skip to Main Content
Uperiwn

Ο ”ΥΠΕΡΙΩΝ” ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ-ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ[ΑμεΑ]

Το Δ.Σ. της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία[ΑμεΑ]”ΥΠΕΡΙΩΝ”,μετά τη δύσκολη περίοδο των καταστροφικών σεισμών για τον τόπο μας,αισθάνεται την ανάγκη να επικοινωνήσει με τα τακτικά μέλη-φίλους για να τους ενημερώσει για τις μέχρι σήμερα ενέργειες του Σωματείου μας. Βέβαια, η δύσκολη αυτή περίοδος δυσκόλεψε ιδιαίτερα και τα μέλη μας[ΑμεΑ],καθώς το Δημοτικό Θέατρο και τα Νηπιαγωγεία της πόλης είχαν σοβαρά κτιριακά προβλήματα, με αποτέλεσμα την αναστολή των εργαστηρίων.

Όμως,πιστεύουμε ότι όλοι όσοι κατοικούμε στο Ληξούρι και τα χωριά του διαθέτουμε αποθέματα δύναμης, ελπίδας και αισιοδοξίας και, παρά τις αντιξοότητες, θα καταφέρουμε να αναστήσουμε τον ευλογημένο μας τόπο.

1.Στις 18 Ιανουαρίου γιορτάσαμε με επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

2.Κατά τη διάρκεια των σεισμών, μέλη του Δ.Σ. στάθηκαν δίπλα στους ΑμεΑ σεισμόπληκτους[υλικά και ψυχικά].

3.Στις 14 Ιανουαρίου και μέσω της εκπομπής του Antenna ”με ΑΓΑΠΗ” έγινε προβολή του Σωματείου μας.

4.Μετά την προβολή, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Χίου ”Λέων Αλλάτιος” κατέθεσε το ποσόν των 1000ευρώ στο λογαριασμό του Σωματείου για τη στήριξη των ΑμεΑ της σεισμόπληκτης περιοχής μας.

5.Κατόπιν ενεργειών προς τον Δήμο Κεφαλονιάς στη 12η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 15 Μαρτίου 2014, με ομόφωνη απόφαση έγινε η παραχώρηση της ”Βίλας Αντύπα”,ιδιοκτησίας Δήμου Κεφαλονιάς, που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Ληξουρίου, για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας,όπως αυτές περιγράφονται αναλυτικά στην αίτησή μας.

6.Μετά την παραχώρηση επακολούθησε τιτάνιος αγώνας, προκειμένου οι Ρομά, στους οποίους είχε παραχωρηθεί το κτίριο, να το εγκαταλείψουν ήρεμα και με ευοίωνες γι’ αυτούς συνθήκες.

7.Προσπαθούμε συνεχώς για την εγκατάσταση προκατασκευασμένης,ασφαλούς αίθουσας στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου,ώστε να στεγαστούμε προσωρινά.

8.Πολύ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου της ”Βίλας Αντύπα” με τη βοήθεια του Αντιδημάρχου κ.Μοσχονά.

9.Με σχετική μας αίτηση προς τον Δήμο Κεφαλονιάς ζητούμε την παραχώρηση και του δεύτερου κτιρίου στον εν λόγω χώρο,που δεν έχει πόρτες και παράθυρα,απόλυτα ασφαλές και κατάλληλο για Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ, με ανάλογη παρέμβαση.

10.Μετά τους σεισμούς η ”Βίλα Αντύπα” έχει χαρακτηριστεί ακατοίκητη[κίτρινη] και επομένως απαιτείται σχετική μελέτη μηχανικού για την έγκριση χορήγησης στεγαστικής συνδρομής αποκατάστασης των ζημιών.

11.Θα προσπαθήσουμε και το ελπίζουμε,μέσω προγραμμάτων, δωρεών και εθελοντικής συμμετοχής, ο χώρος αυτός να αποβεί χρήσιμος και δημιουργικός στους ΑμεΑ και στις οικογένειές τους.

12.Επιπλέον, η λειτουργία ενός πρότυπου κέντρου ημέρας και Υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ, που θα απασχολεί και εργαζόμενους, θα αναδείξει τον πολιτισμό και την ευαισθησία των κατοίκων του.

13.Τα μέλη μας συμμετείχαν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και της 21ης Μαίου.

Επίσης ενημερώνουμε ότι:

1.Τα εργαστήρια ΑμεΑ λειτουργούν κανονικά κάθε Σάββατο στο 1ο Νηπιαγωγείο Ληξουρίου, με πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης.

2.Επιπρόσθετα, έχει ξεκινήσει πρόγραμμα θεραπευτικής ιππασίας ΑμεΑ, για όσους επιθυμούν, στον Ιππικό Όμιλο.

3.Στις 2 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση της Ένωσης στον αύλειο χώρο του Α’ Δημοτικού Σχολείου,όπου και θα λάβουν χώρα τα καλοκαιρινά μας δρώμενα.

4.Στον νέο νόμο για την Ειδική Αγωγή θα υπάρξουν μειώσεις των δομών ΚΔΑΠ-ΜΕΑ για το επόμενοσχολικό έτος.Με επιστολή μας στα αρμόδια Υπουργεία ζητούμε να διασφαλιστεί ο Δημόσιος κοινωνικός χαρακτήρας όλων των δομών, χωρίς επιβάρυνση από τους γονείς.Επιτέλους η Κυβέρνηση οφείλει να αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται την κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες.

5.Επίσης,μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων,αιτούμεθα προς το Υπουργείο Παιδείας να συμπεριληφθεί ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ στο ποσοστό του 5τοις εκατό των ειδικών κατηγοριών εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας μας.

Πρέπει να ευχαριστήσουμε:

Τον Δήμο Κεφαλονιάς

Τους χορηγούς-δωρητές μας

Τους Γυμναστές και Νηπιαγωγούς της πόλης μας

Το 1ο Νηπιαγωγείο,που μας στεγάζει,και τη Διευθύντριά του κ. Άννα Συνοδινού-Καμήλου

Όλους εσάς, τα μέλη-φίλους,που μας στηρίζετε και συμπαραστέκεστε στον αγώνα μας.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου Άννα Παρίση

Back To Top