skip to Main Content
Sports3

Με “ήρωα” τον Λ. Καλαφάτη και την αγωνία να αγγίζει “κόκκινο” τα Διλινάτα στον τελικό με αντίπαλο τον Παλληξουριακό

Σε έναν μεγάλο ημιτελικό, σήμερα το απόγευμα στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, με την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο περισσότερο από 120’ μιας και κρίθηκε στην διαδικασία της εκτέλεσης πέναλτι από τις δυο ομάδες, τα Διλινάτα με «ήρωα» τον Λευτέρη Καλαφάτη πήραν το εισιτήριο που οδηγεί στον μεγάλο τελικό του τοπικού κυπέλλου.

Η ιστορία λοιπόν είχε τον δικό της «ήρωα», χάρις στον οποίο η ομάδα του θα διεκδικήσει από τον Παλληξουριακό την «κούπα» και τον τίτλο του κυπελλούχου περιόδου 2014-2015.

Ο Καλαφάτης σε εκπληκτική ημέρα απέκρουσε τρία!!!!! Ναι τρία πέναλτι των ποδοσφαιριστών του Α.Ο.Κ.Ι. και χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν από τους συμπαίκτες του και την προσπάθεια τους, εμείς θεωρούμε ότι ήταν ο καταλύτης της μεγάλης πρόκρισης της ομάδας του.

Το παιχνίδι σε γενικές γραμμές ήταν μέτριο και τις ομάδες να προσέχουν μετά μανίας τις άμυνες τους, αφού φοβόταν «ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη». Και πως να μη συμβαίνει αυτό άλλωστε αφού παιζόταν μια ολόκληρη πρόκριση στον τελικό του θεσμού;

Τα Διλινάτα μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο 20’ είχαν μια ελαφρά υπεροχή. Στη συνέχεια ο Α.Ο.Κ.Ι. ισορρόπησε και κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα έχοντας αυτός πια την επίσης ελαφρά αλλά ανούσια υπεροχή.

Στην παράταση οι «μελανόλευκοι» ήταν καλύτεροι κυκλοφορούσαν αρκετά την μπάλα αλλά και πάλι δεν μπορούσαν να σπάσουν την δυνατή άμυνα των τυπικά γηπεδούχων και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την επιτυχία κάποιου υπέρ τους τέρματος.

Οι φάσεις στον αγώνα ήταν λίγες και όχι ιδιαίτερα σημαντικές μπροστά από τις δυο εστίες.

Έτσι οι δυο ομάδες έφτασαν να λύσουν τις «διαφορές» τους στην άχαρη διαδικασία της εκτέλεσης πέναλτι. Εκεί που κατά την άποψη μας, νικητές είναι και οι 22 ποδοσφαιριστές ανεξάρτητα το ποιοι στο τέλος θα πανηγύριζαν. Αυτοί μπορεί να ήταν οι Διλινάδες με την βοήθεια του δικού τους «ήρωα» αλλά και στους Αργοστολιώτες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την δική τους προσπάθεια.

Φάσεις και γκολ

Ο Τανουσάι μόλις στο 1’ θα βγάλει την σέντρα από δεξιά με την μπάλα να φτάνει στο σημείο του πέναλτι, ο Χρ. Τζωτζάτος θα πιάσει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ από το δεξί δοκάρι του Πραστέλλα.

Στο 7’ σε μια φάση καρμπόν ο ίδιος ποδοσφαιριστής από την ίδια θέση θα βγάλει την σέντρα αλλά η κεφαλιά αυτή την φορά του Γ. Αναλυτή δεν θα βρει στόχο.

Στο 14’ οι τυπικά γηπεδούχοι θα διαμαρτυρηθούν για αποβολή του Κοσμάτου σε ένα μαρκάρισμα του πάνω στον Διον. Τζωρτζά το με τον κ. Κιόση να δείχνει συνέχεια στο παιχνίδι. Μια φάση που θα μπορούσε να υποδειχθεί το φάουλ αλλά μια κόκκινη μάλλον θα ήταν υπερβολή κατά την άποψη μας.

Στο 19’ ο Κούκλης θα προλάβει μέσα στην περιοχή και θα απομακρύνει την μπάλα προ του Γ. Αναλυτή στην σέντρα και πάλι από δεξιά του Τανουσάι.

Η πρώτη απειλή για την άμυνα των γηπεδούχων στο 26’ όταν σε σέντρα του Κόμητα από δεξιά ο Βουκελάτος θα πιάσει την κεφαλιά από καλή θέση αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ πάνω από το οριζόντι δοκάρι τους Καλαφάτη.

Στο 42’ ο Τανουσάι θα βγάλει την σέντρα από δεξιά και πάλι, ο Λογκόνης θα προσπαθήσει με το στήθος να γυρίσει την μπάλα στον Πραστέλλα, εκεί πιεζόμενος ο Χρ. Τζωρτζάτος θα πεταχτεί στην πορεία της αλλά το πλασέ του αδύναμο καταλήγει στα χέρια του τερματοφύλακα του Α.Ο.ΚΙ..

Έτσι χωρίς την πολύ μεγάλη φάση μπροστά από τις δυο εστίες θα ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του αγώνα.

Στο 50’ ο Κ. Τζωρτζάτος θα εκτελέσει το απ’ ευθείας το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή με το Πραστέλλα να διώχνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του κόρνερ.

Παραλίγο στο 73’ να έχουμε αυτογκόλ σε βάρος των Διλινάτων. Ο Κουρκουμέλης σε μια λάθος συνεννόηση με τον τερματοφύλακα του και στην προσπάθεια του να διώξει θα πιάσει την κεφαλιά με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι της εστίας του και στη συνέχεια να απομακρύνεται από τους συμπαίκτες του.

Ο Κοσμάτος στο 80’ θα εκτελέσει ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα θα κοντράρει στο τείχος και στην επαναφορά της ο Πολλάκης θα πιάσει ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα θα καταλήξει λίγο άουτ από το πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλαφάτη.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση για την κανονική διάρκεια του παιχνιδιού και το 90λεπτο.

Έτσι οι ομάδες χωρίς σκορ θα οδηγηθούν σε ημίωρη παράταση.

Στα 30’ λεπτά που διήρκεσε όπως είπαμε ο Α.Ο.Κ.Ι. ήταν πιο κινητικός και οι ομάδες είχαν από μια ευκαιρία σε κάθε 15λεπτο.

Πρώτα οι φιλοξενούμενοι στο 114’ με την σέντρα του Πολλάκη από δεξιά να βρίσκει τον Αλ. Πολλάτο λίγο μέσα στην περιοχή, αυτός θα σταματήσει την μπάλα αλλά το σουτ που επιχειρεί θα την στείλει να περάσει λίγο άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλαφάτη.

Στη συνέχεια και στο δεύτερο 15λεπτο ήταν η σειρά των γηπεδούχων, όταν ο  Π. Κορσιάνος μετά από ωραία ατομική προσπάθεια θα μπει στην περιοχή και από αριστερά θα πιάσει το δυνατό συρτό σουτ αλλά η μπάλα θα φύγει σύρριζα άουτ από το δοκάρι του Πραστέλλα.

Έτσι με το 0-0 τελικό αποτέλεσμα οι ομάδες οδηγήθηκαν στην άχαρη διαδικασία εκτέλεσης πέναλτι για να αναδειχθεί η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση στον μεγάλο τελικό εκεί που θα συναντήσει τον Παλληξουριακό.

Σε αυτή την διαδικασία ο Καλαφάτης ύψωσε το ανάστημα του και αποκρούοντας όπως είπαμε τρία από τα πέντε πέναλτι των αντιπάλων του έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του «μεγάλου χωριού». Μια πρόκριση που πανηγυρίστηκε ανάλογα τόσο εντός εντός αγωνιστικού χώρου όσο και στα αποδυτήρια με κεντρικό πρόσωπο, ποιόν άλλον; Το τερματοφύλακα των φιναλίστ Λευτέρη Καλαφάτη.

Τέλος αξίζουν συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες για την μεγάλη τους προσπάθεια αλλά και τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που επέδειξαν παρά την μεγάλη κρισιμότητα του αγώνα.

Παρακάτω η σειρά εκτέλεσης:

Αναλυτής Θ. (Δ) αποκρούει ο Πραστέλλας.

Πολλάτος Αλ. (Α) αποκρούει ο Καλαφάτης

Κορσιάνος (Δ) γκολ 1-0

Λογκόνης (Α) γκολ 1-1

Κατσούρης (Δ) γκολ 2-1

Κούκλης (Α) γκολ 2-2

Τανουσάι (Δ) δοκάρι

Πολλάκης (Α) αποκρούει για δεύτερη φορά ο Καλαφάτης

Χαραλαμπόγλου (Δ) γκολ 3-2

Και τελευταία η «μονομαχία» των τερματοφυλάκων που ανέδειξε νικητή τον Λ. Καλαφάτη ο οποίος αποκρούει το πέναλτι του Γ. Πραστέλλα στέλνοντας την ομάδα του στον τελικό και συγχρόνως «πνίγεται» στις αγκαλιές των συμπαικτών του.

Τελικό αποτέλεσμα Διλινάτα – Α.Ο.Κ.Ι. 3-2.

Διαιτητής ο κ. Κ. Κιόσης με βοηθούς τους κ.κ. Χρ. Αβάζαρο και Β. Μουζακίτη.

Οι συνθέσεις

Διλινάτα:(Γκ. Ρέντσι), Καλαφάτης, Κουρκουμέλης, Τζωρτζάτος Κ., Μύρτο, Αναλυτής Θ., Τζωρτζάτος Διον., Τανουσάι, Αναλυτής Γ. (81΄ Ταγκίρης-119΄Κατσούρης), Τζωρτζάτος Χρ. (93΄Κορσιάνος), Κύργιο.

Α.Ο.Κ.Ι.:(Σπ. Παπαδάτος), Πραστέλλας, Αρμάντο, Παπαναστασάτος, Καππάτος, Κοσμάτος, Λυκούδης, Κόμητας (102΄ Πολλάτος Α.), Λογκόνης, Δεστούνης, Βουκελάτος (71΄ Πολλάκης), Κούκλης.

Από το sportsthea.blogspot.gr

Back To Top