skip to Main Content
17

ΟΙ “ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ” ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΑΠΕΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΡΓΩΝ

Έχω την αίσθηση ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι πλησιάζοντας την ημερομηνία-ορόσημο της Κυριακής 31ης Αυγούστου, όταν ο Αλέξαμδρος Παρίσης θα ορκιστεί δήμαρχος Κεφαλονιάς για δεύτερη φορά και για τα επόμενα 5 χρόνια, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που έχουν ως στόχο την παραπληροφόρηση αλλά και την δημιουργία έριδων και εντάσεων. Βλέπετε είναι κάποιοι που, είτε δεν μπορούν να “χωνέψουν” το ότι ο Παρίσης και η ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ κόντρα σε ολόκληρο το κατεστημένο, σημείωσαν έναν ιστορικό θρίαμβο, είτε βλέπουν πως οι “μεγάλες προσδοκίες” τους δεν πρόκειται να ευοδωθούν με αποτέλεσμα να καταλήγουν σε κινήσεις πανικού και απώλειας ψυχραιμίας.

Ένα από αυτά τα δημοσιεύματα έκανε την εμφάνισή του σήμερα το πρωί σε γνωστό site που αντιπολιτεύεται χρόνια τώρα με πρωτοφανές μένος τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς και που “ζαλισμένο” ακόμη δεν έχει καταλάβει τι έγινε στις εκλογές του Μαίου. Το “ανώνυμο” δημοσίευμα μάλιστα στήνεται πάνω σε ένα ολόκληρο σκηνικό επιστημονικής φαντασίας που θα ζήλευε και ο “μετρ” του είδους, κορυφαίος Αμερικανός σκηνοθέτης Στήβεν Σπήλμπεργκ. Μιλάει για απένταξη δύο σημαντικών έργων για την Κεφαλονιά (η β’ φάση του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου και η τεχνική υποστήριξη του Δήμου Κεφαλονιάς στο πλαίσιο του προγράμματος ΟΣΑΑ) με υπογραφή του απερχόμενου Περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου, ερμηνεύοντας αυθαίρετα την κίνηση αυτή ως πράξη εκδίκησης από την πλευρά Σπύρου απέναντι στον Παρίση επειδή-τάχα-ο τελευταίος δεν τον στήριξε στις πρόσφατες εκλογές.

ΟΥΔΕΝ ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟΝ και φυσικά ο “κονδυλοφόρος” και το site ποντάρουν στην άγνοια της πλειοψηφίας του κόσμου πάνω σε ειδικά θέματα που αφορούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Αλλά το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια.

Ποιά είναι η αλήθεια: Και τα δύο έργα είναι συμβασιοποιημένα, δεν κινδυνεύουν με τίποτε και προχωρούν κανονικά. Όπως, όμως συμβαίνει πάντα στο μεταίχμιο μεταξύ δύο χρηματοδοτικών προγραμμάτων όταν κάποια έργα δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν με την λήξη του ενός προγράμματος πάντα μεταφέρονται στο επόμενο. Έτσι λοιπόν συμβαίνει και με τα δύο αυτά έργα. Επειδή δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του 2014 θα μεταφερθούν στο επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που είναι το ΣΕΣ, όπως λέει και στην απόφασή του ο Σπύρος Σπύρου.

Επομένως ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΝΤΑΞΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ και αντιθέτως για όσο καιρό θα βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο μεταξύ των δύο προγραμμάτων θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αυτή είναι η αλήθεια και όλα τα υπόλοιπα είναι “ΜΑΙΜΟΥΔΙΕΣ” όπως λένε και στο χωριό μου…

Τέλος πληροφορούμε τους επίδοξους “διαστρεβλωτές της πραγματικότητας” και “εραστές της παραπληροφόρησης” ότι το “πάρτυ” που έκαναν στο διαδίκτυο τα προηγούμενα 3,5 χρόνια έχει πάρει οριστικά ΤΕΛΟΣ. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, προκειμένου να μην αφήσουμε κάποιους να ικανοποιήσουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητές τους, εις βάρος του νησιού μας.

Έχουν γνώση οι φύλακες…

Back To Top