skip to Main Content
Greece Eu 7748854663 620×320

Ολόκληρο το κείμενο της κυβερνητικής πρότασης στους δανειστές στα ελληνικά – Τι αναφέρει για το Δημόσιο

Ολόκληρο το κείμενο της ελληνικής πρότασης προς τους δανειστές, μετέφρασε η συνδικαλιστική παράταξηΜΕΤΑ, στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των μελών και των φίλων της παράταξης, των συνδικάτων και των εργαζομένων.

«Εκτός από το Α κεφάλαιο που το “κλέψαμε”, με την άδειά του, από ThePressProject», προσθέτει η παράταξη σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της. «Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το μέλος της γραμματείας του ΜΕΤΑ Άρτας σ.Βάσω Αμπελογιάννη, που μετέφρασε για λογαριασμό του ΜΕΤΑ το κείμενο!», συμπληρώνει.

Αναφορικά με την ενότητα του κειμένου που αναφέρεται στο Δημόσιο, υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση περιγράφει πρωτοβουλίες για τα εξής:

 1. Άμεσα θα παρθούν από την Ελληνική Κυβέρνηση οι πρωτοβουλίες για τα πιο κάτω:
  1. Άμεση ενεργοποίηση και υλοποίηση του νόμου για την επιλογή των προϊσταμένων και την αξιολόγηση προσωπικού
  2. Υλοποίηση του πιλοτικού συστήματος κινητικότητας όπως αυτό περιγράφεται στο ν.4325/2015 και με βάση τις αρχές για μόνιμη εφαρμογή που ήδη έχουν υποβληθεί στους θεσμούς
  3. Ενεργοποίηση και υλοποίηση του νόμου για τα μη – μισθολογικά προνόμια των υπαλλήλων.
  4. Υλοποίηση από 1/1/2016 του νέου ενιαίου μισθολογίου το οποίο θα δομηθεί πάνω στις πιο κάτω 6 αρχές:
   1. Ρυθμός προσλήψεων για το 2016: 1:2 με την μαζική πλειοψηφία των νέων προσλήψεων να είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ( 70%)
   2. Ωρίμανση μισθολογική και βαθμολογική από το δεύτερο εξάμηνο του 2016
 • Η ίδιες απολαβές για την ίδια εργασία.
 1. Διασύνδεση βαθμολογίας ( αξιολόγηση ) με θέσεις ευθύνης
 2. Όχι επιπλέον περικοπές σε μισθούς
 3. Νέο μισθολόγιο ξεκινώντας με βάση τους μισθούς τις 31/12/2015
 1. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση σε όλο το δημόσιο τομέα
 1. Καταπολέμηση της διαφθοράς

  Αναθεώρηση του Στρατηγικού Σχεδίου κατά της Διαφθοράς – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
  Η κυβέρνηση θα παρουσίαση το αναθεωρημένο στρατηγικό σχέδιο κατά της διαφθοράς – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στα τέλη Ιουλίου. Με αυτόν τον χρονικό ορίζοντα, έχει ήδη συστήσει μια ομάδα εργασίας με την συμμετοχή αντιπροσώπων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την Γενική Γραμματεία για την καταπολέμηση της διαφθοράς.
 2. Χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων

  Οι αρμόδιες αρχές θα εξετάσουν επισταμένα την υλοποίηση του πρόσφατου νόμου για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και , αν κριθεί αναγκαίο, θα συστήσουν τροπολογίες ειδικά σε σχέση με την χρηματοδότηση μέσω ανώνυμων κουπονιών και ειδικών φορολογικών ελαφρύνσεων για αυτούς που χρηματοδοτούν πολιτικά κόμματα.
 3. Δήλωση περιουσιακών στοιχείων

  Οι αρμόδιες αρχές θα εξετάσουν επισταμένα την υλοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο της δήλωσης των περιουσιακών στοιχείων. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα θέσουν σε λειτουργία το νέο ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο και θα βοηθήσει κατά πολύ στην διαδικασία ελέγχων.
  Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα αναθεωρηθεί στο μέλλον σε συνεργασία με την Ελληνική Βουλή και την  Αρχή για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες δραστηριότητες., θεσμούς που έχουν πλήρη ανεξαρτησία από την εκτελεστική εξουσία.

Συντονιστικό όργανο των Οικονομικών Εισαγγελέων και των Εισαγγελέων για την πάταξη της διαφθοράς

ΜΕΤΑ: Να μη γίνει βήμα πίσω

«Το ΜΕΤΑ, οι εργαζόμενοι και το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, πρέπει να παρέμβουν στις εξελίξεις, να απαιτήσουν να μη γίνει ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ από τα αιτήματα που διαμορφώθηκαν την τελευταία πενταετία, για την κατάργηση των μνημονίων και της εξάρτησης, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και το δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, για την επαναφορά, το βάθεμα και τη διεύρυνση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και τη δίκαιη, υπέρ του λαού, ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου.

Η εργατική τάξη και όλο το λαϊκό κίνημα πρέπει να ξαναπιάσουν το νήμα των αγώνων και των ριζοσπαστικών αιτημάτων της προηγούμενης περιόδου, που εύστοχα είχαν συμπυκνωθεί στο σύνθημα: ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ και από παρατηρητές των εξελίξεων να γίνουν οι βασικοί τους συντελεστές», αναφέρει η συνδικαλιστική παράταξη.

Ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ (word) και ΕΔΩ (pdf)

Από το aftodioikisi.gr

Back To Top