skip to Main Content
Kek2

Προβολή της Κεφαλονιάς στη Γαλλία

Με ξεχωριστή επιτυχία, έγινε από τον Α/Δήμαρχο Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο, η προβολή της Κεφαλονιάς στο 1st European Festival , Tourism & Strategy στη Rueil-Malmaison (Παρίσι) από 3 έως 6 Ιουνίου 2015.

Θεσμικοί Εκπρόσωποι και διεθνείς Τουριστικοί Παράγοντες από 21 Χώρες (Italy, Bulgaria, Estonia, Russia, Latvia, Malta, Poland, Slovakia, Germany, Hungary, Cyprus, Spain, -Spain Catalonia-, Portugal, Greece -Kefalonia-, Czech Republic, Romania, Moldova, France, Finland, Croatia, Lithouania) παρουσίασαν τις Στρατηγικές Τουριστικής Ανάπτυξης των Χωρών τους.

Ο Οικοδεσπότης Δήμαρχος (τ.Υπουργός) κ.Patrick Ollier , σε ειδικό Γεύμα Εργασίας, που οργάνωσε με καλεσμένους Δημάρχους και Α/Δημάρχους των Χωρών, που συμμετείχαν, έδωσε την δυνατότητα να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας και να ανταλλαγούν σκέψεις και τακτικές τουριστικής προβολής μεταξύ των συμμετεχόντων.

Επιπλέον στην μεγάλη Τουριστική Έκθεση, που αναπτύχθηκε παράλληλα με το Συνέδριο Στρατηγικής, μοιράστηκε πλούσιο έντυπο πληροφοριακό υλικό από όλες τις Χώρες που συμμετείχαν.

Τις Εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους και συνέβαλλαν στην ακόμα μεγαλύτερη προβολή της Κεφαλονιάς κυρίως στην Γαλλική Ταξιδιωτική Αγορά οι κ.κ.:

  • Ευθύμιος Αραβαντινός, Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι,
  • Νάγια Χρονοπούλου, Υπεύθυνη Πληροφόρησης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) στο Παρίσι και
  • Αικατερίνη Richard Κρασσά, κόρη του Αείμνηστου Ευεργέτη Ευθύμιου Κρασσά.

Επιπλέον την επιμέλεια του εγκεκριμένου από τον ΕΟΤ σποτ προβολής της Κεφαλονιάς, όπως και του έντυπου υλικού έκανε το Μέλος της Επιτροπής Τουρισμού και Διευθυντής της Life Think κ.Σπύρος Γασπαρινάτος.

Η Πρόξενος της Γαλλίας στην Κεφαλονιά, κ.Emmanuelle Sinagra, οργάνωσε όλες τις διαδικασίες συμμετοχής του Νησιού στις Εκδηλώσεις στο Παρίσι και επιμελήθηκε του μεταφραστικού έργου των εντύπων προβολής.

Ξεχωριστή τιμή για την Κεφαλονιά αποτελεί η Επιστολή που είχε την ευγένεια να απευθύνει στον Δήμαρχο κ.Patrick Ollier, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Γαλλία , κ.Μαρία Θεοφίλη και αφορούσε τις ευχαριστίες της Ελληνικής Πρεσβείας προς τον κ.Ollier, για την μεγάλη και επιτυχής τουριστική προβολή της Ελλάδος, μέσω της Κεφαλονιάς, στο Πρώτο Συνέδριο Στρατηγικής Τουρισμού, στη Rueil Malmaison.

Την μετάφραση της Επιστολής στην Ελληνική γλώσσα, επιμελήθηκε το Μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Νησιού, κ.Millena Markoutza Messari.

Προς όλους τους ανωτέρω, η Δημοτική Αρχή, μέσω του Δημάρχου Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρου Παρίση και του Α/Δημάρχου Τουρισμού κ.Κεκάτου, εκφράζει τις εγκάρδιες ευχαριστίες της για την σημαντική συμβολή τους στην εμπεριστατωμένη και επιτυχής παρουσίαση της Κεφαλονιάς στις διεθνείς Τουριστικές Αγορές.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Ο πρέσβης

 

Παρίσι, 10 Ιουνίου 2015

 

 

Κύριε Βουλευτά- Δήμαρχε ,

 

Με μεγάλη χαρά έμαθα ότι οργανώσατε στη Rueil-Malmaison, από τις 3 έως τις 6 Ιουνίου 2015 μια αξιοσημείωτη εκδήλωση, ένα φεστιβάλ τουρισμού με σκοπό την αναζήτηση της καλύτερης τουριστικής στρατηγικής.

 

Ανάμεσα στις 30 συμμετέχουσες περιοχές ήταν και μία ελληνική συμμετοχή και πιο συγκεκριμένα αυτή της Κεφαλονιάς και του Α/ Δημάρχου της κ. Ευάγγελου Κεκάτου . Η Κεφαλονιά  πράγματι  είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Επτανήσου , διαμάντι του Ιονίου Πελάγους και όλης της Μεσογείου . Με το φυσικό της πλούτο και τη διατηρούμενη  ομορφιά , τις υπέροχες παραλίες , τους πολυάριθμους γεωλογικούς σχηματισμούς , την αρχαιολογική  και πολιτιστική της κληρονομιά και κυρίως τους δημιουργικούς της κατοίκους με το εξερευνητικό τους πνεύμα , είμαι πεπεισμένη ότι η Κεφαλονιά ήταν μια καταπληκτική επιλογή για το φεστιβάλ σας .

 

Σας είμαι ευγνώμων ,Κύριε Βουλευτά – Δήμαρχε , γιατί δώσατε την ευκαιρία στο νησί της Κεφαλονιάς , που παρουσιάζει μια ιδιαίτερα σημαντική δυναμική τουριστικής ανάπτυξης , να αποκτήσει δυνατούς δεσμούς με το γαλλικό κοινό που αγαπάει την Ελλάδα και είναι πάντα έτοιμο να εξερευνήσει νέους προορισμούς.

 

Εξάλλου , εύχομαι ολόψυχα, αυτή η ελληνική συμμετοχή στο φεστιβάλ σας να είναι το πρώτο βήμα μιας ευεργετικής εκτενούς συνεργασίας, αμοιβαία κερδοφόρας για τον όμορφο Δήμο σας Rueil-Malmaison και το νησί της Κεφαλονιάς .

 

Εκφράζοντας την βαθύτατη εκτίμησή μου ,  σας ευχαριστώ θερμά .

 

Μετά τιμής

 

Maria  Theofili

 

 

 

Back To Top