skip to Main Content
Cartoon

ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙ.ΚΟ & ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μπορεί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη του ΦΙ.ΚΟ να πήρε απουσία, όμως την ανακοίνωση δεν την γλιτώσαμε. Ας δούμε μαζί μερικές επισημάνσεις:

1. Ευτυχώς που το δημοκρατικό μας πολίτευμα επιτρέπει στον ΦΙ.ΚΟ να “νουθετεί”  τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς για το πως θα χειριστεί το Γραφείο Επικοινωνίας του…Φαντάζομαι πως στο δημοκρατικό μας πολίτευμα επιτρέπεται η λογοκρισία των δελτίων τύπου και της έκφρασης της άποψης…

2. Όποιος είδε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ή τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, τότε γνωρίζει πολύ καλά ποιοί σύμβουλοι έκαναν αντικανονικές παρεμβάσεις, ποιοί ήταν αυτοί που διασάλευσαν την τάξη, ποιοί πέταγαν καρέκλες στον αέρα, ποιοί “φωνασκούσαν” άνευ λόγου και αιτίας, ποιοί επιχείρησαν να φέρουν “μπάχαλο” και χάος…Μία εικόνα ίσον χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι…

3. Δηλαδή δεν καταλαβαίνω…Η αντιπολίτευση μπορεί να φέρνει όποιο θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης επιθυμεί, ενώ η συμπολίτευση όχι; Και γιατί να προτάσσονται τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης και όχι αυτά της ημερήσιας που στο κάτω-κάτω της γραφής πρέπει να ψηφιστούν για να λειτουργήσει ο Δήμος; 

4. Τι σχέση έχουν τα όσα διαδραματίστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με επιχειρήσεις και πλειοψηφικά πακέτα μετοχών; Μήπως εκεί στον ΦΙ.ΚΟ νομίζουν ότι στα Δ/Σ επιχειρήσεων φεύγουν καρέκλες στον αέρα και γίνονται λεκτικές επιθέσεις σε πολύ έντονο ύφος; Δεν θα το έλεγα…

5. Μήπως εκεί στον ΦΙ.ΚΟ μπορούν να μας δώσουν ένα παράδειγμα που ο Δήμος και η Δημοτική Αρχή λειτουργούν προς όφελος επιχειρηματιών; 

6. Δεν μπορώ να κατανοήσω, ούτε εγώ αλλά και ούτε πολλοί συμπατριώτες μας, τον χαρακτηρισμό του Δήμου ως “διεκπεραιωτή τεχνικών υποθέσεων της «Δήμος Κεφαλλονιάς Α.Ε”…Μήπως στον ΦΙ.ΚΟ δεν επιθυμούν να κάνει ο Δήμος έργα προς όφελος του νησιού; Μήπως στον ΦΙ.ΚΟ, επειδή έχασαν την τελευταία συνεδρίαση, δεν γνωρίζουν ότι πέρασαν δύο πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή του Ληξουρίου; Ο παραλιακός δρόμος και η κατεδάφιση του ΕΠΑΛ…Ας πουν λοιπόν στους Ληξουριώτες ότι κακώς η Δημοτική Αρχή προχθές διεκπεραίωσε αυτά τα δύο σημαντικά έργα…

Διαβάστε τώρα την ανακοίνωση του ΦΙ.ΚΟ:

Όχι στην «Δήμος Κεφαλλονιάς Α.Ε.»

Καταγγέλλουμε την Δημοτική Παράταξη της πλειοψηφίας, «Ισχυρή Κεφαλονιά», ως υπεύθυνη του ευτελισμού του Δημοτικού Συμβουλίου και της πολιτικής ζωής της Κεφαλονιάς.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο:

α) Ο  κ. Δήμαρχος υιοθέτησε πλήρως το λιβελογράφημα  του «γραφείου επικοινωνίας» του, ως απάντηση στις δηλώσεις του προέδρου του τοπικού Τεχνικού Επιμελητηρίου.

β) Ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. αρνήθηκε πεισματικά να εφαρμόσει τον κανονισμό λειτουργίας, που βεβαίως πολύ καλά γνωρίζει. Επίσης ανέχθηκε τις εξόφθαλμα αντικανονικές παρεμβάσεις των συμβούλων της πλειοψηφίας, χωρίς να τους ανακαλέσει στην τάξη, ακόμα και όταν κάποιος πρότεινε να διεξάγονται τα συμβούλια πρωί για να μην….. παρίστανται οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης.

γ)  Σύμβουλοι της πλειοψηφίας διατύπωσαν απαράδεκτες απόψεις, όπως την αλλαγή κανονισμού του Δ.Σ. με την διαδικασία του  κατεπείγοντος θέματος  ή το δικαίωμά τους να χλευάζουν …. «πολιτικά» πάντα, όποιον διαφωνεί μαζί τους ή το εδώ και χρόνια υπάρχον σχέδιο της αντιπολίτευσης …. για την διάλυση Δημοτικών Συμβουλίων!

Τα παραπάνω και πολλά άλλα, τραγικά και όχι κωμικοτραγικά, που συνέβησαν, αποδεικνύουν πλέον πεντακάθαρα ότι ο κ. Δήμαρχος και η παράταξή του αντιλαμβάνονται, όχι ότι έχουν την ευθύνη της πλειοψηφούσας μερίδας ενός Δημοτικού οργάνου, αλλά ότι κατέχουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών κάποιας εταιρείας.

Κάτι τέτοιο όμως δεν το εξήγησαν προεκλογικά στους Δημότες, αλλά, αντίθετα, διατυμπάνιζαν την κοινωνική τους ευαισθησία και τον αγώνα τους κατά των …. επιχειρηματιών!

Επειδή η κατάσταση έχει πλήρως εκτραχυνθεί, οι ΦΙ.Κ.Ο. καλούν ΟΛΕΣ τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να αγωνιστούν από κοινού, με επιμονή και συνέπεια, για την τήρηση των στοιχειωδών κανόνων δημοκρατικής και ευπρεπούς λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χωρίς πολιτικό λόγο και αντίλογο Δημοτικό Συμβούλιο δεν υφίσταται, παρά μόνο ως διεκπεραιωτής τεχνικών υποθέσεων της «Δήμος Κεφαλλονιάς Α.Ε.», όπως μάλλον η «Ισχυρή Κεφαλονιά» επιθυμεί.

Από το γραφείο τύπου του ΦΙ.Κ.Ο.

Back To Top