Μ. Δημητράτος: Τα χρέη του Δήμου και τα χρέη των πολιτών
Στους καιρούς της δόλιας υπερχρέωσης όλων μας, εμείς οι «ανίκανοι» είμαστε οι μόνοι που βάλαμε ως πρώτη προτεραιότητα, να υπερασπιστούμε πολίτες, δήμο και κράτος από τη δόλια υπερχρέωση, που προκαλούν τα μνημόνια, υπέρ τραπεζιτών και «αγορών». Οι «ικανοί» της ψεύτικης αντιπαλότητας στηρίζουν όσους υπερχρέωσαν το λαό και, με τη σειρά τους υπερχρέωσαν δήμο και πολίτες.
Παραδείγματα της από κοινού «έμπειρης» διοίκησης των «ικανών»:
-
«Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ρότα»(Καφενείο Καμπάνας, λειτουργία λαχανόκηπου). Οργανισμός για την απασχόληση α.μ.ε.α.. Δημιούργησαν εξωφρενικό κόστος λειτουργίας, φορτώνοντας τα χρέη σε έναν αξιόλογο άνθρωπο με ειδικές ανάγκες και εξαιρετικά προσόντα, και οδηγώντας σε υπερχρέωση και κλείσιμο τον οργανισμό. ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλά.
-
«Συνεταιρισμός γυναικών Οινοθήκη». Υπερχρέωσαν τον Συνεταιρισμό, οδηγώντας τον σε κλείσιμο, και φόρτωσαν δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη και χρέη στις άνεργες γυναίκες που τους πίστεψαν. Σήμερα, δεν μπορεί να γίνει κλείσιμο βιβλίων και διακοπή λειτουργίας, γιατί οι γυναίκες – μέλη καλούνται να πληρώσουν φόρους και τα σπασμένα, για μια ζημιογόνα επιχείρηση. ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλά. ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρεται.
-
«Κόκκινο Ταμείο και εκτίναξη χρεών στο Δήμο Λειβαθούς». Όλοι γνωρίζουμε ποιοι, ως δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι, διοίκησαν τον δήμο από το 2003 έως το 2010. Και όλοι γνωρίζουμε ποιοι προσπάθησαν, χρεώνοντας τον σημερινό Δήμο με δάνειο, να καλύψουν τη μαύρη τρύπα. ΟΛΟΙ βρίσκονται ή στηρίζουν τα ψηφοδέλτια της τοπικής «συγκυβέρνησης». Το χρεωστικό υπόλοιπο του Δήμου Λειβαθούς στις 31/12/2002 ήταν 400.974,76 ?. Στις 31/12/2010 το χρεωστικό υπόλοιπο ήταν 3.104.077,71 ?. Αύξηση 674,13%. Το χρεωστικό υπόλοιπο το έτος 2003 ήταν 16% επί των πραγματοποιηθέντων εσόδων. Στις 31/12/2010, ήταν 81%. ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλά, για τα πορίσματα που έχουν διαβάσει. Κι ας καταλογίζουν ευθύνες σε «αντιπάλους».
-
«Ύδρευση και Αποχέτευση». Ένας τρόπος επιβάρυνσης πολιτών και υπερχρέωσης δήμου: Οι «δημοτικές υπηρεσίες» ύδρευσης και αποχέτευσης έγιναν «δημοτικές επιχειρήσεις». Αποτέλεσμα ήταν η επιβάρυνση των δημοτών με ΦΠΑ. Άλλος τρόπος επιβάρυνσης δημοτών και υπερχρέωσης δήμου(όπως μας τον δίνουν οι έλεγχοι): «Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η διάθεση από ανείσπραχτα τέλη ύδρευσης ποσού 400.000 ?, ενώ τα προς εκτέλεση έργα ύδρευσης ανέρχονται στο ποσό των 41.550 ?, δηλαδή διάθεση σημαντικού μέρους των ανταποδοτικών τελών σε σκοπό διάφορο του προορισμού τους». Με άλλα λόγια, οι «ικανοί» δεν γνωρίζουν τι θα πει «ανταποδοτικό τέλος» και οι δημότες, νομίζοντας ότι πληρώνουν για το νερό, πληρώνουν έργα επανεκλογής δημάρχων.