skip to Main Content
Nd 3 3

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ: ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Στην χθεσινή τοποθέτησή μου κατέθεσα την άποψή μου για το πολιτικό διακύβευμα των εκλογών.

Σήμερα θα ασχοληθώ με το πιο σημαντικό διακύβευμα της αυριανής εκλογικής αναμέτρησης. Αυτό που αφορά στα νησιά μας. Αυτό που αφορά όλους μας.

Είναι κοινή διαπίστωση σε όλους (εκτός ίσως από τους φανατικούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ) ότι τα τελευταία 2,5 χρόνια κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης ήταν τα πλέον αποτυχημένα για τα νησιά μας εδώ και πολλές δεκαετίες. Μία εκπροσώπηση από την κ. Θεοπεφτάτου, “άχρωμη”, “άοσμη”, “άγευστη” και σίγουρα “απολιτίκ”…Ίσως φταίει και το ότι η κ. Θεοπεφτάτου δεν περίμενε την εκλογή και δεν ήταν έτοιμη να εκπροσωπήσει επάξια τα νησιά μας…Πάντως, σε κάθε περίπτωση, τα νησιά μας δεν φταίνε σε τίποτε να πληρώνουν τα “σπασμένα” μίας κάκιστης βουλευτικής θητείας.

Η δικαιολογία της κ. Θεοπεφτάτου είναι ότι ήταν βουλευτής της αντιπολίτευσης και άρα δεν θα της έδιναν σημασία στα Υπουργεία. Μπορεί να ίσχυε αυτό αν το προσπαθούσε. Δεν το τόλμησε καν. Ούτε ένα αίτημα δεν υφίσταται σε κάποιο υπουργείο για ένα έργο ή για κάποιο κονδύλι υπέρ των νησιών μας. Ούτε μία φορά δεν ζήτησε από τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς την συμμετοχή του ή την συμπαράστασή του για κάποιο θέμα των νησιών. Μόνο αντιμνημονιακές κορώνες και “ψευτοεπαναστατικές” δήθεν αντιστασιακές πράξεις.

Τι μας έμεινε όμως από την θητεία της κ. Θεοπεφτάτου;

1. Το “ΟΧΙ” στο ΤΕΙ Κεφαλονιάς.

2. Η παντελής απουσία της την περίοδο των σεισμών.

3. Η παντελής απουσία της από τους δύο κορυφαίους παραγωγικούς τομείς για τα νησιά μας, τον τουρισμό και την γεωργία και κτηνοτροφία.

4. Το ότι δεν υπάρχει ούτε μία παρέμβασή της για κάποιο έργο για τα νησιά μας. Μόνο καταγγελίες για το μνημόνιο και ύμνοι για το “Podemos”

5. Το ότι έβαλε το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ πάνω από το συμφέρον των νησιών μας.

Αύριο λοιπόν στην κάλπη έχουμε όλοι μία ευκαιρία να το αλλάξουμε αυτό. Να “σβήσουμε” αυτά τα 2,5 “πέτρινα χρόνια” της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης από την κ. Θεοπεφτάτου και να βάλουμε στην θέση της έναν βουλευτή που θα είναι ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ. Που θα ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ των Υπουργείων και ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ πράγματα για τα νησιά μας. Ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η κυβέρνηση. Που θα βαδίζει χέρι-χέρι με τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς, στο ίδιο μήκος κύματος ώστε να γίνουν πράγματα για τα νησιά μας. Που στην τελική ΘΑ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ & ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.

Αυτά πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του επόμενου βουλευτή μας. Και αυτά σίγουρα δεν τα διαθέτουν, ούτε η κ. Θεοπεφτάτου, ούτε κάποιος άλλος από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί έχουν αποφασίσει να διαθέσουν την βουλευτική τους έδρα στο κόμμα, όπως διέταξε η κομματική νομενκλατούρα της Κουμμουνδούρου. Αυτοί εγκατέλειψαν τα νησιά μας νωρίς…

Και εδώ θέλω να καταθέσω την προσωπική μου άποψη. Για το ποιός μπορεί να είναι αυτός που θα ικανοποιεί την απαίτηση και τα γνωρίσματα του επόμενου βουλευτή. Το βροντοφωνάζει άλλωστε τις τελευταίες μέρες σύσσωμη η τοπική κοινωνία. Από την Παλική μέχρι την Ιθάκη και από την Έρισσο μέχρι τους Πρόννους. Αγκαλιάζεται από την Νέα Γενιά και στηρίζεται με θέρμη από τις μεγαλύτερες ηλικίες. Ανήκει στην γενιά των 40άρηδων και εκφράζει την ανανέωση της πολιτικής ζωής του τόπου. Είναι μαχητής και νικητής της ζωής, ξέρει να διεκδικεί, να ανοίγει πόρτες και να παίρνει αποτελέσματα. Είναι ο Χαράλαμπος Λυκούδης και αύριο βράδυ θα είναι, με την ψήφο μας, ο επόμενος βουλευτής των νησιών μας.

Υ.Γ.: Θα ήθελα να πληροφορήσω κάποιους “ψευτοεπικοινωνιολόγους” του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν καταλαβαίνω από τα σχόλιά τους…Και επειδή μετράνε “μουσούδες” να πω ότι κάπου είδα και την δική τους χθες στο ΛΙΜΑΝΑΚΙ ανάμεσα στους 70-100 της συγκεντρωσούλας του ΣΥΡΙΖΑ…Και θα τους θυμίσω την λαική ρήση “Μία φορά αποτυχημένος, ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ”…

Back To Top