στον κόσμο που θα θελήσει να κάνει τις τελευταίες αγορές για την φετινή χρονιά.
Ο κ. Νιφοράτος στο κλείσιμο της συνάντησης τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος, να ενημερωθεί και να στηρίξει την τοπική αγορά και κατά συνέπεια τους επιχειρηματίες του νησιού μας. Στην συνάντηση συμμετείχε η γραμματέας του Συλλόγου, Μαρία Σκλαβουνάκη, πολλά μέλη καθώς και ο γενικός γραμματέας του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σπύρος Λουκάκης, ο οποίος συμφώνησε με όλες τις προτάσεις που κατέθεσε η Κράνη.

1-dsc083591-dsc083601-dsc08363

Back To Top