skip to Main Content
Kommata2 Aftodioikisi 620×320

Πώς θα παρουσιάζονται τα 43 κόμματα στον εκλογικό χάρτη (απόφαση)

Πόσα χρώματα και πόσοι τίτλοι χρειάζονται για να αποτυπωθούν στον  πολιτικό χάρτη τα σαράντα τρία (43) κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας στις Ευρωεκλογές;  Τη λύση μπορείτε να διαβάσετε στην απόφαση  που ακολούθησε με βάση τις δηλώσεις που κατατέθηκαν στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Έτσι τα ονόµατα και τα εµβλήµατα των κοµµάτων και συνασπισµών συνεργαζοµένων κοµµάτων, θα αποτυπωθούν ως εξής:

1. ΝΕΑ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τα κεφαλαία γράµµατα Ν∆ (δηλαδή τα αρχικά γράµµατα των λέξεων ΝΕΑ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ),χωρίς διάκενο ανάµεσά τους. Το γράµµα Ν είναι γραµµένο µε ανοικτό γαλάζιο χρώµα και το γράµµα ∆ µε γαλάζιο χρώµα. Άνω και αριστερά από το γράµµα Ν απεικονίζεται σπειροειδές σχήµα πορτοκαλί χρώµατος, η προς τα άνω απόληξη του οποίου εκτείνεται προς τα δεξιά. Ανάµεσα στο εν λόγω σχήµα και στο γράµµα Ν παρεµβάλλεται έντονη κεκλιµένη γραµµή,πράσινου χρώµατος, µε κατεύθυνση από κάτω αριστερά προς άνω δεξιά. Το σύνολο του εµβλήµατος είναι τοποθετηµένο σε µπλε φόντο.

2. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΣΥΡΙΖΑ

Πεντάκτινο κίτρινο αστέρι, πίσω από τρεις κυµατίζουσες σηµαίες χρώµατος – κατά σειρά – κόκκινο, πράσινο και µωβ, που εδράζονται στη λέξη ΣΥΡΙΖΑ.

3. ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αρχαίος ελληνικός µαίανδρος εντός δάφνινης στεφάνης.

4. ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΟΟ∆ΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Τριγωνικό σχήµα του οποίου το 70% περίπου καλύπτεται από χρώµα: Κόκκινο: 100% ΜΑΖΕΝΤΑ + 100% YELLOW και το υπόλοιπο ισοµερώς από: Πορτοκαλί:70% ΜΑΖΕΝΤΑ + 90% YELLOW Πράσινο: 100% YELLOW + 20% CYAN Μπλε: 100% CYAN, σε οριζόντια θέση, µε τον τίτλο του κόµµατος, «∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΠΡΟΟ∆ΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», µε κεφαλαία γράµµατα σε τετραπλή σειρά από κάτω. Οι λέξεις ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ είναι µαύρου χρώµατος µε λευκό φόντο, οι λέξεις ΠΡΟΟ∆ΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είναι λευκού χρώµατος µε φόντο Πορτοκαλί: 70% ΜΑΖΕΝΤΑ + 90% YELLOW ακολουθούµενα από οριζόντια λεπτή γραµµή.

5. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑ∆ΑΣ

Τα κεφαλαία γράµµατα ΚΚΕ µεταξύ δύο (2) οριζόντιων γραµµών, από τις οποίες η άνω είναι διακεκοµµένη στο κέντρο και στο κενό βρίσκεται σύµπλεγµα από σφυρί και δρεπάνι (σφυροδρέπανο).

6. ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

Φωτογραφία του αρχηγού του κόµµατος (Βασίλη Λεβέντη) και εικόνα εξόδου από σκοτεινό τούνελ και τις λέξεις «Η έξοδος από το σκοτεινό τούνελ» κάτωθεν της εικόνας αυτής και τις λέξεις «ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ» κάτω από την όλη παράσταση.

7. ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. – Μέτωπο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής, κοµµουνιστικής Αριστεράς και της ριζοσπαστικής Οικολογίας

Μια σηµαία που κυµατίζει, την οποία ακολουθεί η λέξη ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., γραµµένη µε κεφαλαία γράµµατα, όπου το γράµµα Υ αναπαρίσταται από µια γυναίκα µε υψωµένα ανοιχτά χέρια. Στη συνέχεια είναι γραµµένο όλο το όνοµα του κόµµατος.

8. ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ∆ΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑ∆ΑΣ (Ο.Κ.∆.Ε.)

Το σφυροδρέπανο µε το 4 στο εσωτερικό του (χαρακτηριστικό έµβληµα της 4ης ∆ιεθνούς που ίδρυσε ο Λ. Τρότσκι) και από κάτω ο τίτλος του κόµµατος µε τα αρχικά (κεφαλαία) και ολογράφως, επίσης µε κεφαλαία.

9. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑ∆ΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)

Γαρίφαλο πορτοκαλί µε πράσινο µίσχο και από κάτω µε γράµµατα πράσινα Α.Σ.Κ.Ε.

10. Σύνδεσµος Εθνικής Ενότητας

Όπως το κατατεθειµένο στον Άρειο Πάγο.

11. ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το πλοίο, του οποίου τα κατάρτια σχηµατίζουν το γράµµα «Κ» το οποίο είναι αρχικό του ονόµατος του κόµµατος «ΚΟΙΝΩΝΙΑ», καθώς και την προσωπογραφία του Ιωάννη Καποδίστρια.

12. ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΚΕΑΝ

Όπως το κατατεθειµένο στον Άρειο Πάγο.

13. ΚΟΜΜΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ

Ένα λευκό περιστέρι που απεικονίζεται µέσα σε ένα κύκλο που έχει περιτυλιχθεί από τις δύο πλευρές του µε κλαδί ελιάς.

14. ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟ∆ΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ (ΛΑ.Ο.Σ)

Τέσσερα λευκά βέλη, εις το νοητόν σηµείον συµπτώσεως των οποίων ευρίσκεται πράσινος κότινος. Τα βέλη και ο κότινος είναι εγγεγραµµένα εντός γαλανού τετραγώνου, ενώ το όλο σύµπλεγµα περιβάλλεται υπό πορφυρού κύκλου. Εις το δεξιό άκρο του σήµατος εµφανίζεται φωτογραφία του Προέδρου του Κόµµατος Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ.

15. ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ (ΦΥΣΗ – ΚΥΝΗΓΙ – ΨΑΡΕΜΑ – ΠΑΡΑ∆ΟΣΗ)

Η θεά «ΑΡΤΕΜΗ».

16. ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΓΗ  4

Το κεφαλαίο γράµµα της ελληνικής αλφαβήτου «Ε», το οποίο βρίσκεται εντός κύκλου που περιέχει τον αρχαίο ελληνικό µαίανδρο.

17. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

∆ύο κυµατιστές γραµµές χρώµατος ανοιχτού γκρι περιβαλλόµενες από ηµικύκλιο χρώµατος σκούρου γκρι µαζί µε την επωνυµία του Κόµµατος «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ» και πάνω από αυτήν το όνοµα του Προέδρου του κόµµατος Σταύρου Θεοδωράκη µε µαύρα στοιχεία.

18. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ∆ΕΞΙΑ, ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΝΕΑ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΟΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΑΡΙΖΩ ΟΙΚΟΠΕ∆Α ΧΑΡΙΖΩ ΧΡΕΗ ΣΩΖΩ ΖΩΕΣ, ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΑ∆ΟΣ ΠΑ.Ε.Κ.Ε.

Το αστέρι της Βεργίνας το Αιώνιο Ελληνικό φως Μακεδονία και η ∆Α∆Α Α.Ν.∆.

19. Ε.Ε.Κ. ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΕΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Όπως το κατατεθειµένο στον Άρειο Πάγο.

20. ΛΕΥΚΟ

Ένα ορθογώνιο παραλληλόγραµµο και µέσα σε αυτό, το περίγραµµα του χάρτη της Ελλάδας.

21. ∆ηµοσθένης Βεργής Έλληνες ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Απεικονιζόµενος ο ∆ηµοσθένης Βεργής αρχηγός του Πολιτικού κόµµατος, πλαισιώνεται από δύο κλάδους ελιάς και από κάτω υπάρχει µια γραφική παράσταση Μαίανδρος, κάτω δε από το έµβληµα αναγράφεται η ονοµασία του κόµµατος ∆ΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ.

22. ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)

Όπως το κατατεθειµένο στον Άρειο Πάγο

23. ΟΑΚΚΕ – Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ

Ένα σφυροδρέπανο πριν τα αρχικά «ΟΑΚΚΕ» και σε δεύτερη σειρά το πλήρες όνοµα του

κόµµατος: «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ».

24. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κότινος – Στεφάνι ελιάς.

25. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Αρχαιοελληνική σπείρα (επτάπλευρη).

26. ΠΡΑΣΙΝΟΙ –Αλληλεγγύη, ∆ηµιουργία, Οικολογία

Ένα λουλούδι, τα πέταλα του οποίου (συνολικά 6) στην πορεία µετατρέπονται σε αστέρια (συνολικά 6).

27. ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ – ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑ∆ΑΣ

Τα αρχικά της ονοµασίας του, Μ-Λ ΚΚΕ µε ένα σφυροδρέπανο δεξιά.

28. ΚΟΛΛΑΤΟΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – Οικολογικό Ελληνικό

Πρόσφατη φωτογραφία προσώπου του Προέδρου, Εκπροσώπου και ιδρυτή του Κόµµατος, ∆ηµητρίου Κολλάτου και κάτω από τη φωτογραφία τυπωµένο το όνοµα ∆ηµήτρης Κολλάτος.

29. ΕΛΠΙ∆Α ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Κυκλικό σχήµα, που απεικονίζει πρόσωπο εµβρύου λευκού χρώµατος, εντός ακτινωτής µήτρας µπλε χρώµατος. Η µήτρα φέρει τέσσερα µπλε και ένα λευκό ακτινωτά καµπύλα πτερύγια τα οποία τείνουν προς το πρόσωπο. Στην κάτω πλευρά του σήµατος αναγράφεται η επωνυµία µε ελληνική γραφή ΕΛΠΙ∆Α ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

30. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

∆ύο οµόκεντροι κύκλοι, ανάµεσα στους οποίους αναγράφεται µε κεφαλαία γράµµατα η φράση ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, µε διαχωρισµό των δύο λέξεων από δύο αστέρια, εντός δε

του µικρότερου από τους δύο οµόκεντρους κύκλους απεικονίζεται ένα τριφύλλι, µέρος του οποίου καλύπτεται από απεικόνιση χάρτη της Ελλάδας.

31. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Αντικριστά µεταξύ τους, ουράνια τόξα, µε όλα τα χρώµατα του ουράνιου τόξου και στο κέντρο το γράµµα Ε σε ανάποδη µορφή, περιβεβληµένο από κύκλο δώδεκα αστέρων.

32. ΣΧΕ∆ΙΟ Β΄

Ένα κοριτσάκι σε πλάγια όψη σε ορθογώνιο παραλληλόγραµµο πλαίσιο και στην δεξιά του πλευρά, που κοιτάει έχοντας τεντωµένο το δεξί χέρι προς ένα µπαλόνι µε κορδόνι που τοµισό βγαίνει έξω από την άνω πλευρά του πλαισίου και από κάτω από το µπαλόνι εντός του πλαισίου, µπροστά από το κοριτσάκι, υπάρχουν η λέξη ΣΧΕ∆ΙΟ και το γράµµα Β µεκεφαλαία γράµµατα.  6

33. Σοσιαλιστικό Κόµµα

Ένας πρωτότυπος σχεδιασµός συµβόλου που αποτελείται από πέντε διαφορετικού χρώµατος µέρη (κόκκινο-πορτοκαλί-πράσινο-µπλε-µωβ) που παραπέµπουν σε εικόνα σχηµατισµού σε κυκλική κινητικότητα γύρω από ένα σύµβολο – αστέρι που βρίσκεται στο κέντρο του εµβλήµατος. ∆εξιά από το έµβληµα αναγράφεται η ονοµασία του πολιτικού σχηµατισµού: Σοσιαλιστικό Κόµµα.

34. έλληνες ευρωπαίοι πολίτες Το γράµµα «ε» (µικρό) σε µαύρο χρώµα και ένας µικρός κύκλος σε γκρι χρώµα άνωθεν του γράµµατος «ε». Το έµβληµα του συνδυασµού θα αναγράφεται στην πάνω αριστερή πλευρά του ψηφοδελτίου, ενώ δίπλα από το έµβληµα θα αναγράφονται οι λέξεις «έλληνες ευρωπαίοι πολίτες» διαδοχικά σε σειρά η µια κάτω από την άλλη (η λέξη «έλληνες» πάνω, η λέξη «ευρωπαίοι» στη µέση και η λέξη «πολίτες» κάτω). ∆ίπλα από τις λέξεις «έλληνες ευρωπαίοι πολίτες» θα αναγράφονται οι λέξεις «Πρωτοβουλία Χατζηµαρκάκη» διαδοχικά σε σειρά η µια κάτω από την άλλη (η λέξη «Πρωτοβουλία» πάνω και η λέξη «Χατζηµαρκάκη» κάτω. Οι λέξεις «έλληνες ευρωπαίοι πολίτες» και «Πρωτοβουλία Χατζηµαρκάκη» θα διακρίνονται µε µια κάθετη γραµµή ύψους 1,5 εκατοστών περίπου.

35. κοινωνία αξιών

Αριστερά, κύκλος φόντου πορφυρού χρώµατος εµπεριέχων πέντε λευκές γραµµές -συµβολίζουν τις Αξίες που διασταυρώνονται οι δρόµοι τους- δύο παράλληλες τεµνόµενες απότρεις που σχηµατίζουν διαβήτη. ∆εξιά, ο τίτλος του κόµµατος µε πεζά µαύρα γράµµατα συνοδευόµενος στην κάτω δεξιά γωνία από το πολιτικό σύνθηµα του Κόµµατος µε κεφαλαία µαύρα γράµµατα: ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

36. Αγροτικό.Κτηνοτροφικό.Κόµµα Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ)

Από τα δεξιά προς τα αριστερά, από µια κυψέλη µελισσών, µια αγελάδα, ένα πρόβατο, µια γίδα. Από κάτω ακριβώς υπάρχει ένας κυµατισµός που συµβολίζει την θάλασσα κι ένα υνί.Επάνω και ηµικυκλικά αναγράφεται η επωνυµία του κόµµατος Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόµµα

Ελλάδας. Στο κάτω µέρος του εµβλήµατος αναγράφεται Α.Κ.Κ.ΕΛ. που είναι τα αρχικά του

κόµµατος.

37. ελιά ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ {Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνηµα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.)-Συµφωνία για τη Νέα Ελλάδα – ∆υναµική Ελλάδα – Με Νέοι Μεταρρυθµιστές – ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012 – ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β΄}

Σχηµατοποιηµένο δένδρο ελιάς που αποδίδεται µε κεχωρισµένο το φύλλωµα από τον κορµό,µε διάσπαρτα φύλλα που κινούνται προς τον κεντρικό κορµό. Αριστερά από το δένδρο της ελιάς είναι γραµµένη η λέξη «ελιά» µε πεζά γράµµατα (ερυθρού χρώµατος). Κάτω από τη λέξη αυτή και το σχηµατοποιηµένο δένδρο ελιάς, αναγράφεται η ένδειξη ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΠΑΡΑΤΑΞΗ» µε κεφαλαία γράµµατα σε δύο γραµµές. Ακολουθεί οριζόντια γραµµή και τα εµβλήµατα των πολιτικών κοµµάτων και των πολιτικών κινήσεων σε οριζόντια διάταξη.

38.ΓΕΦΥΡΕΣ ∆ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ/∆ΡΑΣΗ, ΘΟ∆ΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

{δηµιουργία, ξανά! – δράση}

Η απεικόνιση µίας γέφυρας χρώµατος πορτοκαλί κάτω από την οποία αναγράφεται η λέξη «ΓΕΦΥΡΕΣ» µε κεφαλαία γκρι γράµµατα και κάτω από αυτήν αριστερά το έµβληµα και το όνοµα του συνεργαζόµενου κόµµατος «δηµιουργία, ξανά!» και δεξιά, το έµβληµα και το όνοµα του συνεργαζόµενου κόµµατος «δράση». Κάτω από το λογότυπο εκάστου κόµµατοςαναγράφεται το όνοµα του προέδρου του: Θάνος Τζήµερος και Θόδωρος Σκυλακάκης.

39. ∆ΡΑΧΜΗ {∆ΡΑΧΜΗ, Ελληνική ∆ηµοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων-Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνηµα – Ελληνικό Κοινωνικό Κίνηµα}

Η λέξη: ∆ΡΑΧΜΗ µε κεφαλαία µπλε γράµµατα.

40. Οικολόγοι Πράσινοι – Κόµµα Πειρατών Ελλάδας

Το έµβληµα απαρτίζεται από τα εµβλήµατα των δύο κοµµάτων, ήτοι τον ηλίανθο και σηµαία που ανεµίζει εντός κυκλικού πλαισίου.

41. ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙ∆Α ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ {ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙ∆Α ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Νέα Μεταρρυθµιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση – Χριστιανοδηµοκρατικό Κόµµα Ελλάδος – Πατριωτικό ∆ίκτυο Αφύπνισης} Θυρεός-ασπίδα µε ερυθρό περίγραµµα και γαλάζια επιφάνεια – όψη, µέσα στην οποία αναγράφονται µε µαύρα γράµµατα οι λέξεις «ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙ∆Α ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ» άνωθεν της οποίας αναγράφεται ηµικυκλικώς η φράση ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙ∆Α ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ» και κάτωθεν της οποίας αποτυπώνονται από αριστερά προς τα δεξιά οι φωτογραφίες των Βύρωνα Γ. Πολύδωρα, Χρήστου Γ. Ζώη, Νικόλαου Ι. Νικολόπουλου και Παναγιώτη Χ. Ψωµιάδη.

42. ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ (ΕΛ.ΛΑ.Σ.) {ΚΟΜΜΑΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ (Κ.Ε.ΣΩ) – ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ (Ε.ΛΑ.Σ) –

Κίνηµα Πολιτικής Αλήθειας (ΚΙ.Π.ΑΛ.)}

Για να έχουµε ειρήνη, «περιστέρι φέρον κλάδο ελαίας» — οφείλουµε να υπερασπιζόµεθα την πατρίδα, «ξίφος»– µε κοινωνική δικαιοσύνη, «ζυγός»–ώστε να είµαστε δαφνοστεφανωµένοι και µονιασµένοι, «θυρεός εκ δάφνινου στεφάνου». Το έµβληµα φέρει στην κορυφή αυτού κυµατοειδή ταινία µε τίτλο την φράση ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ κάτωθι δε της ταινίας αυτής υπάρχει η διάστικτος λέξις ΕΛ.ΛΑ.Σ. η οποία αποτελεί το αρκτικόλεξο της κάτωθεν του θυρεού προσδιοριστικής φράσεως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ.

43. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑ∆Α, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Η λέξη «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ», γραµµένη µε µπλε αλφαβητικά στοιχεία, στην έγχρωµη εκδοχή και µε µαύρα αλφαβητικά στοιχεία στην ασπρόµαυρη εκδοχή. Επάνω από τη λέξη αυτή υπάρχει η σχηµατική παράσταση ενός γλάρου, σε γαλανό χρώµα στην έγχρωµη εκδοχή και σε γκρι χρώµα στην ασπρόµαυρη, κάτω δε από αυτή (λέξη) υπάρχει µία κόκκινη γραµµή, στην έγχρωµη αποτύπωση και µαύρη-γκρι στην ασπρόµαυρη. Κάτω από την ανωτέρω γραµµή υπάρχει η λέξη «ΕΛΛΗΝΕΣ» µε µπλε κεφαλαία αλφαβητικά στοιχεία, στην έγχρωµη αποτύπωση και µε µαύρα – γκρι στην ασπρόµαυρη. Κάτω δε από τη λέξη αυτή, υπάρχουν οι λέξεις «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ», µε κεφαλαία αλφαβητικά στοιχεία σε µαύρη απόχρωση. Κάτω από τις λέξεις αυτές υπάρχουν οι λέξεις «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑ∆Α – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ –ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ», κατά σειρά από αριστερά προς δεξιά, γραµµένες µε αλφαβητικά στοιχεία, σε µαύρη – γκρι απόχρωση.

Από το aftodioikisi.gr

Back To Top