skip to Main Content
Dhmotiko Lixouri 21 E1540714433834

Μάκης Αλυσανδράτος: Το έργο στο Αργοστόλι είναι πολύ μεγάλο -Θέλω να πιστεύω πως οι πολίτες θα ανταμείψουν τον Αλέξανδρο Παρίση χαρίζοντας του μια νέα θητεία

Όπως είναι γνωστό, έγκαιρα είχα ταχθεί υπέρ του ενιαίου Δήμου Κεφαλλονιάς ο οποίος σαν μια ισχυρή Αυτοδιοικητική οντότητα μπορούσε να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση και να δρομολογήσει λύσεις για όλα τα προβλήματα του νησιού. Στα χρόνια που πέρασαν ο Δήμος Κεφαλλονιάς κατέκτησε μια αξιοσημείωτη Διοικητική επάρκεια,έχει δε ανταποκριθεί με ενιαίο και αποτελεσματικό τρόπο σε δραστηριότητες όπως ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός, το Περιβάλλον, η Ποιότητα ζωής, οι Κοινωνικές δράσεις κ.λ.π. Και όλα αυτά παρά τη δύσκολη συγκυρία, τις περιορισμένες χρηματοδοτήσεις,αλλά και την έλλειψη του αναγκαίου προσωπικού. Βεβαίως καταγράφηκε ένα πολύ σημαντικό κενό.Παραμελήθηκε η Περιφέρεια του νησιού κατά μη ανεκτό τρόπο και όσον αφορά την εκτέλεση έργων αλλά και όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.
Το ερώτημα που προέκυψε ήταν: Η θεραπεία αυτού του κενού επιτυγχάνεται με τη διάσπαση του Δήμου; Εγώ πιστεύω πως αν ήθελε η Κυβέρνηση θα μπορούσε θεσμικά να αναβαθμίσει, με βάσει κάποια κριτήρια το ρόλο και το έργο των Δημοτικών Ενοτήτων, όπως έκανε κακά κάποιον τρόπο με τις Τοπικές Κοινότητες. Αντ’ αυτού η Κυβέρνηση εκμεταλευόμενη τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων της Περιφέρειας διέσπασε το Δήμο, έχοντας το βλέμμα της όχι στις  Αυτοδιοικητικές αλλά στις Εθνικές εκλογές. Έτσι όλη η υποδομή που δημιουργήθηκε και τα προγράμματα που τρέχουν,μένουν κληρονομιά κυρίως στο νέο Δήμο Αργοστολίου και μέσα από ένα πρόχειρο και ατελές θεσμικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε οι νέοι Δήμοι Διοικητικά και Πολιτικά υποβαθμισμένοι θα προσβλέπουν στη βοήθεια του Μητροπολιτικού Δήμου για να κατακτήσουν ίσως κάποτε την αυτονομία τους.

Αυτές όμως τώρα πια είναι διαπιστώσεις που ανήκουν στην ιστορία και χρήσιμες στους ιστορικούς του μέλλοντος.Τώρα υπάρχει μια νέα πραγματικότητα και πρέπει να γίνει μια καινούργια αρχή. Ο νέος Δήμος Σάμης (Σάμης,Πυλάρου,Ερύσου) έχει τις προυποθέσεις και τις δυνατότητες να γίνει ένας βιώσιμος Δήμος. Είναι βασικό λοιπόν τούτη τη στιγμή να συγκροτηθεί σωστά και αυτοί που θα εκλεγούν και θα αναλάβουν αυτό το δύσκολο έργο να έχουν τις ικανότητες,τις γνώσεις αλλά και το χρόνο να αφοσιωθούν σ’ αυτό.

Όσον με αφορά έχω αποφασίσει να μη θέσω ξανά υποψηφιότητα.Θα παραμείνω ένας απλός αλλά όχι αδιάφορος Δημότης.Όπως είναι γνωστό αλλά και όπως είναι σωστό σε Δήμους μεγέθους Δήμου Σάμης δεν υπάρχει ούτε κομματική στήριξη, αλλά ούτε και κομματική δέσμευση.Καλώ,λοιπόν,τους συμπατριώτες μου,Πυλαρινούς,Σαμικούς και Ρυσιάνους να στηρίξουν το νέο θεσμό που αφορά πια το κοινό μας μέλλον και να ψηφίσουν τους πιο άξιους κατά τη γνώμη τους υποψήφιους.

Προσωπικά στηρίζω την υποψηφιότητα του Στέλιου Σπαθή,καθόσον θεωρώ πως μπορεί επάξια να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του αξιώματος του Δημάρχου Σάμης.Ο Στέλιος είναι άνθρωπος αγαπητός,προσιτός,έχει βοηθήσει τον τόπο και τους συμπατριώτες του,έχει μεγάλη εμπειρία στα κοινά,έχει πολύ καλή γνώση των προβλημάτων της Επαρχίας και τέλος έχει αρκετό χρόνο να διαθέσει και να αφοσιωθεί στο δύσκολο έργο της συγκρότησης και λειτουργίας του νέου Δήμου Σάμης.Το ψηφοδέλτιο στο οποίο ηγείται θα είναι πολυσυλλεκτικό και ανεξάρτητο όπως θα φανεί από τη συγκρότησή του.

Τέλος, όσον αφορά τη λειτουργία μου στη Δημοτική Παράταξη που ανήκω, είχα και έχω πολύ καλή συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους συναδέλφους μου.Ιδιαίτερα με το Δήμαρχο η συνεργασία μας παραμένει άριστη.Τον ευχαριστώ Δημόσια γι αυτό αλλά και για τα αξιώματα που μου εμπιστεύτηκε.

Το έργο που έγινε στην Πρωτεύουσα του Νομού την τελευταία Δημοτική περίοδο είναι ποσοτικά και ποιοτικά πολύ μεγάλο και μη αναμενόμενο.Θέλω να πιστεύω πως οι πολίτες του Δήμου εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους θα ανταμείψουν γι αυτό τον Αλέξανδρο Παρίση χαρίζοντας του μια νέα θητεία, δίνοντας του έτσι τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις του σε όλη την Επικράτεια του νέου πια Δήμου Αργοστολίου.

Μάκης  Αλυσανδράτος
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλλονιάς

Πηγή άρθρου: ekefalonia.gr

Back To Top