skip to Main Content
AN 43

Με πολλές απουσίες συνεδρίασε η Τουριστική Επιτροπή-ΚΕΚΑΤΟΣ: Πρέπει τα μαγαζιά να μένουν ανοικτά μέχρι και το τέλος της τουριστικής σεζόν!

Με πολλές απουσίες συνεδρίασε χθες το απόγευμα η Τουριστική Επιτροπή του Δημου Κεφαλονιάς υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τουρισμού, Ευάγγελου Κεκάτου. Θέματα που αφορούν το σημαντικό κομμάτι του τουρισμού απασχόλησαν και χθες την Τουριστική Επιτροπή καθώς σιγά σιγά η σεζόν φτάνει προς στο τέλος της με τους επισκέπτες του νησιού μας να επιστρέφουν στην βάση τους.

Ο κ. Κεκάτος έθιξε για άλλη μία φορά τόσο σημαντικό είναι να παραμένουν ανοιχτά τα μαγαζιά μέχρι και το τέλος της τουριστικής σεζόν, μέχρι και την αναχώρηση δηλαδή και του τελευταίου τουρίστα-επισκέπτη καθώς αφήνει αρνητική εικόνα η ερήμωση μίας τουριστικής περιοχής, όπως είναι η Λάσση αλλά και άλλα μέρη, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα την δυσφήμηση της Κεφαλονιάς στο εξωτερικό.

Αναφορικά με το θέμα της λιγοστής προσέλευσης των μελών στις συνεδριάσεις της Τουριστικής Επιτροπής, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού ανέφερε χαριτολογώντας ότι «πρέπει κάπου αλλού να συνεδριάζει μία άλλη μυστική Τουριστική Επιτροπή, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται η απουσία σημαντικών φορέων αλλά και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον ευαίσθητο χώρο του τουρισμού».

Το θέμα έθιξε και ο κ. Λευκαδίτης όποιος αναρωτήθηκε, «που είναι οι ταξιτζήδες, που είναι οι εστιάτορες, που είναι το επιμελητήριο να μας ενημερώσουν για το πως πήγε η σεζόν και τι πρέπει να κάνουμε για να πάμε ακόμα καλύτερα την επόμενη. Να μας πουν τα συν και πλην της σεζόν, να μας πουν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και εμείς να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση». Για τα κρουαζιερόπλοια διευκρίνησε για άλλη μία φορά ότι δεν είναι θέμα Δήμου ή Λιμενικού Ταμείου ή οποιουδήποτε άλλου αλλά θέμα εταιρείων οι οποίες ενδιαφέρονται να πουλήσουν εκδρομές στους πελάτες τους.

Στην Τουριστική Επιτροπή παραβρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Καταλυμάτων κ. Μουρελάτος ο οποίος αναφερόμενος στην τουριστική σεζόν δήλωσε ότι πήγε καλά και για το Ληξούρι παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η Μιλένα Μεσσάρη που πάντα δίνει δυναμικό παρών στην Τουριστική Επιτροπή τόνισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ιταλοί που θέλουν να έρθουν στην Κεφαλονιά και δεν υπάρχει συνεχής ακτοπλοϊκή σύνδεση αλλά ακόμα και αυτοί που έχουν δικό τους σκάφος αντιμετωπίζουν προβλήματα με την έλλειψη μαρίνων. Οι Ιταλοί μέλη του Συλλόγου «Cefalonia Forever» αγαπούν την Κεφαλονιά και θέλουν παρατίνουν την παραμονή τους και να έρθουν από το Πάσχα.

Στο θέμα της ακτοπλοϊας αναφέρθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ιταλία που αποτελεί μία σημαντική αγορά για την Κεφαλονιά, αντίθετα έρχονται πολλοί επισκέπτες με  ιδιωτικά κότερα που φέτος έφτασαν τα 8000.

Στην τουριστική επιτροπή παραβρέθηκε και ο επιχειρηματίας Νίκος Σκλαβούνος ο οποίος ως γνωστόν διαθέτει την επιτυχημένη επιχείρηση που αφορά το κυνήγι, «Game Farm» για να ενημερώσει την τουριστική επιτροπή για τις επαφές που είχε με επενδυτές από το Λίβανο και συγκεκριμένα από την εταιρεία «Consolidated Contractors Company» ιδιοκτησία του κ. Tawfic S. Khury που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών, πετρελαίου και φυσικού αερίου, οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Κεφαλονιά και τον προσκάλεσαν να συμμετέχει σε ένα επιχειρηματικό συνέδριο που διοργανούν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία πολύ σημαντικών προσώπων, με τον πρωθυπουργό να είναι από τους βασικούς ομιλητές, για να παρουσιάσει την επιχείρησή του.

Ο κ. Σκλαβούνος όπως τόνισε αποτελεί μία  σπουδαία ευκαιρία μέσω της κίνησης αυτής να προβληθεί και η Κεφαλονιά γενικότερα και για αυτό το λόγω είναι σημαντική η παρουσία του Δήμου ή κάποιου μέλος της Τουριστικής Επιτροπής. Ο κ. Κεκάτος ευχαρίστησε τον κ. Σκλαβούνο για την ενημέρωση και απάντησε ότι υπάρχουν διαδικασίες για συμμετοχή του Δήμου σε ένα συνέδριο ή μία έκθεση που θα πρέπει να τηρηθούν.

Η συνεδρίααση ολοκληρώθηε με την ενημέρωση από τον κ. Κεκάτο  για την συμμετοχή του Δήμου στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση «SWISS INTERNATIONAL HOLIDAY EXHIBITION» που πραγματοποιείται στο Lugano της Ελβετίας στις 30 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου 2016 με Εκθεσιακό Περίπτερο και στο οποίο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι επαγγελματίες επιθυμούν. Αναφέρθηκε στα πολύ θετικά αποτελέσματα που βγήκαν από την συμμετοχή  στο 10 Διεθνές Ραντεβού Ελληνικού Εναλλακτικού Τουρισμού, στην Ναύπακτο από τις 14-17 Οκτωβρίου 2016 στο οποίο συμμετείχε ο κ. Ποταμιάνος ενώ αναφέρθηκε και στο συνέδριο με θέμα «Θαλλάσιος Τουρισμός», όπου πραγματοποιήθηκε στο Apollonion Resort και spa στο Ξί-Παλικής τις 26 Σεπτεμβρίου ένα συνέδριο που συμμετείχε και η Ένωση Εφοπλιστών οι οποίοι έδωσαν τα εύσημα στον κ. Κεκάτο και τον Δήμο Κεφαλονιάς για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο θέμα του θαλάσσιου τουρισμού.

1-dsc07156

1-dsc071671-dsc071601-dsc071591-dsc07157

Πηγή: portoni.gr

Back To Top