skip to Main Content
Baltas 0

Ο Υπουργός Παιδείας διαμηνύει ότι έχει άλλες προτεραιότητες από τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την απαράδεκτη απάντηση που διαμηνύθηκε προφορικά από τον Υπουργό Παιδείας κ. Μπαλτά (μέσω του γραφείου του) στην ΕΛΜΕ-ΚΙ σχετικά με το αίτημα για συνάντηση των μαζικών φορέων του Νομού μαζί του, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα των σεισμόπληκτων σχολείων και μαθητών. Ο κ. Υπουργός αφού επί ένα μήνα «κανόνιζε», δήθεν κατά προτεραιότητα, ραντεβού με τους μαζικούς φορείς των σεισμόπληκτων της Κεφαλονιάς αίφνης δηλώνει ότι δεν είναι ο «καθ’ ύλην αρμόδιος» και παραπέμπει τους φορείς «από τον Άννα στον Καϊάφα». Ο κ. Υπουργός αντί να ανταποκριθεί στο αίτημά μας, καλώντας και όποιο πολιτικό – υπηρεσιακό στέλεχος θεωρούσε ότι έπρεπε να μετέχει στη συνάντηση, υποβαθμίζει το πρόβλημα που καίει την εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης (θωράκιση – προστασία σχολείων, νέες υποδομές, μέτρα για σεισμόπληκτους μαθητές, ποσόστωση κλπ). Και αυτό μας ανακοινώνεται τώρα, όταν η όποια συνάντηση πρέπει να γίνει μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, εάν πρόκειται να γίνει συζήτηση και για τη νομοθέτηση ρύθμισης που αφορά την ποσόστωση. Με άλλα λόγια φροντίζει το θέμα αυτό να παραπεμφθεί στις καλένδες. Επίσης, ζητήθηκε ανοχή «αφού η κυβέρνηση είναι μόλις ενός μήνα». Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί πρόκληση τη δικαιολογία ότι «ο κ. Υπουργός έχει όλα τα θέματα πάνω του και έχει βάλει άλλες προτεραιότητες»!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ υπενθυμίζει ότι προεκλογικά η κ. Θεοπεφτάτου, Βουλευτής του Νομού (ΣΥΡΙΖΑ). δεσμεύθηκε ότι «μια αυριανή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας θα αντιμετωπίσει ευνοϊκά και ολοκληρωμένα τα ιδιαίτερα προβλήματα των μαθητών των νησιών μας». Αντίθετα προς τις προεκλογικές εξαγγελίες του κυβερνητικού κόμματος ο κ. Υπουργός «κλείνει την πόρτα» του γραφείου του στους μαζικούς φορείς του Νομού. Παίζει παιχνίδια με τα ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα στη ζωή και στις σπουδές των παιδιών του λαού. Η στάση αυτή είναι απόλυτα συμβατή με τη γραμμή της «εξομάλυνσης της κατάστασης των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς» που το στέλεχος του εν λόγω κόμματος κ. Αλεξόπουλος είχε προβάλλει στη Βουλή. Γραμμή απαραίτητη προκειμένου να ρεύσει άφθονο το χρήμα για τους ξενοδόχους και τους εφοπλιστές για έργα που θα αυξήσουν την κερδοφορία τους, αφήνοντας τα σχολεία και τις υποδομές για το λαό στη μοίρα τους. Όλα συμβατά με την κερδοφορία του κεφαλαίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την επιλεξιμότητα της ΕΕ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί το σεισμόπληκτο λαό και τη νεολαία του Νομού να μην επιτρέψουν την αντιμετώπισή τους σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, που «τρώνε χρόνο από τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου». Η σημασία των αιτημάτων των μαθητών, των γονέων, των εκπαιδευτικών και μιας σειράς μαζικών φορέων του Νομού έχει αναγνωριστεί με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, της ΟΛΜΕ, της ΑΣΓΜΕ κοκ. Με τη δράση μας θα επιβάλουμε το δίκιο που μας αρνούνται:

23 Μάρτη, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10 πμ

διαδηλώνουμε μπροστά στο Υπουργείο Παιδείας

και απαιτούμε συνάντηση με τον κ. Υπουργό και όποιο άλλο αρμόδιο πολιτικό στέλεχος θεωρήσει ο ίδιος απαραίτητο να παραβρίσκεται.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, τα Δημοτικά Συμβούλια Κεφαλονιάς – Ιθάκης να στηρίξουν την κάθοδό μας στο Υπουργείο Παιδείας. Καλούμε τις πανελλαδικής εμβέλειας οργανώσεις των εκπαιδευτικών και των γονέων, τα κεφαλλονίτικα σωματεία της Αθήνας, να στηρίξουν και αυτή τη φορά τα αιτήματά μας. Μαζικά να συμμετάσχουν μαθητές – εκπαιδευτικοί – γονείς του Νομού στην κινητοποίηση.

Με αγώνες καταχτάμε τα δικαιώματά μας.

Αργοστόλι 04/03/2015

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας
 

Γεωργόπουλος Διονύσης

 

Φαρακλός Βαγγέλης

 

Back To Top